100 MB'lık Hayat Kurtarıcınız, Puppy Linux

Başlatan tony_almeida, 28 Ağustos 2009 - 21:53:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agritux

GNUbuntu

UNetbootin'le kolayca flash belleğinize birkaç tane Linux yükleyebilirsiniz. İster Windows'dan, ister Linux üzerinden. Sadece kurmak istediğiniz sistemin iso'sunu indireceksiniz.
Forum'da konusu birkaç kere geçmişti. Arama yapıldığında geniş açıklama bulunabilir.
Önce Saygı...

command

Şu an itibarı ile puppy linux üzerinden yazıyorum gerçekten mükemmel olmuş yapan arkadaşlara teşekkür etmek gerek :)

xwes

Alıntı yapılan: command - 29 Ağustos 2009 - 23:45:56
Şu an itibarı ile puppy linux üzerinden yazıyorum gerçekten mükemmel olmuş yapan arkadaşlara teşekkür etmek gerek :)

Hızı nasıl? Ubuntunun hafif kastığı arkaşaıma ait bir bilgisayara kurmamı önerir misiniz?

command

hızı güzel ama ben livecd olarak kullandım kurulum yapmadım kurulsada fazla zorlanacağını sanmam ama

agritux

UNetbootin'le hazırladım.

Neyi boot edeceğini bilemedi, vmlinuz yazdım; kızdı bana :)

tony_almeida

ben windows'taki yöntem ile yaptım
sorunsuzdu
sorun unetbootin'den dolayıdır
bütün linuxler uyumlu olmayabilir

garafatma

Alıntı yapılan: sessizce - 30 Ağustos 2009 - 11:23:26
UNetbootin'le hazırladım.

Neyi boot edeceğini bilemedi, vmlinuz yazdım; kızdı bana :)

unetbootin ile bir ilgisi olduğunu sanmıyorum bu hatanın. Tekrar hazırlamayı denermisin @sessizce?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

agritux

Alıntı yapılan: keiser_soze - 30 Ağustos 2009 - 12:53:57
unetbootin ile bir ilgisi olduğunu sanmıyorum bu hatanın. Tekrar hazırlamayı denermisin @sessizce?

Aynısı oldu. Hatta bu sefer unetbootin kendi indirdi (ben seçtim) isoyu kendi açtı kendi yazdı. Tek fark block 20,7 di sanırım

opusxx

Alıntı yapılan: xwes - 30 Ağustos 2009 - 00:23:35

Hızı nasıl? Ubuntunun hafif kastığı arkaşaıma ait bir bilgisayara kurmamı önerir misiniz?

Ben livecd olarak denedim ve ubuntunun hafif kasılacağı bir sistemde hız olarak bir sorun olacağını hiç sanmıyorum. Ama yine de araştırmakta fayda var. Ben şahsen özelleştirmesi daha kolay olan slax i seçip mp3 flash belleğime kurudum. Kde olanını kurmuşum compiz yok ve uçuyor. Ubuntu kullanmışsanız fazla zorluk çekmeye bilirsiniz. Yinede Sorun olmayacaksa puppy deneyin, 100mb. Bunun yanın da çok konuşulan Arch linux u da unutmamakta fayda var. Arch dan bahsetmemin nedeni ise daha onu inceleyemedim :)
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

xwes

Alıntı yapılan: opusxx - 30 Ağustos 2009 - 15:51:55

Ben livecd olarak denedim ve ubuntunun hafif kasılacağı bir sistemde hız olarak bir sorun olacağını hiç sanmıyorum. Ama yine de araştırmakta fayda var. Ben şahsen özelleştirmesi daha kolay olan slax i seçip mp3 flash belleğime kurudum. Kde olanını kurmuşum compiz yok ve uçuyor. Ubuntu kullanmışsanız fazla zorluk çekmeye bilirsiniz. Yinede Sorun olmayacaksa puppy deneyin, 100mb. Bunun yanın da çok konuşulan Arch linux u da unutmamakta fayda var. Arch dan bahsetmemin nedeni ise daha onu inceleyemedim :)
Teşekkür ederim. İndirip deneyeceğim bakalım. puppy herşey hazır geldiği için kurmak istiyorum. Arkadaş pek anlamıyor da linuxtan. Uğraşmasın diye.

iKo

Alıntı yapılan: opusxx - 30 Ağustos 2009 - 15:51:55

Slax'in gnome u var mı yaw ? ben sitesinden öylece indirdim düzenleyip, kde iniyor zaten...

s7e7v7e7n

bahsi gecen Puppy Linux türkçeleştirme devrine giriyor arkadaşlar :)
eski bir bilgisayarım vardı malesef 8MB lık bir ekran kartı var üzerinde ana kartın o yüzden masaüstüne normal linux lar ile geçiş yapamıyordum artık puppy ile bo sorunu cözdüm sayılır..

güzel yönüde türkçeleştirme ve ceviriler üzerinde çalışıyoruz umarım başarılı bir şekilde türkçe destek sağlamış oluruz.

