[Çözüldü] İnternete girememe sorunu?

Başlatan erikgoz, 19 Mayıs 2008 - 09:51:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erikgoz

Selamûn Aleykûm;
öncelikle benim ufak sorunum var galiba bir kaç gün evvel Ubuntu'yu kurdum pc me
Şu an pc de 2 tane xp pro var bir adet de Ubuntu var
simdi problemimi aciklayim windows dan restart cekip ubuntuya gecinci firefox dan google baglaniyorum
onda bir sorun yok sadece aratma yaptigim yerdeki aldigim neticelere tiklayinca herhangi bir site acilmiyor
surekli beklemede kaliyor biraz arastirdim ama daha yeni oldugum icin ne terimleri anliyorum nede nereden bilgi alacagimi
ama bu benim pes edecegim anlamini tasimasin ogrenmeyi seviyorum

heartsmagic

Dışarıdaki herhangi bir adresi pinleyebiliyor musun? Misal:

ping google.com
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Linux

benzer bir sorun tam olarak benimde başıma geldi tam olarak yarım saat önce;

ubuntu-tr.net sitesinde dolaşırken, birden mozilla firefox, türkçe karakterleri okuyamadı ve abuk subuk karakterler halinde göstermeye başladı, kapatıp tekrar açtığımda hiç bir siteye bağlanamamaya başladım sadece daha önce girdiğim

cookie'lerde kayıtlı olan sitelerin index 'lerine giriyor ama herhangi bir link'e veya harici bir linkte tıklayınca sayfa görüntülenemiyor.

bunun sebebi ne olabilir acaba ? ama internet bağlı, misal o sırada, limewire' den mp3 çekiyorum ama malesef mozilladan hiç bir adrese giriş yapamıyorum.

heartsmagic

ubuntu-tr.net için durum farklı. Bununla ilgili bir başlık var. Komik bir durumla karşı karşıyayız ne yazık ki.

munirekinci

Firefox menüsünden Tools/Clear Private Data (Araçlar/Özel Verileri Temizle) (ctrl+shift+del) seçeneğinden bütün hepsini seçip temizlik yaptıktan sonra dener misiniz?

Linux

File - Work Offline seçeneği işaretliymiş : ) işareti kaldırdım düzeldi, ne komik bir durum ya : )
sanırım istemeyerek kısa yol tuşu ile basmış olabilirim. Teşekkürler.

bu arada munirekinci , bütün cookie 'leride silmiş oldum, data clear ile, olsun nede olsa, temizlik imandan gelirmiş  :D

erikgoz

isten yeni geldim ozur dilerim arkadaslar benim problemin aynen soyle internetim var aratma yerine google da hurriyet yazdim ok yaptim secenekler cikti karsima ilk secenege bastim yani hurriyet ana sayfa icin tikladiktan sonra hep beklemek zorundayim yani 30 saniye sonra acilsa amenna ama hic acilmiyor bu butun sitelerde ayni sorun bence kucuk bir ayar degisikligi duzeltir sanirim ilginize simdiden tesekkurler

heartsmagic

Sen dediğimi bir yapsaydın keşke.
Uygulamalar->Donatılar->Uçbirim
açılan kısma
ping google.com

yaz neticeyi buraya aktar.

erikgoz

simdi benimkisi yanilmiyorsam ingilizce

erikgoz

erikgoz

PING google.com (64.233.167.99)  56(84)  bytes of data. 64 bytes from py-in-f99.google.com (64.233.167.99): icmp_seq=1  ttl=224  time=119 ms

heartsmagic

Dışarıyı pingleyebildiğine göre sorun yok gibi görünüyor. Ancak Firefox bu şekilde davranıyorsa ipv6'yı iptal etmek gerekiyor olabilir.

sudo gedit /etc/modprobe.d/aliases

komutunu ver karşına bir dosya açılacak. Dikkatlice
Alıntı Yapalias net-pf-10 ipv6
satırını bul ve
Alıntı Yapalias net-pf-10 off
olarak değiştir. Kaydet kapat. Bağlantını durdur, tekrar başlat.

erikgoz

aynen dedigini uyguladim ama sonuc ayni google den ne aratirsam buluyor ama gel görki herhangi bir linke tiklayinca sadece bekliyor yani bence baglanti kuramiyor modem fisini cekip taktim olmadi restart attim yine olmuyor windowsum yuzunden mac adresim bosa cikmasi gerekmi? gerek ise bunu nasil yapmaliyim belki hatanin nedeni bu olabilir ah windows olucaktiki dize getirim ama linux de yeniyim daha

erikgoz

ya biraz kullansaydim diyecegimki ben karistirdim benim hatam ama daha bu isletim sistemini yeni kurdum ve kurar kurmaz herhangi bir siteye baglanmak istedim ama olmadi olmuyor iste isin en garibi googleye baglaniyom aratma yapabiliyorum ama linke tiklayinci olmuyor bir turlu baglanamiyor hadi ben ugrasan arastiran bir tipim ya fazla anlamayipda bu isletim sistemini kurmak isteyen arkadaslar??? neyse umarim bir caresi vardir yok isede emegi gecen butun arkadaslara tessekurlerimi sunarim kafanizi yordugum icin ayri ayri özür dilerim iyi günler...

erginemr

Aynı durum başka bir İnternet tarayıcısını kullandığınızda da oluyor mu? Örneğin Synaptic'ten Epiphany veya Opera'yı yükleyip deneyebilir misiniz?

