Hangi Linux Mint Sürümü Sizce?

Başlatan s7e7v7e7n, 31 Ağustos 2009 - 04:48:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s7e7v7e7n

merhaba arkadaşlar. linux mint indirip kullanmak istiyorum ama biraz mint sayfasına göz atınca 7 de video izlemelerle ilgili sorunlar var gibime geldi.
bir kaç sorum olacak sizlere yanıtlarsanız sevinirim.

sizce hangi sürümü daha ideal sorunsuz şekilde kullanabilirim 5 mi ? yoksa 7 yi mi ?
birde KDE mı Gnome mi XFCE mi daha kullanışlı hızlı ve sorunsuz ?
işlemcim AMD 64 Process sanırım 64bit diye biliyorum. 32 bit mi kullanmalıyım yoksa 64 bit mi demi daha performanslı olur ? yada 32bit kullanırsam daha performans mı alırım bilemiyorum bugüne kadar hep 32bit kullandım bilgisayarımı :)

son olarak bir CD birde DVD versiyonu var arasındaki farklılık nelerdir ona göre indirmek istiyorum..

teşekkür ederim herkese şimdiden..
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

kuleyni

Kde yada gnome senin tercihine göre değişecek bir mevzu forumda son günlerde çok konuşuldu.Benden fikir sorarsan gnome derim çünkü sade,güzel ve bişeyler çöküp yeniden başlamıyor ama tabi zevk senin kde kötü mü? tabi ki değil ama ben sevemiyorum.64 bit 32 bit meselesini hiç karıştırma :) bende aynı konuda kararsızdım 64 bit kurup denedim için rahat olsun aralarında hız açısından fark yok gibi ama şunu söylemek lazım 32 bit ubuntunun deposu 64 bit ubuntudan daha geniş ayrıca 64 bit kurmayı düşünüyorsan sisteme kendi kurduğun yazıcı falan sürücülerinin 64 bit versyonu olup olmadığına bak eğer geçmek istiyorsan.Dvd sistemlerde bildiğim kadarıyla sadece ek programlar falan geliyor ve hepsi depolarda mevcut sonradan kurulabilir.

s7e7v7e7n

evet 32 bit i tercih edicem her zaman ki gibi bu durumda cünkü ne kadar çok program o kadar cok işimize yarıyabilir.. şayet 64bit bilgisayar verdiklerine göre sürücü cd lerinide 64 e göre vermişlerdir umarım :) o kadar hiç incelemedim ama bugüne kadar hep 32 bit kullandım.
peki Gnome ile KDE yi mint i indirirken nasıl ayırt edicem yani ? sanırım orjinal i mint Gnome ile geliyor.  KDE sonradan yükleniyor,
Gnome galiba yukarıda oluyor Menüleri KDE ninde Alt kısımda doğru mu tam olarak emin değilim.
şu adresden bakıyorum resimlerine http://www.thecodingstudio.com/opensource/linux/screenshots/index.php?os=mint

7 ile 5'in Gnome gibi sanki geldi bana.. eğer öyle ise hoşuma gitti yani ALT kısımda olması daha kullanışlı geldi bana.alışkanlık yönünden :)

daha önceden denemiş etmiş deneyimleri olan ve şuan kullananlar varsa..

hangi sürüm daha ideal ve sorunsuz hızlı performans alabilirim ?
Mint 5 mi Mint 7 mi ?
birde bu DVD içeregini gösteren bir link varmı bakalım işimize yarıyan programlarmı koymuşlar yoksa benim için gerekli mi öğrensem fena olmaz ona göre CD veya DVD versiyonu indireceğim.
CD versiyonunda anladığım kadarıylada kodecler video oynatıcılar vb araçlar kendi içinde.
DVD de daha çok araç mevcut.. ?

kuleyni

bu bağlantı işine yarayacaktır sürekli bir mint kullanmışlığım yoktur deneyen bir arkadaş yanıt verecektir :)

http://www.linuxmint.com/release.php?id=11

s7e7v7e7n

evet deneyen arkadaşların yanıtlarını beklemek daha mantıklı şimdi yatayım sabah kalkar bakarım yanıtlara.. sanada teşekkür ederim yinede... hoşcakalın.

