En küçük ve verimli USB işletim sistemi nedir ?

Başlatan iKo, 25 Ağustos 2009 - 13:55:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iKo

Ben daha önce bu konuda SLAX'i kullandım, USB'ye atınca yanlış hatırlamıyorsam 350mb oluyordu, bunun gibi bir başka işletim sistemi var mı kullanabileceğim ? Ubuntu ve Mint'i de USB'ye attım fakat yaptığım iş için gerek yok o kadar detaylı bir işletim sistemine... Arkadaşların (Windows) problemlerini çözmek için sadece... SLAX gibi -varsa daha iyisi- bildiğiniz kurulumu kolay olan bir başka "pocket OS" arıyorum yani...

Arch Linux bu konuya dahil edilebilir mi ? Hiç kullanmadım, boyutu nedir bilmiyorum ama kullanıcısı çok sanırım...

Ya da BackTrack ?

packerd

Kullanmayı düşündüğüm Knoppix var.
Birde DamnSmallLinux. Detaylarını vermek isterdim ama sadece isimlerini biliyorum ve Pocket OS olduklarını.
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,Tekdir ile yola gelmeyenin hakkı kötekdir.

gkhnt

Backtrack' i geçin. Arch denemedim ama baya övülüyor. Ben Zenwalk' ı öneririm. Hızlı, kolay ve pratik. Ama uyarayım. Kullanacağınız sistemlerin wireless kart markası Broadcom ise wireless çalışmıyor. İlla Ndiswrapper' e mahkum ediyor. Umarım yeni sürümlerinde kernele gerekli sürücüleri dahil ederek bu olumsuzluğu aşarlar.
Model: Hp Compaq Mini 731ET
İşlemci: Intel® Atom™ CPU N270 @ 1.60GHz × 2
Grafik: Intel® 945GME x86/MMX/SSE2
Hafıza: 2,0 Gb İşlemci Tipi: 32-bit

iKo

Alıntı yapılan: gkhnt - 25 Ağustos 2009 - 14:28:13
Backtrack' i geçin. Arch denemedim ama baya övülüyor. Ben Zenwalk' ı öneririm. Hızlı, kolay ve pratik. Ama uyarayım. Kullanacağınız sistemlerin wireless kart markası Broadcom ise wireless çalışmıyor. İlla Ndiswrapper' e mahkum ediyor. Umarım yeni sürümlerinde kernele gerekli sürücüleri dahil ederek bu olumsuzluğu aşarlar.

BackTrack'i sistem güvenliği ve bazı programlardan dolayı koymak istiyorum... Arch'da Pocket'mı onu bilmiyorum... Mesela bahsettiğin gibi wireless problemleri ile uğraşmak istemiyorum... Her an kullanabileceğim bir şey olsun istiyorum... Herkesin bilgisayarında...

aynshtein

Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

kuleyni

iKo

Hayır denemedim, kendime 4GB'lık USB yapacağım da içine bir kaç tane OS atmak istiyorum, hepsini bir araya koyup bakacağım. Sürekli gerekecek olan SLAX, BackTrack var, onun dışında eğer sığarsa Arch, DSL, gOS denemek istiyorum... gOS (sadece meraktan)...

DSL'in herhangi hardware problemi oluyor mu acaba ? Yoksa çalıştırınca, her şey kullanıma hazır bir şekilde mi geliyor?

maxxblade

Alıntı yapılan: iKo - 25 Ağustos 2009 - 15:55:02
Hayır denemedim, kendime 4GB'lık USB yapacağım da içine bir kaç tane OS atmak istiyorum, hepsini bir araya koyup bakacağım. Sürekli gerekecek olan SLAX, BackTrack var, onun dışında eğer sığarsa Arch, DSL, gOS denemek istiyorum... gOS (sadece meraktan)...

