[Nasıl] Php Apache hepsi bir arada Kurulum

Başlatan dubluwe, 19 Mayıs 2008 - 12:15:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

O zaman bir yerlerde bir şeyi değiştirdin ya da bir paket kaldırdın, bunu tahmin etmemiz zor. En baştan güzel bir kurulum yap.
http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Ubuntu_altinda_Apache_MySQL_PHP_kurulumu_ve_ayarlari
referans olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cyclops

Hepsini kaldırıp tekrar deneyeceğim. Umarım hatanın kaynağını bulabilirim.

ysbostan

Oncelikla anlatim icin cok tesekkur ederim.
Pilimi pirtimi alip komple ubuntuya gectim.
Aslinda aklima xampp gelmedi degil geldi.
Ama malum pek anlamiyoruz ubuntudan yoktur diye dusunmustum yanilmisim.
2 gundur php dosyalarini kaydet sorununu yasiyordum ve bir suru dokuman okudum bir suru sey denedim yok olmuyor!
PHP dosyalarini kaydetmeye calisiyor browser.En sonunda linuxta xampp deneyeyim dedim ve arkadasin anlatimini buldum (:
Sorun cozuldu!!
2 gunun stresini nasil attim bilemezsiniz :)

cyclops

Daha fazla çabalamadan yeniden yükledim ubuntu'yu. apache kurulumu sorunsuz gerçekleşti. şu anda çalışıyor.  php5 ve mysql kurulumu da yapınca tam sonucu yazacağım.

dubluwe

Allah boş duranı değil, koşturanı sever.

heartsmagic

Başlık çok dallanıp budaklandı ancak sabitleyelim zira güzel bir kaynak oldu.
@dubluwe, anlatımını ilk mesajın olarak değiştirir misin? Kısacası başlığa giren "destek olabilirim" yerine anlatımını görsün.

dubluwe

heartsmagic

cyclops

işte bitti. Sırası ile apache, php5 ve mysql'i konsoldan kurdum. Sonra phpmyadmini Synaptic Package Manager'dan kurdum ve oldu. Apache php'yi otomotik olarak tanıyor,kendi içinde bir php.ini dosyası oluşturuyor.
Ancak korkum bilgisayarı tekrar başlattığımda ilk kurduğum zamanki tablo ile karşılaşmak. Teşekkürler arkadaşlar.

dubluwe

Bence sorun olmayacaktir, baka bir yerinde bir degisiklik yapmadan bir baslat bakalim :)

cyclops

@dubluwe  dediğin gibi sorun olmadı. Güncel sürümleri ile apache,php ve mysql. Bundan iyisi şamda kayısı  ;)

dubluwe

artik smf kurulumuna devam edebilirsin :) Kolay gelsin.

hasantayyar

SSL aktif çalışırken dosyaların bulunması gereken (htdocs gibi) bi yer olsa gerek. Bu yer neresi olabilir?

-->Düzelti

https ve http bağlantılar için dosyaların aynı yere kopyalandığını farkettim.
Alışkanlık; ikisi için de farklı yerler aramaktaydım, httpdocs ve httpsdocs gibi.
Hasan Tayyar BEŞİK

zoyaist

Sabah Saat 06:00 gibi kalktım ve akşamdan Sizinde yardımınızla yüklediğim, Xampp ı çalıştırdım. Airties RT210 modemimden de NAT ayarlarından 80 nolu portu evde bıraktığım notebokk a yönlendirdim. Evde denedim Airties modemin giriş ekranı çıktı (Muhtemelen Aynı ip den aynı bilgisayardan girmeye çalıştığımdan). İşe geldim sabit ip adresimi yazdım vee, beklediğim gibi Xampp ekranı çıktı.
Emin olun Windows da uzun süredir denemelerim oldu ama hiç başarılı olamamıştım.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Bu arada Xampp da örnek olarak verilen pdf yapma sayfası süper bir şey. Yazandan ve paylaşandan allah razı olsun...
Linux For All

erenali

sorun çözüldü...

asukaki

asukaki@asukaaki:~$ sudo lampp/lampp start
cat: /opt/lampp/lib/VERSION: No such file or directory
lampp/lampp: line 115: /opt/lampp/share/lampp/selinux: No such file or directory
Starting XAMPP for Linux ...
lampp/lampp: line 122: /opt/lampp/share/lampp/nogroupcheck: No such file or directory
lampp/lampp: line 115: /opt/lampp/share/lampp/selinux: No such file or directory
lampp/lampp: line 489: /opt/lampp/share/lampp/phpstatus: No such file or directory
XAMPP: Starting Apache...
lampp/lampp: line 215: /opt/lampp/logs/apachestart.log: No such file or directory
XAMPP: Error 1! Couldn't start Apache!
lampp/lampp: line 222: /opt/lampp/share/lampp/diagnose: No such file or directory
lampp/lampp: line 240: /opt/lampp/bin/mysql.server: No such file or directory
XAMPP: Starting MySQL...
lampp/lampp: line 129: /opt/lampp/share/lampp/alladdons: No such file or directory
XAMPP for Linux started.

böle bişi veriyor localhost yazdığımda sayfa açılmıyor ? nerede yanlış yapıyorum
Linux'la Her Şey Mümkün!

dubluwe

Kurulumu tekrarlaman gerekiyor, tam kurulmamis.