ChoPin

ubuntu 9.04 ile başladığım macerama linux mint gloria ile devam ediyorum. şu an gayet memnunum açıkcası hiçbir sorun yaşamadım .. donmalar ubuntuya nazaran hiç yok gibi. ve birçok driver hazır olarak sisteme kuruluyor .. masaüstü olarak bende herkese gnome tavsiye ederim .. kde  masaüstünü ara ara kullandım ama çökmeleri fazlasıyla benim hızlı kararlar almama sebep oldu. :D arayüz olarak ise ubuntudan biraz daha farklı olarak mint menü, mint install,mint desktop gibi kendine has eklemeleri var. ubuntu ile arasında pek bir fark yok ama mint biraz daha kullanıcıyı uğraştırmayan türden ..

s7e7v7e7n

evet anlıyorum teşekkür ederim bilgilerini paylaştığın için bizlerle..
diğer kullanan arkadaşlardanda yorumlarını alabiliriz.
birde tüm sorularıma göre bildiklerinizi tecrübelerinizi yanıtlarsanız daha iyi olur.

GNUbuntu

Gnome masaüstü kullanacaksan Linux Mint 7 tavsiye ederim. Ben bir kaç ay sorunsuz kullandım. Geçen sene de bir süre Linux Mint 6 kullanmıştım. Pardus 2009 çıktığında bir süre birlikte kullandıktan sonra, şimdilik KDE masaüstünde karar kıldım ve Pardus kullanıyorum. Ubuntu 9.10 çıktığında (29 Ekim) beraber kullanırım sanıyorum.
Elbette Ubuntu'yu da özelleştirerek, istediğimiz görünümde yapabiliriz. Örneğin üst paneli iptal edebiliriz. Menü'yü değiştirebiliriz. Hatta istersek Ubuntu'yu Linux Mint görünümlü yapabiliriz. :)

Buradan Main Edition sürümünü indir.

Linux Mint 7 ekran görüntüleri
Önce Saygı...

umutubuntu

Linux Mint 7 içinde önerim Gnome olur.
Gnome hız ve stabilite açısından daha önde, Kubuntu'da yaşanan sorunlar Mint KDE sürümünde kendini gösteriyor.
XFCE'de önerebilirim ancak yine Gnome kadar stabil olmadığını gördüm.
Eski bir bilgisayarın varsa Fluxbox'ta seçebilirsin ancak XFCE ayarlarıyla çalıştığını ve henüz 7 sürümünün çıkmadığını ekleyim. 

iKo

Herkes gayet detaylı anlatmış açıklamış ben de şöyle tavsiye vereyim, istediklerin bilgisayarına, sistemine göre değişir. Ben şahsen arkadaşların da söylediği gibi depo ve program sıkıntısından dolayı henüz 64 bit önermem.Dedikleri gibi önce programları araştırmalısın ki sonradan tekrar 32bit e dönmek zorunda kalmayasın;)

Ben Linux Mint 7 Gnome kullanıyorum, 5'i bilmiyorum Mint ile 6'da tanıştım :) Ama şunu söyleyebilirim ki, çıktıktan 1 gün sonra indirip kurdum hiç bir problem yaşamadım, sadece yazıcı ile ilgili bir problem olmuştu onu da hallettim. Şahsen KDE'yi pek sevmiyorum ve Gnome daha kullanışlı geliyor.

Kendim KDE Mint kullanmadım fakat duyduklarıma göre ve burada da yazmışlar zaten Kubuntu'daki bazı problemler Mint KDE'de de ortaya çıkıyormuş, o yüzden de sıcak bakmıyorum zaten...

CD DVD arasındaki farklar da söylenmişti bi ara fakat hatırladığım kadarıyla ciddi bir fark yok DVD indirmeni gerektirecek. Ben normal versiyonu indirdim hiç bir sıkıntım yok...

s7e7v7e7n

peki DVD versiyonu kullanan varmı hiç içinizde acaba yani dvd nin icinde neler var onu merak ettim ben şuanda bu yorumlara bakarak Mint 7 Gnome yi indiriyorum CD versiyonunu..
herkesde bu yönde fikirleri Mint 7 ve CD versiyonu tavsiye ediliyor..  ama DVD de neler var onuda öğrenmek isterim cünkü evinde neti olmayan ve proğram ihtiyacı olanlar olabilir bu aralar arkadaşlarıma linux u tanıtıyorum ama elimden geldiğince sorunsuz birşey bulup şu codecler yüklü halde olsun diye ugraşıyordum :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ağustos 2009 - 17:02:46

aklıma gelmişler arkadaşlar peki PC Oyun'ları Ubuntu'da olduğu gibi Mint de aynı şekildemi çalışıyor yoksa Mint in bu bu hali ne durumda PC Oyunları için cünkü yigenlerim var ve Oyun düşkünüler :)

garafatma

DVD içeriği belki sitesinde yayınlanmıştır. Ubuntu ile pek bir farkı yok, görünümü ve beraber gelen bazı paketler var sadece ubuntudan farklı olarak.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

umutubuntu

DVD olan sürüm Universal Edition olarak fazladan dil seçenekleriyle yayınlanmıştı.
Universal Edition'da Java,Flash ve kodekler yüklü gelmiyor.

