[Nasıl] Php Apache hepsi bir arada Kurulum

Başlatan dubluwe, 19 Mayıs 2008 - 12:15:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Al Arabi

Görüldüğü gibi ne apache ne mysql çalışmıyor.Sana tavsiyem opt  klasörün altında bulunan xampp'ı  elle kaldırman silmen yönünde.

Şu komutta belki lşlni görebilir ama emin değilim; sudo apt-get purge xampp

Sonra yine taskseli yüklemiyi dene. Senin taskselde Lamp kurulumu iki  de takılır( birincide mysql için şifre girmek gerekir,diğerinde ise init.d ile ilgili olan bir sorudur.  Oradaki soruya  "no" diyerek  uygulamaların sistemin başlangıcında otomatik başlamasını sağlıyorsun.

Düzeltme Notu: Komutları kod etiketi içerisinde veriniz.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: Al Arabi - 24 Ekim 2011 - 02:23:24
Görüldüğü gibi ne apache ne mysql çalışmıyor.Sana tavsiyem opt  klasörün altında bulunan xampp'ı  elle kaldırman silmen yönünde.

Şu komutta belki lşlni görebilir ama emin değilim; sudo apt-get purge xampp

Sonra yine taskseli yüklemiyi dene. Senin taskselde Lamp kurulumu iki  de takılır( birincide mysql için şifre girmek gerekir,diğerinde ise init.d ile ilgili olan bir sorudur.  Oradaki soruya  "no" diyerek  uygulamaların sistemin başlangıcında otomatik başlamasını sağlıyorsun.

Düzeltme Notu: Komutları kod etiketi içerisinde veriniz.

öncelikle şunu sorayım size.

lamp server ile xampp aynı mı ?

yoksa 2 si farklı firmalara ait mi.

yani eğer 2 side aynı ise zaten şuanda XAMPP kuruldu bende sorunsuz çalışıyor masaüstüne de kısayol atamış durumda.

en son chmod oldu diye tahmin ediyorum ama emin değilim.
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

Al Arabi

Aslında aynı sayılırlar. Sonuçta ikiside apache ve mysql hizmeti veriyor.  Xampp bir farkı var; paketinde fazladan uygulamalar  geliyor.Fazladan neler olduğunu öğrenmek için sitesine bakabilirsiniz. Gözüme çarpanlar Proftp ve phpmyadmin belki dahası da vardır.İyice okumakta yarar var. Ben pek kullanma taraftarı değilim.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: Al Arabi - 24 Ekim 2011 - 02:59:49
Aslında aynı sayılırlar. Sonuçta ikiside apache ve mysql hizmeti veriyor.  Xampp bir farkı var; paketinde fazladan uygulamalar  geliyor.Fazladan neler olduğunu öğrenmek için sitesine bakabilirsiniz. Gözüme çarpanlar Proftp ve phpmyadmin belki dahası da vardır.İyice okumakta yarar var. Ben pek kullanma taraftarı değilim.

az önce lamp-server kurmayı yarım yaptım takıldığı için peki bu yarım yapılan yüklemeyi sistem den nasıl silicem kaldırıcam ?

cünkü duruma göre tekrar dan kurarım olmazsa ama önce silmem lazım ki ortalık hepden karışmasın veya çakışma vb şeyler ortaya çıkmasın.

lamp-server in dosyaları nereye indi kuruldu veya kurulmaya çalıştı nereden sileceğim eksik kurulan dosyaları ?

bu akşam sileyim yarın daha detaylı bakarız bunlara.

aslında php mysql phpmyadmin falan kurması güzel. böylelikle extra işlerle ugraşmıyoruz.

birde seo için bir mod_rwite modu vardı onunda kurulumunu yapamadım malesef onada yarın bakacağım  :-\

Al Arabi

Taskselden kaldırmayı deneyebilirsin. Lamp yazan yerdeki tıkı kaldır ve tamam de. Muhtemelen sistemden kaldıracaktır. Aklıma en kolay ordan yapılır gibi geldi fakat emin değilim çünkü  teker teker silmeyi tercih ediyorum.

