Gönderen Konu: AirTies RT-204 modemi kablolu bağlantı sorunu  (Okunma sayısı 6915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

« : »
Merhabalar,

AirTies RT-204 modem aldım daha bugün. Kurulum CD'si Windows için düzenlenmiş. Laptopumdaki Windows'u kullanarak modemi kurdum ve yapılandırdım. Laptop ile hem ethernet kablosu hem wireless kullanarak bağlanabiliyorum. Ancak desktop bilgisayarımda Ubuntu 9.094 kurulu ve wireless adaptörüm yok. Dolayısıyla sadece ethernet kablosuyla bağlanabiliyorum.
Bundan önce philips modem vardı. Ethernet kablosunu takınca direkt bağlanabilmiştim. Ancak AirTies'a bi türlü bağlanamıyorum. Modemin üstündeki ethernet ışığı yanmasına rağmen "Ağ Yok" uyarısı alıyorum. Ethernet driver'ı silinmiş gibi davranıyor bilgisayar.

Modemi Windows ile yapılandırdıktan sonra Ubuntu yüklü olan bilgisayara ethernet kablosunu takınca "bağlanıyor" animasyonu çıktı. Sonra bağlantı kesildi ve şu an Windows'a dönüğ dönmemekte kararsızım.

Yardımcı olur musunuz? Modemin kılavuzunda Linux için uyumlu olduğu yazıyor.
Humanity to others

« Yanıtla #1 : »
Bunların çıktıları ne oluyor?

Kod: [Seç]
lspci
ifconfig
ping modemin.ip.adresi

Aşağıdaki başlıktaki adımları uygulayarak bağlanabiliyor musun?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=5003.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

« Yanıtla #2 : »
sanırım ethernet kartımın direverı gerçekten yok.
ifconfig sorgusu

lo   Link encap:Local Loopback
     inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0

vb çıkarıyor
sudo ifconfig 192.168.2.2 ise error fatchinh interafce information: Device not found diyor.

daha sabah bağlanmıştım yeni modem alınca bu sorun meydana çıktı.
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2009 - 22:30:16 Gönderen: obuntu »
Humanity to others

« Yanıtla #3 : »
bende aynı modemle kablolu olarak bağlanıyorum ama herhangi bir sorun yok. sizin sorun büyük ihtimalle network uygulamacığında. tabi ethernet kartınızla ilgili bir sorun yoksa.

« Yanıtla #4 : »
Yanlışlıkla ethernet driver'ını sildiysem eğer, bunu nasıl yükleyebilirim? İnternet olmadan. Yani yükleyeceğim bilgisayarda internet bağlantısı yok.
Humanity to others

« Yanıtla #5 : »
Kod: [Seç]
lspci
çıktısını buraya aktarırmısınız.

« Yanıtla #6 : »
Modemle alakalı bir durum olabileceğini hiç sanmıyorum. Olsa olsa driver silinmiş diyeceğim ama Windows mu bu? :)

Kablonun çalıştığından emin misin? Kabloyu başka bir bilgisayarla denedin mi? Ethernet kartın hariciyse yerinden çıkmış olabilir.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

« Yanıtla #7 : »
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8753 [P4X266 AGP] (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8633 [Apollo Pro266 AGP]
00:06.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device 8119 (rev 10)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8233A ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:11.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 23)
00:11.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 23)
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 40)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] (rev b2)




Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Eylül 2009 - 13:10:00
Modemle alakalı bir durum olabileceğini hiç sanmıyorum. Olsa olsa driver silinmiş diyeceğim ama Windows mu bu? :)

Kablonun çalıştığından emin misin? Kabloyu başka bir bilgisayarla denedin mi? Ethernet kartın hariciyse yerinden çıkmış olabilir.

haklısın ancak modemin ethernet ışığı gayet güzel yanıyor. ayrıca ethernet kartının ışığı da aktif durumda ve hiçbir oynama yok.


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Eylül 2009 - 23:11:33
Kod: [Seç]
lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:92 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:92 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:7016 (7.0 KB)  TX bytes:7016 (7.0 KB)

bu da ipconfig çıktısı
Humanity to others

« Yanıtla #8 : »
driverle ilgili bir sorununuz yok. sistem-tercihler-ağ bağlantılarına ulaşın ve ağ bağlatılarındaki kablolu linkinde auto eth0 veya auto eth1 kısımlarını silin ve bilgisayarı yenidene başlatmayı deneyin.

« Yanıtla #9 : »
driverle ilgili bir sorununuz yok. sistem-tercihler-ağ bağlantılarına ulaşın ve ağ bağlatılarındaki kablolu linkinde auto eth0 veya auto eth1 kısımlarını silin ve bilgisayarı yenidene başlatmayı deneyin.

dediğinizi yaptım ama bir sonuç yok.
Humanity to others

« Yanıtla #10 : »
hımm. ben olsaydım ubuntuyu tekrar kurardım.  :-[

« Yanıtla #11 : »
aklımdan o geçiyor ama o kadar güncelleştirme (140MB civarı) ve yedeklenecek o kadar dosya gözümü korkutuyor :/
Humanity to others

« Yanıtla #12 : »
Neden yeniden kursun ki? Bence biraz bekle çözülür.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

« Yanıtla #13 : »
Umarım... Çünkü eğer yarın akşama kadar desktoptan internete bağlanamazsam babamla ters düşeceğiz biraz :)
Humanity to others

« Yanıtla #14 : »
biraz bekleyin bence mutlaka yardım edeceklerdir. ama sorun çözülmezse mecburen yeniden kuracaksınız sistemi. ben hdd yi iki bölüm kullandığım için yedekleme sorunum yok. size tavsiyem hdd yi iki bölüme ayırmanız sistem çökse bile rahtalıkla format çekebilirizsniz.

« Yanıtla #15 : »
anladığım kadarıyla ethernet kartı yokmuş gibi davranıyor bilgisayar. en başta 2-3 saniye bağlanıyormuş gibi yaptı sonra artık ne oldu anlayamadım.
keşke bir modemim daha olsaydı da onda deneseydim modem kaynaklı mı bilgisayar kaynaklı mı sorun hala emin değilim.
Humanity to others