7 farklı sıcaklık göstergesini conky ye aktarma

Başlatan miles, 27 Eylül 2009 - 00:54:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

miles

Kubuntu'nun donanım sıcaklılarını gösteren widgetinde 7 tane sıcaklık gösteren değer var. Herbiri farklı değer gösteriyor. Bunların neyin sıcaklıkaları oldukarını öğrenip conky ye aktarabilirmiyim ?

localhost

Ögrenme imkaniniz su sekilde olabilir. Yazilan widget uygulamasinin kaynak kodunu bulup. Icine bakmalisiniz, neleri okuyor diye. Sonra Conky icin kodlari uyarlarsiniz.
Linux LPIC1 - MCSA

miles

Alıntı yapılan: localhost - 27 Eylül 2009 - 00:59:22
Ögrenme imkaniniz su sekilde olabilir. Yazilan widget uygulamasinin kaynak kodunu bulup. Icine bakmalisiniz, neleri okuyor diye. Sonra Conky icin kodlari uyarlarsiniz.

!? Keşke bunu yapabilseydim :( 

Aslında sorumu daha basit hale getirmek için şunu söylemem gerekiyor: Beni bu widgetteki değerlerin ne olduğu ilgilendirmiyor, ben conkyde hdd cpu gpu ... gibi parçaların sıcaklık değerleri göstermek istiyorum. Belki conkyrc ye girilecek kodlarda gerekebilir düşüncesi ile bu widgetteki sensorleri gösterdim. Çünkü ne yapıp ne ettiysem diğer kullanıcılardan aldığım kodlarla sıcaklıkları kendi conkymde gösteremedim.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

miles

Alıntı yapılan: bytan - 27 Eylül 2009 - 02:56:54
Kullanılabilecek tüm nesneler:

http://conky.sourceforge.net/variables.html

Buradan conky üzerinde birçok ekleme yapmaya çalıştım fakat işe yaramadılar. Örneğin
${acpitemp} sürekli sıfırı gösteriyor. Buna benzer birçok ekleme yapmaya çalıştım ama çoğu hata veriyor.
${acpiacadapter} NO_ACADAPTERS? çıktısını
${acpifan} NO FANS ?
${adt746xcpu} ADT76X Not found çıktılarını veriyorlar.

acpi, sensors-applet ve lm-sensors paketlerini de önceden kurmuştum.

bytan

Oradakilerin bazılarını kullanabilmen için donanımının desteklemesi lazım. Kullanımları ile alakalı olarak da biraz google karıştırman gerekebilir.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

miles

@bytan bende aynı fikirdeyim fakat kde widget örneğini de bu yüzden gösterdim. KDE widgette 7 farklı sıcaklık göstergesi sorunsuzca çalışıyor. "Sensors" çıktısıda terminalden mantıklı sonuçlar veriyor. Sadece conkyde sıcaklık göstergelerinden yararlanamıyorum. Yukarıda verdiğim sadece denediklerimden 4 örnekti. Onlardan çok daha fazlasını (hdd sıcaklığı ....) denedim fakat yine olmadı.

bytan

Kullanımlarını bilmiyorum @miles. Onların her biri için bağımlılık var mıdır, kurulması gerekir mi, hiç bir bilgim yok.

Örneğin "${acpifan} NO FANS ?" için bakındığımda şöyle bir başlık buldum:

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-804208.html

Kullanmak istediğin her nesne için, biraz araştırma gerekiyor.

Conky hakimiyeti olanlar daha iyi bilgi verebilirler.

PF @ ST

miles

CPU FAN${alignr}${exec sensors | grep "fan1:" | cut -c13-16 ;} PRM
HDD$alignr${hddtemp /dev/sda 0.0.0.0 7634}C
MOTHERBOARD $alignr ${hwmon temp 1}C
CPU 1${alignr}${exec sensors | grep "Core 0:" | cut -c13-16 ;}C
CPU 2${alignr}${exec sensors | grep "Core 1:" | cut -c13-16 ;}C
CPU 3${alignr}${exec sensors | grep "Core 2:" | cut -c13-16 ;}C
CPU 4${alignr}${exec sensors | grep "Core 3:" | cut -c13-16 ;}C

Şeklinde bir kod girşi yaptım.
cpu fan 2149 rpm
hdd 32 C
ANAKART 45C
cpu1,2,3,4 58 ile 62 C civarında gösteriyor. Kodları kendim yazdığım için göstergelerin tam olarak hangi parçayı gösterdiğinden emin değilim. Doğruluk payı varmı sizce ? :)