Eğer tasksel işe yaramazsa.

Apache ve mysql'i elle temizlemenin yolu

sudo apt-get purge apache2   

sudo apt-get purge mysql-server

Sistemde kalıntıları kalmadan temizleyebilirsin.

Dikkat Xampp'a zarar verebilir. Orada çalışan apache ve mysql'in bağımsız çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Yanıltmış olmayım.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: Al Arabi - 24 Ekim 2011 - 03:28:24
Taskselden kaldırmayı deneyebilirsin. Lamp yazan yerdeki tıkı kaldır ve tamam de. Muhtemelen sistemden kaldıracaktır. Aklıma en kolay ordan yapılır gibi geldi fakat emin değilim çünkü  teker teker silmeyi tercih ediyorum.

Eğer tasksel işe yaramazsa.

Apache ve mysql'i elle temizlemenin yolu

sudo apt-get purge apache2   

sudo apt-get purge mysql-server

Sistemde kalıntıları kalmadan temizleyebilirsin.

Dikkat Xampp'a zarar verebilir. Orada çalışan apache ve mysql'in bağımsız çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Yanıltmış olmayım.

lamp kurulurken neden MYSQL de takıldı anlamadım %77 de takılmasaydı belkide onuda kullanır test ederdim.

ama şuanda XAMPP kuruldu ve kısayol atamış doğru çalışmaktadır. sorun yokken XAMPP için durduk yere sorun çıkartıp birde onunla boğuşmayayım.

lamp'i kaldırayım cünkühepsi kurulmadı * her şey eksik dosyalar ile şişirmeye gerek yok sistemi.

deneyip sonuçları yazacağım teşekkür ederim.

evet yaptım dediklerinizi ve XAMPP'ım çöktü yada bozuldu. start diyorum başlat diyorum şöyle birşeyler söylüyor.

Starting XAMPP for Linux 1.7.7...
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
XAMPP: Error 1! Couldn't start Apache!
XAMPP: Starting diagnose...
XAMPP: Sorry, I've no idea what's going wrong.
XAMPP: Please contact our forum http://www.apachefriends.org/f/
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Couldn't start MySQL!
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.

sonrada localhost diyince böyle diyor.

It works!

This is the default web page for this server.

The web server software is running but no content has been added, yet.

sistem düzeldi derken daha çok bozuldu ya  :-\

heartsmagic

@s7e7v7e7n, bazı temel meseleleri atlıyorsun. Başlığa yazdığından beri bakıyorum, sürekli komutları yanlış uygulamışsın. Öncelikle, gördüğün komutları kopyala yapıştır yapacaksan bile lütfen dikkatli ol. Kendi kullanıcı adını komutun önüne eklemişsin mesela bir denemende. Kısacası, önce ne yapacağına karar ver, sakin ol, dikkatli davran.

XAMPP için bu mysql sorunu daha önce forumda konuşuldu, çözdük mü hatırlamıyorum. Bir şeyler karışıyor XAMMP için. Benim de önerim XAMMP'ı kaldırıp temiz temiz LAMPP kurman. tasksel'le kurarsın, elle kurarsın bu sana kalıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Ekim 2011 - 11:39:23
@s7e7v7e7n, bazı temel meseleleri atlıyorsun. Başlığa yazdığından beri bakıyorum, sürekli komutları yanlış uygulamışsın. Öncelikle, gördüğün komutları kopyala yapıştır yapacaksan bile lütfen dikkatli ol. Kendi kullanıcı adını komutun önüne eklemişsin mesela bir denemende. Kısacası, önce ne yapacağına karar ver, sakin ol, dikkatli davran.

XAMPP için bu mysql sorunu daha önce forumda konuşuldu, çözdük mü hatırlamıyorum. Bir şeyler karışıyor XAMMP için. Benim de önerim XAMMP'ı kaldırıp temiz temiz LAMPP kurman. tasksel'le kurarsın, elle kurarsın bu sana kalıyor.

