Müzik dosyalarının tıklamadan çalması.

Başlatan komikimben, 21 Mayıs 2008 - 00:26:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

komikimben

Belki çoğu kişi biliyordur ama ben genede söyleyeyim. 3 gün önce farkettiğim durum. Müzik dosyalarının üzerine mouse ile geliyorsunuz. Tıklamanıza gerek yok. Sadece bir iki saniye bekleyin, sesleri duymaya başlıyacaksınız.

Daha işin sırrını çözemedim ama kendimi alice hariklar diyarında hissettim. :P

Bu arada bilgisayarı hiç kasmadığı cabası.

Son olarak o arada müzik dinleseniz bile, üzerine geldiğiniz başka müzik dosyası genede çalıyor. Mouse üzerinden gittiği anda susuyor.

Ne kadar hoş bir sunum değil mi? 8)

Siser

Evet çok güzel bir durum. Ben de Ubuntu'yu ilk kurdugum gün keşfettim. Agzım açık kaldı. Gösterdigim arkadasların ki de öyle. :)
Bence Gnu/Linux kullanmak sadece bir isletim sitemi tercih etmek degil. Hayatta pek cok seyde oldugu gibi bir "tarafi" secmek. Ve dogru taraftasin. Hoş geldin.

heartsmagic

Gnome, daha doğrusu Nautilus nimetidir kendisi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fadike

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2008 - 01:15:08

Aynen katılıyorum. Güzel bir "intro/önizleme" harikası diyebiliriz. Aslında bu Nautilus sanıldığı kadar yavan değil, dolphin'i çalkalar, 10 tane cebinden çıkartır.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

atomkarinca

Alıntı yapılan: aydinbez - 21 Mayıs 2008 - 20:07:17
Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2008 - 01:15:08

Aynen katılıyorum. Güzel bir "intro/önizleme" harikası diyebiliriz. Aslında bu Nautilus sanıldığı kadar yavan değil, dolphin'i çalkalar, 10 tane cebinden çıkartır.

:)

s1bernet1k

Ya hakikaten güzel bir uygulama da kafama takılan bir şey var mesela biz muzik dosyasında mouse u    1-2 saniye beklettiğimizde bu oluyor. Diyelimki ben bunu mouse uzerine gelir gelmez çalmasını ve mouse, dosyanın üzerindeyken çaldığı esnada şarkıyı tekerlekle ileri-geri almak istiyorum. Biraz uçuk bir fikir oldu ama sonuçta sadece merak ve kişileştirildiğinde güzel olacağını düşünüyorum. Ayrıca bunu kendimize göre ayarlamak istesek hangi dosyayı incelememiz lazım.
Bir parça dejavu yaşadım. Hepsi bu

heartsmagic

Alıntı yapılan: zafercanpolat - 21 Mayıs 2008 - 21:33:14
Ya hakikaten güzel bir uygulama da kafama takılan bir şey var mesela biz muzik dosyasında mouse u    1-2 saniye beklettiğimizde bu oluyor. Diyelimki ben bunu mouse uzerine gelir gelmez çalmasını ve mouse, dosyanın üzerindeyken çaldığı esnada şarkıyı tekerlekle ileri-geri almak istiyorum. Biraz uçuk bir fikir oldu ama sonuçta sadece merak ve kişileştirildiğinde güzel olacağını düşünüyorum. Ayrıca bunu kendimize göre ayarlamak istesek hangi dosyayı incelememiz lazım.

Güzel istek. Bana da süre biraz uzun geliyor gibi ancak ön tanımlı olarak çok kısa olursa sorun yapar. En güzeli yapılandırma seçeneği vermeleri tabi ki. Ancak yaptığım ufak çaplı araştırmada böyle bir şeye rastlamadım. Belki istek yapılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s1bernet1k

Forumda sorduğum sorulara ve önerilerime karşı, bir takım kişlerin,ama geç ama erken bir şekilde beni cevaplandırmasından ötürü çok seviniyorum sağolun arkadaşlar . İyiki varsınız :)
Bir parça dejavu yaşadım. Hepsi bu

ufuk_k

Parçaları incelerken ya da dosya kopyalama ve yeniden adlandırma yaparken can sıkıcı olabiliyor, ses çok açıksa.

berces

Evet, hakikaten güzelmiş. Sağ ol paylaşım için.

pelin ece

Aaaa böyle bir şey mi var?

Ciddi olamazsınız! Ay süper bir şey yaaa. Ne yaratıcı bir fikir ya... Teşekkürler.
fpu ti mensi !

ash coe tpinjok!
UBUNTU huhuv.

Kutadgu

Önizleme dediğimiz durum. Windowstaki kardeşi ise sadece sarı zemin üzerine yazıdan ibaret : )

MehmetCan

Ben de az önce keşfettim. Hemen başlık açacaktım. Aradım, baktım varmış böyle bir başlık.
Rastlantı sonucu buldum. Bilgisayarı bırakıp diğer odaya gittim. Geldiğimde müzik çalıyordu kendi kendine. Önce bozuldu sandım ama öyle değilmiş işin gerçeği. :) Artık arkadaşlarımızın gönderdiği müzikleri playliste atmadan dinleyebiliyoruz. :)

tufan scothbrite

Bende artık o özellik yok. :( Nedenide bilmiyorum.

foma

1 hafta önce bende format attım ve o özellik kaybolmuş.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

ironic

Alıntı yapılan: foma - 12 Ekim 2008 - 14:14:34
1 hafta önce bende format attım ve o özellik kaybolmuş.

esound ve mpg123-alsa paketlerini kurunca çalışıyormuş.

kaynak:http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-576995.html

Düzeltme: esound tek başına yeterliymiş. Bende de sadece esound yüklü ve önçalma :D çalışıyor.

foma

Paketleri kurdum ama hala çalışmıyor.Neyse önemli bir şey değil zaten
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?

ironic

Alıntı yapılan: foma - 12 Ekim 2008 - 14:43:38
Paketleri kurdum ama hala çalışmıyor.Neyse önemli bir şey değil zaten

Sadece esound-common paketini dener misin. Bende ilgili paketlerden  sadece bu yüklü. :)

foma

Her şekilde denedim ama yine çalmadı.Sonra müzik dosyasına sağ tıka-özellikler-ses sekmesinde süre bölümünde 0 saniye yazdığını gördüm  :o :o

erginemr

Alıntı yapılan: tufan scothbrite - 12 Ekim 2008 - 14:11:46
Bende artık o özellik yok. :( Nedenide bilmiyorum.

Kendi sistemimde fare üzerine gelince müzik dosyalarının çalması için sox ve mpg321 isimli paketleri kurmam gerekti:
sudo apt-get install sox mpg321

tufan scothbrite

@erginemr olmadı valla. Hala olmuyor.

Hayır ben daha sorunu bile bilmiyorum ki:(

erginemr

Alıntı yapılan: tufan scothbrite - 14 Ekim 2008 - 00:12:49
@erginemr olmadı valla. Hala olmuyor.

Hayır ben daha sorunu bile bilmiyorum ki:(

Nautilus >> Düzen >> Tercihler >> Önizleme >> "Ses dosyaları önizle" seçeneği aktif mi?

foma

@erginemr verdiğin kodu denedim yine olmadı.Önizleme seçeneği aktif bende.

tufan scothbrite

btermeli

Gnomeda vardi guzeldi de, KDE 3.x'de var mi ayni ozellik?? Zira gnomela artik ayri dunyalarin insaniyiz...
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???