100 MB'lık Hayat Kurtarıcınız, Puppy Linux

Başlatan tony_almeida, 28 Ağustos 2009 - 21:53:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tony_almeida

hayır mümkün
bios'tan ayarını yapacaksın first boot device'ı değiştireceksin o kadar
ama biz anladık ki windows'u açıp flash belleği takıp nasıl olsa buna * bir şey olmaz bu flash bellekte linux yüklü diyip istediğini kopyalayamazsın
ayrıca windows'u açtıktan sonra flash belleği takarsan yine * bir şey olmaz
bilgisayar başlarken flash belleği takıp first boot device ayarını değiştireceksin
:D

not: bu forumda ne zaman bir yazsam solunda yıldız işareti çıkıyor düzenle diyip siliyorum
niye oluyor bu

kuleyni

@tony_almeida neden hayır mümkün yazdın?windows ortamında linux açmayı başardın mı?yada ben farklı bişey mi yazdım.

agritux

Sorulanlar, verilen cevaplar, asıl konu çok çok karıştı :)

Arkadaş usb belleğe linux kurduğunda, windowsda flashı taktığında virüslerin tehlikesiz olduğunu düşünüyordu, onu çözdük sanırım.

@tony yıldız işareti imla hatasından kaynaklanıyor.

Yiğit Ateş

Aslında hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz sanki ama bir türlü uzlaşma sağlanamıyor 8)

localhost

Basligi iki sayfa yaptilar ama hala bir uzlasma yok  :-X @kuleyni ile @tony_almeida ayni seyleri söylüyorlar  :D
Alıntı yapılan: tony_almeida - 28 Ağustos 2009 - 23:01:30
hayır mümkün
bios'tan ayarını yapacaksın first boot device'ı değiştireceksin o kadar

bilgisayar başlarken flash belleği takıp first boot device ayarını değiştireceksin
:D

Alıntı yapılan: kuleyni - 28 Ağustos 2009 - 22:59:32
flash diskteki linux kullanmak için bios dan boot önceliğini flash diske vermek gerekiyor bu sayede bilgisayarınız flash disk içinde bulunan linux ile başlamış oluyor.windows ortamına bu flashı takıp linux kullanmak mümkün değil ;)
Linux LPIC1 - MCSA

agritux

kuleyni

şimdi arkadaşlar çok güzel uzlaştık tamam ama sadece benim yazdığıma hayır mümkün denilmesi ve sonra benle aynı yönetin yazılması kafamı karıştırdı :)

tony_almeida

ben hayır mümkün yazısını
""Tamam baştan söylesenize onu Flash diski takar takmaz Linux'a erişmek mümkün değil yani?"""
ama ben yazana kadar iki cevap daha yazılmış
o yüzden karıştı:D

ScaryMan

Evet en baştan derdimi tam açıklayamadım sanırım ben :D Siz mümkün değil diyince 2 sayfa sonra orada çözüldü olay. :) Asıl konu da baya saptı aslında istemeden.

kuleyni

bence daha fazla uzatmayalım ama uzatacak bişeyde kalmadı konuda :D soru belli cevap belli, @tony_almeida keşke alıntı yapsaydın cevap verdiğin mesaja karışmazdık o zaman :D

agritux

[Wine]

Bu Puppy pet ve pup paket sistemini kullanıyormuş. Kendi deposunda temel ihtiyaçlar için gerekli paketler var mı? Türkçe desteği ne alemde? En azından kurulumdan sonra masaüstü ortamını Türkçe yapmak mümkün mü?

32 MB ram ve p2 işlemci bile bu sisteme yetiyor diyorlar ama Firefox açıkken bana bu imkansız geliyor.

tony_almeida

ubuntu iyidir
mandriva iyidir
pardus iyidir
opensuse iyidir
sabayon iyidir
slackware, arch iyidir

bütün linux sürümleri kardeştir, kendi aramızda tartışmanın alemi yok 8)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ağustos 2009 - 23:47:52

temel ihtiyaçlar için gerekli paket var
ancak tabiki bir mandrivayla, opensuseyle, ubuntuyla karşılaştıramazsın
türkçe desteği şu an yok ama türkçe klavye desteği tabiki var
eğer bilgin varsa sen çevirerek ya da çevirecek birini bularak katkı sağlayabilirsin sonuçta adamlar bütün linux dağıtımları gibi bedava yapıyorlar herşeyi
firefox açıkken bana da imkansız geliyor ama zaten firefox kullanmıyor olması lazım

