Ubuntu açılmıyor?

Başlatan osmancan, 22 Mayıs 2008 - 19:35:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmancan

Ubuntu 8.04 desktop i386 indirdim Windows içine anlatıldığı gibi kurdum. Bilgisayarı yeniden baslattım açılışta XP mi Ubuntu mu diye soruyor Ubuntu'yu tıklıyorum ekran siyah sol üste cursor yanıp yanıp sönüyor ama bir türlü acılmıyor Ubuntu. Bana bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ubuntu User number is # 33126
Linux user number is #529943

umutubuntu

Ubuntu'yu seçtikten sonra ne kadar bekliyorsun ?

osmancan

5-10 dakika kadar bekledim ama acılmadı siyah ekran imleç sol üste yanıp yanıp sönüyor

umutubuntu

Ubuntu'yu Wubi olarak yüklediğinizde sistemin açılışı normal yüklemeye oranla daha uzun zaman alıyor ,sabretmen lazım ,çünkü ilk olarak açmadan önce iso dosyasını boot ediyor buda bilgisayarın gücüne bağlı olarak zaman alabilir.

osmancan

acılısta ubuntu tıkladıktan sonra ubuntu cd si cdromda olacak mı?

ufuk_k

Hayır, cd olursa sistem cdden başlar. Olmaması gerekiyor. Ubuntuyu seçtiğiniz menüde ubuntunun üzerine gelip "e" tuşuna basın.(e). Daha sonra çıkan satırdaki quiet yazısını silin ve "b" tuşuna basın. (b). Gelen hata mesajlarını ve nerede takıldığını görüp buraya yazarsınız.

osmancan

aclısta xp mi ubuntu seceneklerinde ubuntuyu tıkladım umutubuntu dediği gibi bayagı bir süre bekledim ve bana su hata mesajı geldi find-set-root-ignore floppies/ubuntu/disks boot/grub/menu.ıst
error:15 file not found
uyarısı cıkıyor...

Sypro

grub.lst (ı değil)

İmkanınız varsa partition yaratarak deneyin, Wubi gayet yeni bir proje ve bir çok aksaklığa sebebiyet verebiliyor. Yine de önce bir Ufuk'un dediklerini deneyin, cd'yi rom'dan çıkarıp başlatın ve yukarda söylendiği şekilde hareket ederek açmaya çalışın.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

osmancan

ufuk'un dediğini pek anlamadım pc acılısta xp mi ubuntu mu cıkıyor ubuntuyu tıkladıktan sonra mı ufuk un dedikleri yapacagım ayrıntılı anlatırsanız sevinirm malum sizin gibi ben bu işi dettaylı bilen birisi değilim ubuntuyla tanısmam bir kac gün öcnesine rastlıyor

ufuk_k

Siz dediğimi deneyin aynen. Ya wubi'yi hiç kullanmadım, windows yüklü bir makina elime geçerse hırs yaptım bir kurup bakıcam. Dosya yolları değişik, menu.lst mesela, bir de ignore gibi birşey demiş, anlam veremedim. Onu ignore ediyorsa nereden yüklüyor? Emin değilim ama belki livecdden bir grub kurulumu işi çözer. Ama livecd grubı kurarken wubi ile kurulmuş ubuntuyu görüp ekleyebiliyor mu, hiç bir fikrim yok.

umutubuntu

Benim Wubi'den anladığım ,Windows üzerinde Wubi'yi açtığınızda seçimlerinizi ,kullanıcı adı ,şifrenizi girdikten sonra Ubuntu'nun kalıbını Windows'a yüklüyor ,sonrasında siz Windows'un açılış yöneticisinden Ubuntu'yu seçiyorsunuz ve bilgisayarınıza yükleniyor ,yükleme bittikten sonra tekrar başlatıp Ubuntu'ya giriş yapıyorsunuz. Benim izlenimim bu şekilde oldu ,ilk çıktığında uygulamıştım biraz zaman geçti anlatımımda hata varsa üzgünüm.

osmancan

ubuntunun xp içine normal bir program gibi kurulması sonra denetim masasından kaldırılabilmesi disk bölüm vb gibi işlemlerin yapılmadan kullanılması hosuam gitmişti ve cezbetti ama bir türlü acamadım canımı sıktı...

