Neden Linux Mint?

Başlatan matafleur, 19 Mayıs 2008 - 06:26:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DeFacto

Alıntı yapılan: maxspacemax - 19 Haziran 2008 - 22:49:29
Kurdum ama Grubu yüklemedi bende sildim şimdi Pclos'tayım. Mutluyum Huzurluyum.

Fakat GRUB'un kurulamamasındaki sorun nedir o halde ? Cd hatalı olabilir mi ?

izzetguntalaz

Grub kuramayan arkadaşa bir önerim daha var.

Sanırım sata diske kurulum yapıyor.

Sistemde ide diskte varsa ide yi sökerek denesin.
Eğer tam tersi ise sata yı söksün ide ye kursun.

md5sum kontrolü şart ve cd ye kalıbı 16x in altında bir hızda "kaliteli" cd ye yazmalı.

Bunları deneyip cevabını yazarsa sevinirim.

munirekinci

Arkadaşlar konuyu dağıtmayın lütfen. Sorunları, ilgili başlıklarda paylaşırsanız daha güzel olur.

maxspacemax

Alıntı yapılan: DeSPeRaDo - 26 Haziran 2008 - 16:47:45
Alıntı yapılan: maxspacemax - 19 Haziran 2008 - 22:49:29
Kurdum ama Grubu yüklemedi bende sildim şimdi Pclos'tayım. Mutluyum Huzurluyum.

Fakat GRUB'un kurulamamasındaki sorun nedir o halde ? Cd hatalı olabilir mi ?

Aynı Cd'den tekrar kurulum yaptım. Bu sefer grubu sorunsuz yükledi. Belki cd temiz değildi. Birçok sorun olabilir.

Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 26 Haziran 2008 - 17:13:59
Grub kuramayan arkadaşa bir önerim daha var.

Sanırım sata diske kurulum yapıyor.

Sistemde ide diskte varsa ide yi sökerek denesin.
Eğer tam tersi ise sata yı söksün ide ye kursun.

md5sum kontrolü şart ve cd ye kalıbı 16x in altında bir hızda "kaliteli" cd ye yazmalı.

Bunları deneyip cevabını yazarsa sevinirim.

Kesinlikle haklısın. Bu şekilde kurulum yapılmalı.
Konuyu daha fazla dağıtmadan Neden Linux Mint konusuna devam edelim.

s7e7v7e7n

bu Mint in ekran görüntülerine nereden ulaşabilirim ? Gnome mi yoksa KDE mi kullanıyor ? KDE ise hangi sürümü ? biraz bilgi verirmisiniz linux u öğrendikce bilgi edindikce insan artık şaşırıyor hangi linux u kullansam diye :)
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

İzzet

Alıntı yapılan: tweety - 14 Mart 2009 - 17:24:55
bu Mint in ekran görüntülerine nereden ulaşabilirim ? Gnome mi yoksa KDE mi kullanıyor ? KDE ise hangi sürümü ? biraz bilgi verirmisiniz linux u öğrendikce bilgi edindikce insan artık şaşırıyor hangi linux u kullansam diye :)

Ekran görüntüleri: http://www.thecodingstudio.com/opensource/linux/screenshots/index.php?os=mint
Ekran görüntüleri: http://www.linuxmint.com/screenshots.php

İndirme adresi: http://www.linuxmint.com/download.php

KDE, Gnome, XFCE, Fluxbox kullanan ayrı ayrı sürümleri mevcut. Herhangi birini yükledikten sonra paket deposundan istediğiniz masaüstünü kurabilirsiniz.

eskidefter

ekran kartımda ubuntuda yaşadığım bazı sorunları mint de yaşamadım
bu açıdan çok hoşuma gitti.
çok derli toplu tam istediğim şekilde ubuntunun biraz özelleştirilmiş hali diyebilirim.
sanırım bundan sonra daimi olarak kullanacağım dağıtım :)
bunun için ihtiyar said e borçluyum :)

s7e7v7e7n

Live CD si de oluyorda önce öyle denemek istiyorum ondan sonra karar verecegim daha yeni yeni live olarak ubuntu yu kullanıyorum birde Mint i denemek istedim

İzzet

Kurulum Ubuntu gibi Live CD ile oluyor.

eskidefter

Alıntı yapılan: İzzet - 14 Mart 2009 - 17:59:38
Kurulum Ubuntu gibi Live CD ile oluyor.

ben ubuntuyu hiç live kuramadım :)
ilk mint de karşılaştım
bi garip oldum :)

eromess

Eski dizüstüme Xubuntu kurmuştum ama birçok sorunla karşılaşmıştım. Yaklaşık 1 aydır Mint XFCE var makinada ve resmen uçuyor diyeceğim. Büyük hiçbir sorunla karşılaşmadım. Eğer kısıtlı bir makinanız varsa, kesinlelikle denemenizi öneriyorum. Kuvvetle muhtemelen de vazgeçemeyeceksiniz.

