[Çözüldü] Ubuntuyu kaldırmak hakkında

Başlatan Farklı, 22 Mayıs 2008 - 17:26:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Farklı

arkadaşlar bilgisayarımda XP+Pardus ayrıyetten Ubuntu 7.10 kurulu Ubuntuyu kaldırmak/silmek istiyorum bunun bir yolu yordamı varmı acep =?

kaldırıp ubuntu 8.04 kuracam NTFS olarak
By Axamcı -  vBulletin Ubuntu Teması Burada Ubuntucu oldum:D
Meraklısına ücretsiz verebilrim

munirekinci

NTFS dosya sistemi üzerine Ubuntu 8.04 kuracaksın?

Farklı

Alıntı yapılan: munirekinci - 22 Mayıs 2008 - 17:35:25
NTFS dosya sistemi üzerine Ubuntu 8.04 kuracaksın?

evet aynen 7.10 u silip 8.04  NTFS dosya sistemi olarak kuracağım

nedenlerden biri açılıştaki işletim sistemi seçimi kısmı grup deniyor sanırım (siyah ekran) hiç hoşuma gitmiyor

varmı bir yolu

munirekinci

Ubuntu 8.04 CD'si ile kuruluma başlarsın Ubuntu'nun yüklü olduğu disk bölümüne kurulum yap dersin, böylelikle eskisini silip yenisini yüklemiş olursun.

Ayrıca Linux'u NTFS üzerine kuramazsın.

egitimist

kgrubeditor adlı yazılımla splash imajını (Siyah ekranlı menü arka planı) kendin belirleyip menü listeni düzenleyebilirsin.

Farklı

Alıntı yapılan: munirekinci - 22 Mayıs 2008 - 20:00:42
Ubuntu 8.04 CD'si ile kuruluma başlarsın Ubuntu'nun yüklü olduğu disk bölümüne kurulum yap dersin, böylelikle eskisini silip yenisini yüklemiş olursun.

Ayrıca Linux'u NTFS üzerine kuramazsın.

eninmisin =? kurulması lazım wubiyi hiç denedinizmi =?
hatta aynı sürücüde c de yani win+ubuntu kullanabiliyon  (sanal makina olarak değil)

Alıntı yapılan: egitimist - 22 Mayıs 2008 - 20:19:56
kgrubeditor adlı yazılımla splash imajını (Siyah ekranlı menü arka planı) kendin belirleyip menü listeni düzenleyebilirsin.

teşekkürler linuxte yeni, olduğumdan dolayı bazı şeyleri tam bilmiyorum

kgrubeditor i deneyecem

munirekinci

Wubi olduğundan bahsetmemiştin. :)

Wubi'yi şimdiye kadar hiç denemedim. Nasıl kurulduğunu nasıl çalıştığınıda bilmem. Ancak büyük ihtimalle senin ntfs disk bölümünden gösterdiğin bir parçasını ext3'e çevirip onun üzerinden kullanmanı sağlar. Aksi takdirde çok mantıksız geliyor.

Farklı

Alıntı yapılan: munirekinci - 22 Mayıs 2008 - 20:58:46
Wubi olduğundan bahsetmemiştin. :)

Wubi'yi şimdiye kadar hiç denemedim. Nasıl kurulduğunu nasıl çalıştığınıda bilmem. Ancak büyük ihtimalle senin ntfs disk bölümünden gösterdiğin bir parçasını ext3'e çevirip onun üzerinden kullanmanı sağlar. Aksi takdirde çok mantıksız geliyor.

ubu.ntuyu internetten sipariş ettim kargoyla Ubuntu LTS Desktop Edition CD gönderdiler içinde wubide var ayrıyetten sanırım tüm  8.04 cdlerinde içinde wubi var

neyse gelelim konuya ubuntuyu silme ihtimalim yokmu var veya yok demeniz yeter :)

yok derseniz eğer pcye komple format atacam diğer sistemlerde gidecek biraz zahmetli olacak ama çözüm yokmuş sanırım

munirekinci

Şuan kurulu olan Ubuntu'yu normal biçimde kurdun (7.10 ile Wubi yoktu çünkü) sanırım. Eğer şimdiki 8.04'ü Wubi ile kuracaksan sanırım ayrı bir disk bölümünde kurulu olan 7.10'u silmen mümkün değil.

Ancak Wubi yerine normal kurulum yapmanı öneririm.

erginemr

Bildiğim kadarıyla Wubi Ubuntu'yu, Windows bölümü altında oluşturduğu tek, çok büyük boyutlu bir dosya içine kuruyor. Dolayısıyla NTFS üzerine kuruyormuş gibi görünse de, aslında yaptığı işlem, VirtualBox vb. sanal PC uygulamalarının yöntemlerinden çok da farklı değil.

