ip değiştirme

Başlatan wallkan, 25 Ağustos 2009 - 15:02:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wallkan

arkadaşlar, windowsta sürekli olarak ip yenileyen programlar vardı, ubuntu'da da böyle bi program veya, kod yazarak yapabileceğimiz bi şey var mı? teşekkürler.

garafatma

IP değiştirmek için ya süper kullanıcı haklarını kullanmalısın, yada kendi kullanıcın ile kendi şifreni girerek IP'ni değiştirebilirsin. Hiç duymadım Ubuntu için böyle bir program ama belki vardır
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

Ertan ERBEK

İp değiştirme derken tam olarak ne yapmak istiyorsun ?
Elbet bir gün bende Linux cuyum diyeceğim.

Başkalarının bilmediği bilgi, bilgi değildir. Bilgini paylaşmak için SUDO ya katkılarını bekliyoruz.

canosayan

bir proxy işi çözmez mi?
Chmod bizim işimiz.

bytan

O IP değiştirme dediğin proxy olabilir mi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

raspacı

nereye gidersen git kendini de götürürsün.

AbkHaZiaN

Alıntı yapılan: wallkan - 25 Ağustos 2009 - 15:02:03
arkadaşlar, windowsta sürekli olarak ip yenileyen programlar vardı, ubuntu'da da böyle bi program veya, kod yazarak yapabileceğimiz bi şey var mı? teşekkürler.

Bahsettiğin sistemleri bliyorum ve aslında onların çoğu ip adresini değiştirmiyor, sadece sana değiştirmiş bigi gösteriyor. Güncel bi virüs programı ile o programları tararsan içlerinde trojen ve keylogger ebnzeri programlar var. Saniyede ip adresiniz değissin gibi konular açıyorlar window için olan sitelerde servis sağlayacısı buna izin verir mi verse bağlantı yeter mi :D

Ubuntu için varsa bir program onlar hakkında bir fikrim yok ama windowstakilerin temel mantığı yukardaki gibi.

ironic

Böyle birşey buldum. Depoda  var mı bakmadım.

http://code.google.com/p/ip-changer/

Ayrıca modeme uzaksan web arayüzünden modeme erişip yeniden başlatarak ip ni yenileyebilirsin.