drlevent

Arkadaşlar ben bir süredir ubuntu kullanıyorum. Farklı masa üstü ortamlarını denedim bana en ugunları gnome ve xfce gibi geldi..
Neyse benim merak ettiğim, linux mint kurarsak ubuntudaki yazılım yaygınlığından faydalanabiliyor muyuz? Zira ubuntuyu tercih etmemin sebebi bu rahatlık. yani deb uzantılı programları kurabiliyormuyuz. Synaptic paket yönetici içeriği aynı mı? yoksa pardus ta olduğu gibi ayrı bir yapı mı kullanıyorlar? cevaplayanlara teşekkürler..

eskidefter

evet rahatlıkla kullanabilirsin çünkü ubuntu ile mint hemen hemen aynı şey.
Synaptic paket yönetici içeriği, kısmen aynı. hatta fazlalıkları bile var.
onun dışında çok güzel bir kendine özgü yazılım yöneticisi var. orada tüm yazılımları resimleriyle tanıtıyor.
mesela banshee yi yükleyeceksin ama nasıl bir şey olduğunu da merak ediyorsun
açıklamasının yanında resmi de var
oyun mu yükleyeceksin ekran görüntüsü de var gibi...
benim çok hoşuma gitti mint
herkesin denemesi gerek diye düşünüyorum.

zeitgeist

@drlevent,

Mint'te de bu aynı yazılımlar mevcut. deb paketleri kurabiliyorsun. Paket yöneticisi de zaten Synaptic, ayrıca bir de adını hatırlayamadığım mint yazılım yöneticisi gibi bir paket yöneticisi de var; yazılımları, ekran görüntüleri ve kullanıcı değerlendirmelerine göre inceleyebiliyorsunuz.  
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: İzzet - 14 Mart 2009 - 17:34:01
Alıntı yapılan: tweety - 14 Mart 2009 - 17:24:55

Ekran görüntüleri: http://www.thecodingstudio.com/opensource/linux/screenshots/index.php?os=mint
Ekran görüntüleri: http://www.linuxmint.com/screenshots.php

İndirme adresi: http://www.linuxmint.com/download.php

KDE, Gnome, XFCE, Fluxbox kullanan ayrı ayrı sürümleri mevcut. Herhangi birini yükledikten sonra paket deposundan istediğiniz masaüstünü kurabilirsiniz.

merhaba ben indirme bağlantısından hangisini seçecegimi anlıyamadım bunda hangisi kararlı sürüm acaba vede hangisi Live CD hangisi normal Kurulum yapmak içindir 2 adet indirmeyi düşünüyorum.. ingilizce bilgim iyi olmadığından anlıyamadım,  KDE olan mı iyidir yoksa Gnome mi daha kullanışlıdır biraz bilgi verebilir misiniz ?

linux Mint in 64 Bit olanları için yok galiba sadece 32Bit sürümü var öyle değil mi ?

birde benim pc özellikleri iyi mi linux icin kötümü bilmiyorum sıralamak gerekirse
amd 3400 2.4 64bit
1gb ram 256 ekran kartı geforce fx 5500 bu tür bi pc icin hangisi iyidir 64bit mi 32bit mi dir?

ihtiyar said

@tweety, hoş geldin öncelikle. Herhangi bir sistemi kurmadan önce biraz araştırma -sadece forumu bile gezmen yeterli olabilir- yapman senin için çok yararlı olacaktır.

http://www.linuxmint.com/download.php adresinde "RC1" ifadesinin yer aldığı iki sürüm mevcut, yani bunlar kararlı olmayanlar.

Gnome'mi yoksa KDE'mi daha iyi sorusuna kendin karar vermelisin. İkisinin de güzel ve çekici yönleri mevcut olmakla birlikte ikisinde de hoşuna gitmeyen yönler olabilir. Şu şundan daha iyi -Gnome ve KDE noktasında- demek doğru olmaz, bu tamamen kişiseldir. Senin zevklerin hangisine göre ise onu seçersin.

Gnome konusunda Linux Mint güzel olmuş bence. Yani Ubuntu'dan daha güzel geldi bana. Ama dediğim gibi, zevk meselesi.

KDE versiyonu henüz kararlı değil ama benim bu da hoşuma gitti açıkçası. :) -Halbuki Gnome delisiyimdir :P-

64 bit olan versiyonlar da var elbette. Verilen bağlantıda "x64 Edition" başlığındaki linkte 64 bit versiyonu mevcut.