agritux

@tony_almeida konu normale dönmek üzere :)
hadi merakla bekliyoruz cevabınızı
Alıntı yapılan: [Wine] - 28 Ağustos 2009 - 23:44:03
Bu Puppy pet ve pup paket sistemini kullanıyormuş. Kendi deposunda temel ihtiyaçlar için gerekli paketler var mı? Türkçe desteği ne alemde? En azından kurulumdan sonra masaüstü ortamını Türkçe yapmak mümkün mü?

32 MB ram ve p2 işlemci bile bu sisteme yetiyor diyorlar ama Firefox açıkken bana bu imkansız geliyor.

tony_almeida

az önce baktım
retro daha eski bir kernel kullanıyormuş
tek farkı oymuş
ama niye daha eski kernel kullanıyor ki
stabilite sorunları az olsun diye mi?
bilmem :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ağustos 2009 - 00:03:29

tamam buldum
daha eski bilgisayarlar için (p2 ve öncesi) özel modifiye edilmiş hızlı olsun diye
onun içinmiş

[Wine]

O zaman eski makineler için retro kernel kullanacağız.

özgürubuntu

Alıntı yapılan: sessizce - 28 Ağustos 2009 - 23:28:16
ubuntu iyidiiiiiiiirrr

kesinlikle :D bir çok inux sürümü ve solaris denedim ama Ubuntuya dönüş yapmam çok çabuk oldu her seferinde, şu anda bilgisayarımda hem Gnome hem de KDE4 (Kubuntu) yüklü KDE'yi arada güncellemek için açıyorum :) ama tabi bir yandan da "temiz" bir KDE gelişmelerini takip etme isteği de var.. Sözün özü ;

ubuntu iyidiiiiiiiirrr

ironic

Zamanında DSL yi indirmiştim fakat ana kartımın flaş bellekten başlatma desteği olmadığı için elimde kaldı. PuppyLinux da oldukça güzele benziyor.

agritux

flash belleğe kurulum yaptım ama çalıştıramadım :)

AbkHaZiaN

Bi ara indirip flasha kurarım artık bende okulda kullanırım virüssüz trojensiz :)

tony_almeida

arkadaşlar flash bellek ile yükleyemeyenler için kesin metodu buldum
ben a önce denedim oldu(windows'ta)

önce şu adresten syslinux'u indiriyoruz(4.5 MB)
http://www.kernel.org/pub/linux/utils/boot/syslinux/syslinux-3.82.zip
bunu masaüstünde syslinux isimli bir klasöre açıyoruz(ismi önemli)

daha sonra başlat-çalıştır(çalıştır görünmüyorsa windows tuşu + r)

cmd yazıyoruz

komut satırına diskpart yazıp
list disk yazdıktan sonra ve sizin usb belleğiniz hangisi ise
select disk 0/1/2... numarasına göre seçiyoruz, sonrasında sırasıyla
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat32 quick
assign
exit
cd Desktop
cd syslinux

cd win32
syslinux.exe -ma x: (buradaki x sizin usb sürücünüz hangisi ise e,f,g,h... olarak değişecek)

daha sonra 7zip programı ile puppy iso dosyasına sağ tıklayın
dosyaları çıkart deyin(buraya çıkart falan değil)
çıkartılacak yer bölümüne flash diski gösterip hiçbir ayara dokunmadan tamam diyin(aynen bu şekilde yapın önce isoyu yeni klasöre açar sonra flash'a kopyalarsanız falan olmaz)

daha sonra flash belleğe girip isolinux.cfg dosyasının ismini syslinux.cfg, isolinux.bin dosyasını ise syslinux.bin olarak değiştirin

isolinux.cfg dosyasını wordpad ile açın(notepad ile değil)
pmedia=cd
yazan bölümü
pmedia=sda1
olarak değiştirip kaydedin

daha sonra gerekli bios ayarlarını da yaptığınızda işlem tamamdır, ben kendim denedim oldu

agritux

Verdiğin linki kopyala yapıştır yapmışsın :) linkin tamamını alalım lütfen

tony_almeida