AsemiaelSedai

Saygı ve Sevgilerimle

heartsmagic

xwes

Iyi gunler,
ben daha once xampp'yi baska bir bilgisayarda ubunuya kurmus ve sorunsuz kullanmiştim fakat simdi kendi ubuntuma kurmada problem yasiyorum. Soyle ki, anlattiginiz gibi programi kurdum ve terminalden çalişirdim. Daha sonra tarayicimdan localhost'a gittim. Mesajina eklediginiz açiliş ekrani açildi. Fakat /opt/lampp/htdocs/xampp dosyasini temizleyip ornegin joomla dosyalarini attigimda sayfa (Http://localhost) acilmiyor. Sildigim dosyalari tekrar yukleyip açiliş sayfasinin tekrar gelmesini sagladim, orada status!a tikladigimda son iki maddenin karsisinda kirmizi yaziyla DEACTIVATED yazdigini gordum. Sanirim sorun bununla ilgili.
Ne yapabilirim bu konuda?
Aslinda windows icin kullandigim easyphp gibi bir programi ariyorum. Bu konuda fazlaca bilgim olmadigindan php, mysql, apache vs. hepsinin teker teker ne ise yaradigini bilmiyorum ve bunlar kafmi karistiriyor. Bu isin (bilgisayara gecii site kurup, burada modul, eklenti, forum kurma gibi) daha kolay yolu yok mu acaba?

heartsmagic

Neden bir şeyleri silip deniyorsun? Joomla'yı alt bir dizin altına kurup deneyebilirsin. Eğer ille köke kurmak istiyorum diyorsan da doğrudan dosyaları oraya aç.

Bu iş için daha kolay bir yol sanırım yoktur. Kaldı ki ben aslında XAMPP gibi şeylere de karşıyım (kişisel görüş). Teker teker paketleri kurmak ve yapılandırmak daha sağlıklı gibi geliyor bana.

Son not şu an Ubuntu üzerinde tasksel var ki, her şeyi kendisi kurup ayarlamaları yapmakta, tavsiye edilir.

xwes

Iyi gunler,
tasksel'i kurup denemeye kalkistim ama ilk defa basima gelen birsey oldu; tasksel'in menusunden ilk secenegi secip programi baslatayim dedim ama demez olaydim, bir de baktim ki teker teker tum programlarimi silmeye basladi. Ancak 10-15 programim silinine farkettim. Hemen durdurdum ama nafile. Programlar umuşu. Programlar onemli degil sonuta bir kac tiklamaya bakiyor ama o da ne? baktim internet gereksinimlerini de silmis, paket yonetiisini de ve hatta terminali bile :) Sanirim yanlişlikla verdigim komut sistemimi degiştiriyordu. Heralde server'a donusturuyordu. Sonucta bilgisayara restart cektigimde bilgisayar bir  daha acilmadi. Benden bu bahaneyle bilgisayari acip bir guzel temizledim, sonra da ubuntu 8:04 yukleyip surumumu de yukseltmis oldum. Bu da bana ders oldu.
Fakat sorunum devam ediyor, yeni format atilmis ubunuma tekrar xampp kurdum ama yine ayni hatayi veriyor. Su an htdocs kilasorune smf'yi attim ama loalhosta gidince tarayicidan, su hatayi veriyor;

Forbidden
You don't have permission to access /xampp/smf on this server.

heartsmagic

Taskseli ben kullanmadım ancak kullanan bir arkadaşım sorunsuzca her şeyi kurup ayarladı ve suya sabuna dokunmadığını da belirtti.

Bu izin meselesini gezgin ile istek yaptığında alman çok garip. Normal yollarla localhost'u çağırdığında It works! yazısı geliyor mu?

xwes

Normal yollardan localhostu çalistirmaktan ne kastediyorsunuz, anlayamadim. Ben localhosta gitmek icin "http://localhost" yaziyorum tarayiciya.
Ayrica karşilama sayfasinda status'te şunla karşilaşiyorum;
[IMG]http://img214.imageshack.us/img214/438/wneyasermasmj8.th.png[/img]
Burada son iki madde DEATIVATED şeklinde. Bu sorun hakkinda bilgi verebilir belki.

heartsmagic

Sorudan kastım Apache hizmeti çalışıyor muydu ki görülen o ki çalışıyor. XAMPP ile uğraşmadım bilemiyorum, klasik yollar ile işler daha güzel oluyor gibi. Ancak Apache için PHP uzantısı olayını bir araştır derim. Normal yollarla Apache kurulduğunda sanırım Ubuntu bunu yapıyor ama XAMPP ile olay nasıldır bilemiyorum.