Linux çekirdekli sistemler, olağanüstü sistemler gerektirmez. Sistemin bence gayet güzel. Başta da demiştim, biraz araştırman güzel olur. Forum, bunun için harika bir kaynak. ;)

s7e7v7e7n

ya gerçekten forumda bütün bölümlere bakıp okuyorum herşeyi ondan sonra yazıyorum mesela Mint ten bile haberim sonradan oldu baglantıları buldum ama şöyle bir soru takıldı kafama şimdi

mint 6 universal.iso var
mint 6 64bit.iso var
mint 6.iso var  bunlardan hangileri peki Gnome olan ve 32 bit ? birde bu 64bit olan gnome mi kullanıyor yoksa kde mi ? bende gnome kullanacagım * maalesef bu tür şeyler gözüme carpmadı
fazla soru soruyor olabilirim ama daha ilk defa bir linux kullanıcam cünkü
4 tane indirme linki var ama insan düşünüyor acaba bunlardan hangileri 32 bit olup gnome ve kde kullanıyor falan umarım şimdi doğru anlata bilmişimdir :)

ihtiyar said

Alıntı yapılan: tweety - 15 Mart 2009 - 11:00:01
ya gerçekten forumda bütün bölümlere bakıp okuyorum herşeyi ondan sonra yazıyorum mesela Mint ten bile haberim sonradan oldu baglantıları buldum ama şöyle bir soru takıldı kafama şimdi

mint 6 universal.iso var
mint 6 64bit.iso var
mint 6.iso var  bunlardan hangileri peki Gnome olan ve 32 bit ? birde bu 64bit olan gnome mi kullanıyor yoksa kde mi ? bende gnome kullanacagım * maalesef bu tür şeyler gözüme carpmadı
fazla soru soruyor olabilirim ama daha ilk defa bir linux kullanıcam cünkü
4 tane indirme linki var ama insan düşünüyor acaba bunlardan hangileri 32 bit olup gnome ve kde kullanıyor falan umarım şimdi doğru anlata bilmişimdir :)

:) Tabi bu sorunuzda forumda gözünüze çarpmayacak bir şey var. :) Linux Mint'in ön tanımlı masaüstü yöneticisi Gnome. Eğer KDE diye belirtilmiyorsa Gnome'dir -genel olarak-. :) Tabi bu bazı dağıtımlarda tam tersi olarak yer alır. Örnek olarak, PCLinuxOS. Gnome denilmiyorsa KDE'dir. :)

64bit yaygın olmadığı için, az önce belirttiğim öngörü burada da geçerlidir. 64bit denilmiyorsa 32bittir. mint 6 64bit.iso; Gnome ve 64bittir.

zeitgeist

32 bit main edition, aşağıdaki linkten direk indirebilirsin.
http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/stable/6/LinuxMint-6.iso

Torrent olarak indirmek istersen aşağıdaki sayfadan ilk seçeneği indireceksin.
http://www.linuxmint.de/downloads.html
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

sabian

arkadaşlar iki sorum olacak.

1)mint kurulumu ubuntu gibi usb'den yapılabiliyor mu?

2) bilgisayarımın (masaüstü) usb'den yüklemeyi destekleyip desteklemediğini nasıl anlayabilirim? bunu sormamın sebebi bilgisayarda dvd writer olmayışıdır. Usb'den yapabilirsem pardus'un yerine kurup denemek istiyorum. Bi yanda Ubuntu (23 nisan'da daha cazip olacak- zaten öyle :) diğer yanda Mint düşünüyorum. Ne dersiniz ya da başka tavsiyeniz var mı mint dışında?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

heartsmagic

1. Ubuntu'ya ait olan hemen tüm özellikler Mint ile de kullanılabilir diye düşünüyorum.
2. Bunu biz bilemeyiz.
a. BIOS USB'den başlatma özelliği barındırıyor mu?
b. Kullandığın USB disk bu özelliği sağlıyor mu?

Bunlar senin bileceğin şeylerdir. Anlamanın yolu değişir. BIOS altında başlangıç seçeneklerinde USB disk, bellek görürsün ancak belleğin kendisi için aynı şeyi söyleyemem.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

iKo

Ubuntu'yu kullanıyordum, Mint alışkanlık haline geldi. 23 Nisan'dan sonra sanırım Ubuntu yine favori olacak fakat 1 ay sonra Mint onun yerini tekrar alacak herhalde...

Mint 7 de mayıs ayında geliyor ... (wikipedia yazıyor)

empax

Sanirim 10 gun oldu, Mint kullaniyorum. Ubuntu 8.10 'a gore daha stabil calisyor. Firefox daha az kasiyor. Ses kodekleri,java,flash,kendi mint menusu,resimli Mint deposu vs. bunlarin uzerinde hazir gelmesi daha cazbedici  :)
Umarim Ubuntu 9.04 te mint kadar stabil calsirda ubuntu ile devam ederiz.Olmazsa Mint 7 ile yola devam edecegim...
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

Bedreddin

Ubuntu'dan Mint'e geçerken, Ubuntu'da kullandığımız programları Mint'e atıp, sonra da ev klasöründen bu programların ayar dosyalarını alsak bir sorun yaşar mıyız ki? Değişiklik olsun istiyorum da biraz :)
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

xwes

Alıntı yapılan: Fuzûli - 21 Nisan 2009 - 16:40:35
Ubuntu'dan Mint'e geçerken, Ubuntu'da kullandığımız programları Mint'e atıp, sonra da ev klasöründen bu programların ayar dosyalarını alsak bir sorun yaşar mıyız ki? Değişiklik olsun istiyorum da biraz :)
Denemedım ama %99 sorun olmaz.