Ekran Görüntüsü ;

Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

wiper

s7e7v7e7n

türkçe olması için caba gösteriyoruz ama şuanda paket yöneticisinde yani kurulum dosyasında sorun var bakalım onu atlatabilirsek devam edeceğiz cünkü banada lazım.

opusxx

@iko
Gnome yok slax de, ama xfce'yi modul olarak ekleye biliyorsun. Ben göremedim ama gnome belkide vardır, gözümden kaçmış olabilir.
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

ubuntuki lilith

Puppy foruma iki kez çeviri konusunda ileti gönderdim ama her nedense bana bir yanıt veren olmadı, canım sıkıldı bu duruma doğrusu.

Ozmo

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: ubuntuki lilith - 08 Temmuz 2010 - 20:57:58
Puppy foruma iki kez çeviri konusunda ileti gönderdim ama her nedense bana bir yanıt veren olmadı, canım sıkıldı bu duruma doğrusu.
İşte bu yüzden bu dağıtımlar gelişemiyor, topluluk desteği çok zayıf :) Sana yardımcı olmak isteyen kullanıcını bile sallamazsan bu dağıtımı kim kullanacak?

dagger

Yahu ben bu puppy linuxu çok sevdim :) Flash diskime unetbootin ilesorunsuzca kurdum. Kurulumun sonunda xorg mu yoksa vesamı diye de soruyor. Ama şu ana kadar en çok şaşırdığım şey youtube videolarını hiç birşey kurmadan direk izleyebilmem oldu. Hız konusuna saliselik bir gecikme bile yaşamadım.

ZooM

Arkadaslar bunu harddiskime nasil kuracagim bunu bilen var mi? Madem o kadar hizli bizim düldül'e de bunu kurarim :) Ben denedim ama kuramadim.
If I was your vampyre...

heartsmagic

Alıntı yapılan: ZooM - 03 Eylül 2010 - 11:06:52
Arkadaslar bunu harddiskime nasil kuracagim bunu bilen var mi? Madem o kadar hizli bizim düldül'e de bunu kurarim :) Ben denedim ama kuramadim.

http://www.puppylinux.com/hard-puppy.htm
ISO'yu yaktın, CD ile sistemi açtın, ardından Setup" - "Puppy Universal Installer" yolunu takip ettin. İki türlü kurma yolu varmış, benim tavsiyem eğer makineye başka bir şey düşünmüyorsan "Full" olanını tercih et. Tüm diski kullanıyormuş. Ayrıca "denedim kuramadım" dersen sana yardım edemeyiz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s7e7v7e7n

puppy uubntu tabanlı olmuş acaba halen tr karakter hatası var mı Q klavye tr için ve türkçe dil paketi var cünkü ubuntu tabanlı oldu bunu flash belleğe kurup kullanabilirmiyiz ki ?

bilen birileri inceleyebilir mi yeni halini ingilizce olduğundan birşey anlamıyorum sitesinden.

ubuntuki lilith

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=56156
İndirme bağlantısı bağlantının ilk satırlarında zaten verilmiş.
Alıntı YapDownload and decompress the zip file. Copy the contents to a FAT or Ext2/3/4 formatted USB drive. Go into the boot directory, and click bootinst.sh (or bootinst.bat if you're running Windows). Alternately, you can use the BootFlash USB installer to create a blank bootable USB drive, then copy the Fluppy files to the bootable USB and it should work. Important: Do not run the bootinstaller script before you've copied it to the usb drive or you may overwrite the bootloader on your hard drive. More complete installation instructions are found on the Puppeee website. http://puppeee.com/web/download/
Burada bilgi mevcut. Fluppy olarak adı geçiyor sanırım Puppy'nin USB'ye kurulanın adı. Buraya metnin İngilizcesini aldım uygun bir zamanda tam çevirisini yazarım ya da başka bir arkadaşımız yazar :)