Ubuntuda easyphpnin alternatifi

Başlatan Farklı, 01 Eylül 2009 - 07:55:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Farklı

merhabalar
Ben bir webmasterim, hazırladığım çalışmaları kendi pcmde denemek için windowsda easyphp (localhost) diye bir programı kullanıyorum ubuntuda bu ihtiyacımı giderebilecek bir şey varmı
Alıntı Yap
Easyphp hakkında
Easy PHP Web tasarımında Php (Personal Home Page) dilini kullanan birçok kullanıcının ortak sorunudur bilgisayarında apache-phpmyadmin ve diğer dökümanları kurmak. Hepsini teker teker indirmek, birbirine tanıtmak çeşitli ayarlarını yapmak hem zaman hemde bilgi gerektiren bir işlemdir. Bu program ile PHP için gerekli olan hiç bir bileşenin kurulum ayarlarını bilmenize gerek kalmadan otomatikman program herşeyi ayarlayıp size bırakıyor. Program içinde; özel bir kontrolpaneli, apache, phpmyadimn, mysql ve php'nin son sürümleri bulunmaktadır.
By Axamcı -  vBulletin Ubuntu Teması Burada Ubuntucu oldum:D
Meraklısına ücretsiz verebilrim

3mr3

Xampp programını tavsiye ederim.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

Farklı

Alıntı yapılan: 3mr3 - 01 Eylül 2009 - 10:18:15

evet kurdum Xamppı ama tarayıcımda bir türlü bağlanamadım public_htmldeki alanıma :S

heartsmagic

Alıntı yapılan: Farklı - 01 Eylül 2009 - 16:14:06

evet kurdum Xamppı ama tarayıcımda bir türlü bağlanamadım public_htmldeki alanıma :S

Apache çalışıyor mu? http://localhost dediğinde ne oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Farklı

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Eylül 2009 - 16:52:55
Alıntı yapılan: Farklı - 01 Eylül 2009 - 16:14:06

Apache çalışıyor mu? http://localhost dediğinde ne oluyor?

evet çalışıyor ama bundan ötesinde ne yapabileceğimi bilmiyorum :( Yeni veritabanı oluşturdum intstall edeceğim dosyaları nereye atıp tarayıcımda hangi adres yoluyla bağlanacağım localhostuma onu çözemedim

raspacı

install edeceğiniz dosyalar derken phpnin yorumlayacağı dosyalardan bahsediyorsanız. /opt/lampp/htdocs dizinine dosyaları kopyalarsanız tarayıcınızda localhost/dosya_adi.php yazarak ulaşırsınız. htdocs klasörüne dosya ekleme yetkisi için
sudo chmod 777 /opt/lampp/htdocs komutunu verebilirsniz. Yada sudo nautilus ile açılan dosya yöneticisi ile kopyalaama yapabilirsin.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

Farklı

Alıntı yapılan: levi - 04 Eylül 2009 - 14:41:06
install edeceğiniz dosyalar derken phpnin yorumlayacağı dosyalardan bahsediyorsanız. /opt/lampp/htdocs dizinine dosyaları kopyalarsanız tarayıcınızda localhost/dosya_adi.php yazarak ulaşırsınız. htdocs klasörüne dosya ekleme yetkisi için
sudo chmod 777 /opt/lampp/htdocs komutunu verebilirsniz. Yada sudo nautilus ile açılan dosya yöneticisi ile kopyalaama yapabilirsin.

sudo chmod 777 /opt/lampp/htdocs

bu dediğinizi yaptım htdocs klasörünün içine "kusalemi"diye ikinci bir klasör açtım ve içine basit bir index.html hazırladım ama tarayıcımın adres satırına http://localhost/kusalemi/index.html veya http://localhost/kusalemi diye yazdığımda
Alıntı YapAccess forbidden!

Talep ettiğiniz dizine erişim izniniz yok. Dizin, ya okumaya karşı korumalı, ya da sunucu taraf?ndan okunamıyor.

Bunun bir sunucu hatası olduğunu düşünüyorsanız, lütfen site yöneticisi ile iletişime geçin.
Error 403
localhost
Cum 04 Eyl 2009 15:12:54 EEST
Apache/2.2.12 (Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.12 OpenSSL/0.9.8k PHP/5.3.0 mod_apreq2-20051231/2.6.0 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0

diye uyarı alıyorum

raspacı

xampp'ı çalıştırdın değil mi? sudo chmod -R 777 /opt/lampp/htdocs/kusalemi deneyebilirsin.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

gocen

aynı sorun bende de var, htdocsa sağ tıklayıp özelliklerden erişim hakları dediğim zaman dosya erişimlerini değiştiremiyorum.

bi çözüm önerisi olan var mı
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,
Şahsın görünür, rütbe-i aklı eserinde.
Ziya Paşa

bytan

Aşağıdaki ile açacağın pencerede aynı işlemi dene:

sudo nautilus

Ya da doğrudan uçbirimde yukarıda verilmiş komutu kendi sistemine uyarlayarak kullan.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

gocen

sudo nautilus ile denedim yine olmadı

dosya erişimi -- halinde görünüyor

okuma ve yazma olarak değiştiriyorum ama kaydetmiyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Mart 2010 - 09:08:14

benim sorunum düzeldi ama nasıl düzeldi anlamadım,

bunun yanında hala devam eden bi sorunum var, php ile ms sql database bağlanmak istediğimde

Fatal error: Call to undefined function odbc_connect() in /opt/lampp/htdocs/queries/header.php on line 3
hatası alıyorum
çözümünü bilen var mı
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,
Şahsın görünür, rütbe-i aklı eserinde.
Ziya Paşa

eribol

mssql? Mssql kurulu mu? Mssql Kurulabiliyor mu da yarı bir muamma tabii. Mysql kullanıyor olmayasınız?

vampire

sudo chmod +w yap birde dizin için
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!