agritux

xfce denemek istiyorum diyorsan xubuntu 64 bit tavsiye ederim. zenwalk da olabilir ama yabancılık çekersin ve türkçe destek bulamazsın. ayrıca mint ile ubuntu arasında çok fark yok.

s7e7v7e7n

ubuntu kullandın daha önce 7 yi yada 8 i şimdide mint i denemek istiyorum gnome ile.. kde'de cökmeler oluyormuş..

agritux

Mintde ubuntudan farklı çok şey bekleme. Sadece birkaç özelleştirme ya da program farklılığı görebilirsin. Sonuçta ubuntu üzerine kurulmuş bir sistem. Fark istiyorsan masaüstü ortamları arasında gezebilirsin.  Böylece xfce, kde, gnome, fluxbox gibi masaüstü ortamlarını tadıp kendine en yakın olanı belirleyebilirsin. Tabi ne yapmak istiyorsan onda özgürsün de sadece çok fark bekleme diye söylüyorum.

s7e7v7e7n

ubuntu da ztn benim ses de sorun vardı o yüzden minti denemek istiyorum onu biliyorum araştırdım alt tabanı ubuntu mintin sadece teması yüklü gelen kodecleri vb şeyler işte. ya böylede diyince sanki insanı bir anda soğuyor kullanmaktan vaz geçiyor :)
sanki diğer tüm dağıtımların bir birlerinden cok fazla mı iyi kılıyor kendilerini sonucta hepsi linux..

umutubuntu

Sadece tema ve eklentiler değil, Mint'in kendine has programcıklarıda var bunları atlamayalım :)

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: umutubuntu - 31 Ağustos 2009 - 19:29:29
Sadece tema ve eklentiler değil, Mint'in kendine has programcıklarıda var bunları atlamayalım :)

bunları ben atmalıyorum yukarıdaki arkadaş atlıyor ubuntudan az cokta olsa farklılıkları var o yüzden ve ubuntuya göre görünüş olarak daha iyi duruyor temalardan anlamadıgım icin ubuntuda başarılı olamamıştım daha önce den bunda o dertle ugraşmamış olurum kendi teması hoş duruyor. :)

ironic

9.04 tabanlı olduğu için tabi ki 7 derdim. Kullandığım ubuntu sürümleri arasında en sorunsuzu ve hızlısı jaunty. Ayrıca ext4 desteğini de unutmayalım. Masaüstü olarak Gnome iyi bir tercih olur. Sabit diskinde alan sorunun yoksa; üstüne KDE ortamı da kurup ,Gnome ile beraber kullanabilirsin. Arada kalmak yerine; ikisini de kullanmak en güzeli.  :) Sonuçta ikisi de aynı amaç uğruna emek harcıyor.

s7e7v7e7n

bu ext4 nedir tam olarak onu anlıyamadım ben daha önce 3 vardı 2 de vardı sanırım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: tweety - 31 Ağustos 2009 - 20:15:34
bu ext4 nedir tam olarak onu anlıyamadım ben daha önce 3 vardı 2 de vardı sanırım.

Dosya sistemidir kendileri. Evet ext2 de vardır ancak çok gerilerde kalmıştır. Uzun süredir ext3 kullanıyorduk, yakın bir zamandaysa ext4'e geçiş yaptık. Kurulumda her ikisini de görüp dilediğini seçebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: heartsmagic - 31 Ağustos 2009 - 23:30:12
Alıntı yapılan: tweety - 31 Ağustos 2009 - 20:15:34

Dosya sistemidir kendileri. Evet ext2 de vardır ancak çok gerilerde kalmıştır. Uzun süredir ext3 kullanıyorduk, yakın bir zamandaysa ext4'e geçiş yaptık. Kurulumda her ikisini de görüp dilediğini seçebilirsin.

dosya sistemi derken biraz konuyu açabilirmisiniz başlık ile alakalı değil ama merakımdan sadece..
yani nasıl bir dosya sistemi ne özelliği var neyi farklı kılıyor ?

ironic

s7e7v7e7n

evet bu makale aydınlatıcı oldu teşekkür ederim.