Yine en doğrusu, Ubuntu'yu en iyi performans verebileceği şekilde, Linux dosya sistemi (ext3 veya ReiserFS) üzerine kurmak.

heartsmagic

Yolu yok değil, bu forumda değinildi. Birden fazla şekilde o bölümü silersin. Wubi'yi burada doğru dürüst kurup kullanan yok o nedenle Wubi desteği verilmesi kısıtlı. Bölümleme mantığını anladıktan sonra herhangi bir Linux dağıtımını kurup, kullanma işten bile değil. Wubi'ye böylece hiç gerek kalmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Farklı

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Mayıs 2008 - 23:03:58
Yolu yok değil, bu forumda değinildi.

değinilen konunun linkini verebilirmisiniz =? ben bulamadımda

ufuk_k

gparted adlı programı livecd'den çalıştırarak ya da kendi livecdsini sitesinden indirerek istediğiniz bölümü silebilirsiniz.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Farklı

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mayıs 2008 - 15:01:28
Alıntı yapılan: Farklı - 23 Mayıs 2008 - 08:41:16
Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Mayıs 2008 - 23:03:58
Yolu yok değil, bu forumda değinildi.

değinilen konunun linkini verebilirmisiniz =? ben bulamadımda

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1145.0.html

öncelikle herkese teşekkürler...
sorumu çok daha farklı bir yöntemle çözdüm nasılmı

windowsa girip sağ tı yönet > ve ubuntunun kurulu olduğu partsiyonları sildim

şimdi NFTS sistemi ubuntu 8.04 kurdum :D

Dilek

merhabalar ben bikaç ay önce ubuntu 8.04 kullanmaya başlamıştım fakat kurulum sonrası paketleri yüklerken "source.list" dosyasında saçma bir hatam yüzünden masaüstüne geri dönemedim. Sonrasında ne kadar kurtarmaya çalışsamda çözüm bulunamadı ben de wubi ile windowsa 10.04 kurdum şu an onu kullanıyorum fakat eski sürüm hala duruyor nasıl kaldıracağımı bilmiyorum konu ile çok çözüm aradım ama tam yanıt bulamıyorum. Boş yere işgal ediyor hafızayı. Ayrıca;

[/quote]

öncelikle herkese teşekkürler...
sorumu çok daha farklı bir yöntemle çözdüm nasılmı

windowsa girip sağ tı yönet > ve ubuntunun kurulu olduğu partsiyonları sildim

şimdi NFTS sistemi ubuntu 8.04 kurdum :D
[/quote]

bu yoldan da denemeye çalıştım fakat ubuntunun kurulu olduğu bölümü biçimlendiremiyorum yani aktif değil üstelik bunu yapmak ürkütücü geliyor çoğu yerde windows'a da geri dönülemediği hakkında yazılar var. Yardımlarınızı bekliyorum...

bytan

Wubi ile kurduysan, program ekle kaldır uygulamasını kullanarak sistemden kaldırabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Dilek

wubi ile kurduğum 10.04 ben eski ubuntuyu kaldıramıyorum..

bytan

Denetim Masası altındaki uygulamalardan disk yönetiminin içine girersen, ubuntu'ya ait bölümün bulup temizleyebilirsin. Neen aktif değil bilmiyorum. Normalde win tarafında yönetici yetkin varsa yapabilmen lazım. ayrıca grub menüsü bu ubuntu tarafından yönetiliyorsa, sildiğin zaman win'i açamayabilirsin. Elinde fixmbr yapmak için ya da win önyükleyicisini mbr'ye yazdırabilmek için kullanacağın cd hazır bulunsun.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Dilek

Alıntı yapılan: bytan - 24 Temmuz 2010 - 01:45:36
ayrıca grub menüsü bu ubuntu tarafından yönetiliyorsa, sildiğin zaman win'i açamayabilirsin. Elinde fixmbr yapmak için ya da win önyükleyicisini mbr'ye yazdırabilmek için kullanacağın cd hazır bulunsun.

elimde şu anda windows cd'si yok bu cd olmadan halledemez miyim yani grup menüsünün ubuntu değil de windows tarafından yönetilmesini sağlamak gibi...

bytan

Win içerisinden de önyükleyiciyi mbr'ye yazdırabilirsin.

PF @ ST

Dilek

peki bunu nasıl yapabilirim kusura bakmayın çok yeniyim ve korkuyorum :-[

bytan

Easybcd gibi yazılımlar win içerisinden bunu yapabiliyorlar. Xp sürümü var mı, ya da xp için nasıl bir yol izlenir bilmiyorum. Google'a bakınmak gerekiyor.

PF @ ST

Dilek

google da çok fazla araştırdım zaten konuyu orada da easybcd'i önermiş çoğu kişi ben de vista kurulu ve bu proğramla MBR'ye yazdırdım şu an vistaya giremiyorum vistaya wubi ile kurmuş olduğum ubuntu 10.04 açılışta ilk başa gelmiş ve sadece ona girebiliyorum sadece offfff neden böyle oldu napıcam :(

eribol