Donanım Sürücülerindeki ATI Sürücüsü (Ubuntu Çöktü)

Başlatan g0kh4n, 23 Eylül 2009 - 00:11:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

g0kh4n

Öncelikle merhaba forumdaki ilk mesajım. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum yabancı kaynaklarda dahil olmak üzere forumda araştırma yaptım konu hakkında, birkaç başlıkta açılmış fakat elle tutulur bir çözüme rastlayamadım. Affınıza sığınaraktan yaşadığım sorunu dile getirmek istiyorum;

Ubuntu 9.04'ü sorunsuz bir şekilde kurdum ve güncellemelerini yaptım. Daha sonra forumdaki ATI sürücü kurulumuyla ilgili konuyu inceleyerek Catalyst 9.9 versiyonlu sürücüyü sorunsuz bir şekilde kurdum. Fakat Compiz'i bir türlü çalıştıramadığım (Efektler kısmında Compiz ile ilgili bir bölüm çıkmadı) için kaldırmak zorunda kaldım. Aslında sürücü kurulu olmasına rağmen Catalyst Control Center'ı da açmıyordu, daha doğrusu tıklıyordum fakat hiçbir şey olmuyordu. Daha sonra Donanım Sürücülerindeki ATI sürücüsünü etkinleştir dedim, ubuntu kendisi bir sürücü indirdi. Her şey bittikten sonra restart attım fakat sistem ubuntu logosundan sonra login ekranı gelmeden bozuk bir görüntü eşliğinde donuyor, mouse falan kımramıyor. Recovery moddan da giremiyorum aynı şekilde. Şu anda zaten live cd'den yazıyorum belki xorg.conf dosyasından kaynaklanıyordur diye editlemeye çalıştım fakat izin vermiyor. Live cd üzerinden nasıl müdahale edebilirim bu duruma?

localhost

Recovery modda nasil izin vermiyor? Zaten bu modda grafik arabirimi calismaz. Sadece root shell olarak kullanabilirsiniz sistemi. ATI sürücüsü sorunsuz bir sekilde kurulduysa compizle bu durumun ne alakasi var. ATI sürücüsünü düzgün kurduysan ve efektler kisminda secenekler aktif olmuyorsa baska hatalar vardir. Ama sürücü düzgün kurulup efektler bölümündeki secenekler aktif olup siz küp müp yapmak istiyor ve bunlarin nereden yapilacagini bulamadiysaniz, forumda bu konuda istediginiz kadar konu basligi mevcut.
Linux LPIC1 - MCSA

g0kh4n

Benimde anlamadığım konu bu zaten. Recovery modda bile splash screen den hemen sonra donuyordu. Neyse ubuntuyu baştan kurmak zorunda kaldım. Atinin resmi sitesinden 9.9 versiyonunu çekip kendi installer ını kullanarak otomatik kurulum yaptım. Catalyst control center açılıyor şu an, ayrıca görünüm -> efektler deki Ekstra'yı da kullanabiliyorum fakat ekle/kaldır dan compizconfig settings manager'ı aktif hale getirmeme ve çalıştırabilmeme rağmen efektler kısmında compizle ilgili herhangi bir ibare yok.

Ayrıca wine üzerinden kurduğum steam dan team fortress 2'yi çalıştırdım, oyuna girdim ama görüntülerde artifact oluştu. Kısaca konfigürasyonum q6600, hd4850 ve 4gb ram olmasına rağmen performanslı kullanamıyorum. Şu ATI yüzünden seneler önce de tam manasıyla linux kullanamadım hala kullanamıyorum yeter artık ya..

Unutmadan teşekkür ederim cevap için.

localhost

Compiz icin ayarlardan pencere yöneticisini emerald olarak ayarlaman gerekiyor sanirim. Compiz kullanmadigim icin net birsey söyleyemiyorum. Oyun icin de compizi kapatarak deneme yapabilirsin.
Linux LPIC1 - MCSA

XRumer

o bozuk görüntü sorunuyla ilgili forumda bir dolu konu var hepsini bir araya toplayabiliriz, bu konuya hala bir çözüm bulamadık ve hep format atmak zorunda kalıyoruz.