C ekitap

Başlatan sdincsoy, 24 Ekim 2009 - 23:40:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sdincsoy

Selam,
C ye ilk baslayanlar icin e-kitap ya da kitap önerebilir misiniz?
sitede birkaç link var ama çalışmıyor.

raspacı

nereye gidersen git kendini de götürürsün.

fortran

C Proglamlama Dili Kitabı. İndirmek için tıklayınız.
Özgür yazılım dergisi: eniXma

sdincsoy

teşekkür ederim.

Sypro

FCM'yi de takip edebilirsiniz, çevirisini yaptığımız bir C Programlama bölümü var.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

sdincsoy

e-kitap i indirdim. teşşekürler.
Bu arada belirtmek isterim ki su ana kadar programcilik ile ugrasmadim. ilk defa bir dil ogrenmeye calisiyorum.
Bu güne kadar hep donanim ile ugrastim. :)
kitabi okuyorum yavas yavas. hatta bi de Herbert Schildt in Tüm C sürümler için olan kitabini da aldim. Yeni başlayan ve programcilik bilmeyen birisi için önerebileceğiniz başka kitap varsa önerilenizi beklerim. Kitapların her ikisine de bakiyorum. biraz zor oluyor ama bir anda herseyi anlamamam sanirim normal... :) Acelem yok nasil olsa. hafta da en az 10 saat bu iş için ayıracağım.

Programi yazarken nano kullaniyorum. Forum da bazi editorlerden bahsedilmiş ama ne için bu editörler gerekli? Ben de kullanmali miyim?

Bu kutuphane meselesini pek anlamadim. Orneklere bakip anlamaya calisiyorum ama bazi ornekleri kütüphane olmadığı için derleyemiyorum.

Sıfırdan başlayan birisi için birkaç temel bilgi verebilir misiniz? hangi yollari çizmeliyim?

şimdiden tavsieleriniz için teşekkür ederim.

sdincsoy

http://www1.gantep.edu.tr/~bingul/c/index.php?ders=1

Böyle bir kaynak buldum. Bu başlığın altında benim gibi C ye yeni başlayacaklar olursa kolay bulsunlar istedim.

heartsmagic

@sdincsoy, aslında dün bir önceki iletindeki sorularını görmüş fakat kendim kod yazmadığım için cevap vermek istememiştim. Daha ehil arkadaşlar var aramızda, onlardan daha güzel tavsiyeler alırsın. Ancak ben bir iki şey söyleyeyim.

Farklı bir düzenleyiciye neden ihtiyaç olabilir? Bazı ek özellikleri için. Örneğin girinti verme, otomatik tamamlama, <> gibi kapamaları kendiliğinden yapma, renklendirme vs. gibi ihtiyaçlar için olabilir. Bunlar toplu olsun deniyorsa bir IDE de kullanılabilir. Bunun haricinde sen elle yazıyorsun, sonra elle derliyorsun, ardından elle çalıştırıyorsun. Bir IDE bunun üçünü birden yapabilir örneğin :) Fakat her şey sana bağlı, nasıl rahatsan şimdilik öyle devam et. Zaten ilerde kendi yoluna göre bir şekil alacaktır bu anlattıklarım.

Kütüphane meselesi adı üzerinde kütüphane :) O kütüphane sende kurulu değilse bir şekilde kurman lazım. Ancak şunu bil sadece, eğer Windows'a has bir anlatım izleniyorsa örneklerde işler değişecektir. Orada olan kütüphaneler burada olmayabilir, muadilleri vardır.

Hangi yolu çizmelisin? Eğer C için soruyorsan sabırlı ol :) İmkânın varsa bir aşamadan sonra bilen birinin yakasına yapış, zira "pointer" gibi kavramlar işin içine girince kafan biraz karışabilir. Bellek yönetimi gibi kavramlarla karşılaştığındaysa kafan daha da karışabilir :) Mesela "garbage collection" ile içli dışlı olmak zorunda kalırsın.
C çok güçlü ama zor bir dildir. Şimdi C bilen arkadaşlar bana kızabilirler :) Zamanında birileriyle tartıştığımızı da hatırlıyorum, fakat ben hayatın gerçeklerine bakarım :) Zor benim için basit bir kavramdır ve C zor bir dildir :)

Eğer niyetin çabuk olsun, hemen ürün alayım dilden gibi bir şeyse Python gibi dillere kaymaya bak. Java da güzel bir seçenek olabilir. Ancak niyetin sistemin temeline kadar inmek, donanıma güçlü bir şekilde hükmetmek ve hatta kernele kod gömmekse elbette C ile devam et. Programlama bölümünde bu konular konuşuldu. Hangi dil sorusu sıkça soruluyor aslında.

Dediğim gibi bu görüşler tamamen bir acemiye aittir. Ehil olan arkadaşların görüşü seni daha iyi aydınlatacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.