DNS sunucularında / ayarlarında bir problem varmış gibi görünüyor ama emin değilim. Şu dosyanın içeriğinde ne var? Konsoldan:
gedit /etc/resolv.conf

erikgoz

/etc/resolv.conf

search telenet.be
nameserver 195.130.130.130
nameserver 195.130.129.162

erikgoz

Synaptic'ten Epiphany bunu nasil yapacagimi inan bilmiyorum
ayrica opera icin bir tane i386 diye indirdim ama yanlis arsiv diyor

erginemr

"search telenet.be"? Hollanda'da mı oturuyorsunuz?

Bahsedilen iki programı, konsoldan ya da;
Alt+F2 -> gnome-terminal
ile
sudo aptitude update
sudo aptitude install epiphany-browser
sudo aptitude install opera

yazarak kurabilirsiniz.

Denedikten sonra (isterseniz) kaldırmak için:
sudo aptitude remove epiphany-browser
sudo aptitude remove opera
sudo aptitude update

egitimist

Bu bir flash sorunu olabilir mi? Şu başlığa bir gözatın.
http://kisaurl.com/?5X1

munirekinci

Firefox çevrimdışı çalışıyor olmasın?

erginemr

@munirekinci,

Sanmıyorum, zira @erikgoz, Firefox ile Google'a girebildiğini ancak daha öteye gidemediğini söylüyor.

Aklıma servis sağlayıcısında (ISP), ya da modeminde varsa gömülü güvenlik duvarı filtreleme ayarlarında bir sorun olabileceği geliyor.

Linux

nameserverleri ;

nameserver 212.57.1.12
nameserver 212.57.1.13

olarak degistirip denermisin birde ? yedegini almayi unutma yalniz.
kaydettikten sonra ;

/etc/init.d/networking restart

komutunu verip, resetleyip tekrar baglanip denermisin.

heartsmagic

Otomatik IP alıyorsa elle değiştirse de fayda etmez aynen eski dns'ler gelir. Forumdaki bir başlığa bakınması lazım. Zaten ipv6 olayı çözmediyse ikinci çözüm denemesi olarak DNS denetecektim sağ olsun @erginemr o konuyu açmış. Şimdi @erikgoz senin deneyeceğin şey DNS değiştirme olacak.

erikgoz

bunu basaramadigim icin hem üzgünüm hemde morelim cok bozuk zaten 8saat calistim geldim sizleride yordum kendimide yordum yasim olmus 29 ne isim olur bu saatten sonra kafami duvara carpasim geliyor :'(

ne mutlu Türküm diyene

erikgoz

varya 2002de daha mp3 nedir bilmiyordum bilgisayarimda dukkandan aldigim windows home edition vardi yani pc de hazir kururlu idi aradan 1 yil gecti ben yavas yavas mp3 cd leri yapmaya basladim ve her basarimda bir ayri mutlu oluyordum derken ben xp proffesional sürümü oldugunu ogrendim ararken ararken bunu buldum bir arkadasta bunu rica ettim aldim kurdum ve bir baktimki internetim yok vede sesim yok aslinda daha cok seyim yoktu ama ben olayin farkinda degildim meger bunlar benim driverlardan kaynaklanirmis derken fatih diye bir arkadas vardi sizden iyi olmasi ha iste oda biraz anliyor bu islerden neyse bir ricada buna cektim bizim eve getirdim benim sesi yapamadi gariban ama internet driveri kurdu benim icin ve ben bu arada driveren ne demek oldugunu anlamis oldum bir hafta mucadele ile bu isi basardim ama sormayin belki 32 format attim her formatta biseyler ogrendim ogrendigimi unutmadim hic allaha sükür derken driver islerinide ogrendik sira geldi viruslerle bogusmaya eee yas daha ufak ozaman olur olmaz sitelerde cirit atiyoz tabiki vurus amcalarda pesimdeler baktim bu is cigirindan cikiyor ko$tum dukkana vardim norton abinin yanini oha yaw bir baktim 49 euro dedim arkadas var bu isin icinde bir is neyse bir yil boyle devam eetikden sonra bir baktimki kazaadan bu antivirusu bulabiliyorum arti seriallerinide tabiki bu aralar ben daha crack filan ne bilmiyorum regedit ne derseydiniz ''hadi git '' gibi bisey derdim galiba derken derken buralara kadar geldik windows dan cok bilgim var ama nezaman linuxe uzansam mutsuz oluyorum sirf basarisizligimdan bu ubuntu serisi ilk degil benim kurmam daha baska surumlerinide denedim ama gel nezaman linux kursam hep bir seyler eksik geliyor buda beni mutsuz ediyor :(