Sypro

Ubuntu kullanmak için windowsa bağlı kalmak anlamsız. Bu yüzden farklı bi partition ayırmanızı önerdim önceki post'ta. Ufuk'un söylediklerine gelince de, okuduğunuzda ne anlıyorsanız onu yapın, daha açık olunabilecek bir ekran değil karşınızdaki.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

osmancan

Alıntı yapılan: Sypro - 23 Mayıs 2008 - 16:15:09
Ubuntu kullanmak için windowsa bağlı kalmak anlamsız. Bu yüzden farklı bi partition ayırmanızı önerdim önceki post'ta. Ufuk'un söylediklerine gelince de, okuduğunuzda ne anlıyorsanız onu yapın, daha açık olunabilecek bir ekran değil karşınızdaki.

eyvallah Sypro çok tşk ederiz.dövseydin bari sana zorla cevap ver diyen mi?var işine gelmiyorsa cevap vermezsin.ben ubuntuyu bilmiyorum merakımı cezbetti öğrenmeye calısıyorum senin için çok basit olan bişey ben bilmediğim için zor gelir.konusman ve hitap seklini begenmedim...

Sypro

Beğenmediyseniz ilgili kısma şikayet edersiniz, benden de üstün birileri var elbet.

Yardım almak istiyorsanız önce size önerilenleri DENEYİN. Ufuk gayet açıklamış yapmanız gerekeni, denediniz mi? Denemediyseniz gelip bana tarzdan hitaptan bahsetmeyin. Ben de yazsam Ufuk ile aynı şeyi yazarım işin komiği. Ayrıca 1000e yakın mesaj attım buraya elime yapışcak olsa yazmazdım o kadar şey merak etmeyin.

Eğer yapmanız önerilen şeylerin ne olduğu ile ilgili sorununuz varsa onu söyleyin ne olduğunu açıklayalım ya da açıklayayım; ama ne yapacağınız ise sorun, cevap yukarıda yazıyor.

Gayet üzücü belki ama burası peer to peer bir forum, siz birşeyler vereceksiniz ki biz de birşeyler verelim. Sorun yaşadınız, şunu şunu denedim ya da şöyle yaptım böyle oldu derseniz o zaman bunu bunu yapın deriz, yok işte anlamadım açıklayın derseniz de önce denileni yapın deriz. Bu çok normal. Adım adım ilerlemek zorundayız, istesek de istemesek de.

Alıntı yapılan: ufuk_k - 23 Mayıs 2008 - 09:15:14
Hayır, cd olursa sistem cdden başlar. Olmaması gerekiyor. Ubuntuyu seçtiğiniz menüde ubuntunun üzerine gelip "e" tuşuna basın.(e). Daha sonra çıkan satırdaki quiet yazısını silin ve "b" tuşuna basın. (b). Gelen hata mesajlarını ve nerede takıldığını görüp buraya yazarsınız.

Ubuntu'yu seçtiğiniz menü:
Alıntı yapılan: osmancan l
ufuk'un dediğini pek anlamadım pc acılısta xp mi ubuntu mu cıkıyor
Aynen o ekranda başlıyoruz;

Ubuntu'nun üzerine gelmek: Seçim için yukarı aşağı ok tuşlarınızı kullanabilirsiniz.

E tuşuna basmak: w ile r (q klavye için) arasındaki tuş. Muhtemelen EDIT 'den geliyor.

Çıkan satırdaki quiet yazısını silmek: e ye basınca ne anlatılmak istendiğini anlayacaksınız. Sağa sola gitmek için yine yön tuşlarınızı silmek için de backspace veya delete tuşlarından içinize sineni kullanabilirsiniz.

B tuşuna basmak: v ile n (q klavye için) arasındaki tuş. Muhtemelen BACK 'ten geliyor.

Sonra da başlattığınızda Usplash yerine önünüzde yazılar akacak. Son kaldığı satıra veya hata verdiği satıra bakar ve buraya 'aynen' aktarırsanız yardım etmeye "devam ederiz".

genel not: biraz sert oldu sanırım; lakin tavrımın eleştirilmesi için önce kişilerin öz eleştiri yapması gerek.