MYSQL sorunu Lamp-Server'i kaldırmaya çalıştıkdan sonra meydana geldi.
haklısınız komutları doğru kullanamadım zaten doğru kullansaydım sorunlarla karşılaşmazdım.

XAMPP'ı nasıl kaldıracağım peki ?

tamamen şu apache server'ları kaldırıp tekrar elden kurayım tasksel ile..

Al Arabi

Önceki mesasjarda duruma göre aklına gelebilecek her şey için çözüm yazılı. Oradakileri uygula eğer sonuç elde edemezsen yaptıklarını ve elde ettiğin sonuçları yazarsan bildiğimiz kadarıyla yardım ederiz yoksa da yol gösteririz. :)

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: Al Arabi - 24 Ekim 2011 - 14:38:03
Önceki mesasjarda duruma göre aklına gelebilecek her şey için çözüm yazılı. Oradakileri uygula eğer sonuç elde edemezsen yaptıklarını ve elde ettiğin sonuçları yazarsan bildiğimiz kadarıyla yardım ederiz yoksa da yol gösteririz. :)

lamp-server kaldırma komutlarını kullandık'dan sonra şöyle hata ile karşılaştım ve şuanda ubuntu'yu kullanamıyorum.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29995.0

Cumhurs

Arkadaşlar benim bir sorunum var;

root@ubuntu:/home/cumhurs/lampp# ./lampp
XAMPP is currently only availably as 32 bit application. Please use a 32 bit compatibility library for your system.

Haliyle çalıştıramıyorum.

bytan

Gerekli kütüphaneleri kurup durumuna tekrar bakabilirsin:

sudo apt-get install ia32-libs
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ÖmüR

ellerine sağlık güzel anlatim olmuş.

fzt_sheldon

sudo tar xvfz xampp-linux-1.6.6.tar.gz -C /opt
tar: xampp-linux-1.6.6.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Exiting with failure status due to previous errors

böyle bir hata verdi. anlamadım yardımcı olabilir misiniz ?
bazzinga !!

if

Böyle bir dosya yok diyor @fzt_sheldon. Dosyanın olduğu dizinde misiniz?

fzt_sheldon

localhost sayfasında "it works" yazıyor sorunu nasıl giderebilirim?
bazzinga !!

if

Çalışıyor ("It works") yazıyorsa sorun yok demektir.

fzt_sheldon

bazzinga !!

fzt_sheldon

sudo /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 1.8.1...
XAMPP: Another web server daemon is already running.
XAMPP: XAMPP-MySQL is already running.
XAMPP: XAMPP-ProFTPD is already running.
XAMPP for Linux started.

terminalden bunu alıyorum ama localhost yazınca xammp sayfası çıkmıyor
bazzinga !!

if

Apache kurmuş muydunuz?

ps aux | grep -E "lammp|apache" çıktısını alayım.

fzt_sheldon

root      1225  0.0  0.2  20144  6064 ?        Ss   Nov22   0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
www-data  1270  0.0  0.1  20728  4288 ?        S    Nov22   0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
www-data  1271  0.0  0.1  20144  3596 ?        S    Nov22   0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
www-data  1272  0.0  0.1  20144  4000 ?        S    Nov22   0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
www-data  1273  0.0  0.1  20144  4000 ?        S    Nov22   0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
www-data  1274  0.0  0.1  20144  3596 ?        S    Nov22   0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
www-data  3758  0.0  0.1  20144  3596 ?        S    00:15   0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
root      4867  0.0  0.0   3228   888 pts/0    S+   01:58   0:00 grep --color=auto -E lammp|apache
bazzinga !!

if

sudo service apache2 stop sonra sudo /opt/lampp/lampp start

fzt_sheldon

yaptım yine çalışıyor sayfası çıktı localhost'ta
bazzinga !!

heartsmagic

XAMMP sayfası nedir? Öyle bir şey var mı? "It works" yazıyorsa Apache kurulmuş demektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.