DSL'in herhangi hardware problemi oluyor mu acaba ? Yoksa çalıştırınca, her şey kullanıma hazır bir şekilde mi geliyor?
dsl'nin daha önce hardware problemi olduğunu görmedim,4 gb'lık usb'ye bu kadar os fazla değilmi? :)

iKo

Valla amcam 8gb'lık bir USB'ye yanlış hatırlamıyorsam 18 tane OS kurmuştu :) E boşuna yiğeni değiliz tabi, uğraşacaz :D Bilgisayar'a kurmak istemiyorum o yüzden, kurup deneyip, fikir sahibi olup üzerinde denemeler yapıyorum vs... Zaten DSL 50MB, Slax 350MB geriye kaldı 3GB :) Daha çook alır ama en işe yararları seçmek istiyorum...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Ağustos 2009 - 16:19:56

Alıntı yapılan: kuleyni - 25 Ağustos 2009 - 15:54:02
Bencede Damn small linux kullan.

Şimdi denedim, ama gerçekten aradığım şey o değil, biraz daha kullanılabilir olan bir şey... DSL'i kurmama kararı aldım, 300MB daha fazla olsun ama Slax gibi olsun yani :)

maxxblade

DSL benim ilk linux'umdu(ve kullanamadım :D )
alışınca kullanması çok kolay ama önce alışmak lazım tabii :)

ns

Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

iKo

Arch Linux ne kadar yer tutuyor acaba ? Pocket olabilecek bir şey mi ? Ayrıca gOS kullanmış olan var mı ?

maxxblade

Alıntı yapılan: iKo - 25 Ağustos 2009 - 20:54:25
Arch Linux ne kadar yer tutuyor acaba ? Pocket olabilecek bir şey mi ? Ayrıca gOS kullanmış olan var mı ?
Arch Linux 160 mb ama diğer işletim sistemlerine göre biraz farklı :)
gOS meraktan indirmiştim ama md5 bozuk çıktı sonra birdaha indirmedim...

iKo

Alıntı yapılan: maxxblade - 25 Ağustos 2009 - 22:20:53

Ne gibi bir farklılık var peki ? md5 nedir ?

bytan

Alıntı yapılan: iKo - 25 Ağustos 2009 - 22:32:35
Alıntı yapılan: maxxblade - 25 Ağustos 2009 - 22:20:53

Ne gibi bir farklılık var peki ? md5 nedir ?

Iso'ya ait md5sum değeri. Iso'nun doğru ve eksiksiz inip inmediğinin kontrolünü sağlar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

iKo

Arch Linux'u biraz YouTube'dan da inceledim, sanırım biraz farklı kurulumu falan da, ne gibi farklılıkları var, artıları eksileri neler kullananlar kısaca yazabilir mi acaba ?

kuleyni

Paket kurulumunda bile senin tercihlerini soran çok güzel,aşırı özelleşebilen bir sistem :)

iKo

Peki Arch Linux'u USB'ye atmak için Mint gibi sadeceleştirilmiş bir işlem var mı yoksa Ubuntu üzerinden kendim mi yapacağım ?

GNUbuntu

Puppy'i unutmayalım. Ben eski 512 lik usb belleğe kurdum, hoş ve kullanışlı. 100 mb. yer kaplıyor. Genel olarak yapılandırması basit, ntfs sürücüleri tanıyor, F-Prot antivirüs kurulumu için seçenek var. İlk çalıştırmadan çıkışta son yapılan ayarların kaydedileceği diski seçiyorsun. Ben usb diskin tamamını seçmiştim. Aslında, çok fazla da incelemedim; Firefox, F-Prot kurdum, güncelledim o kadar. Firefox'u Puppy Linux deposundan, F-Prot ise sanıyorum sistem seçenekleri içinden kuruluyor. Deneyin ve görün.  :)
Önce Saygı...

iKo

Alıntı yapılan: GNUbuntu - 26 Ağustos 2009 - 16:19:05
Puppy'i unutmayalım. Ben eski 512 lik usb belleğe kurdum, hoş ve kullanışlı. 100 mb. yer kaplıyor. Genel olarak yapılandırması basit, ntfs sürücüleri tanıyor, F-Prot antivirüs kurulumu için seçenek var. İlk çalıştırmadan çıkışta son yapılan ayarların kaydedileceği diski seçiyorsun. Ben usb diskin tamamını seçmiştim. Aslında, çok fazla da incelemedim; Firefox, F-Prot kurdum, güncelledim o kadar. Firefox'u Puppy Linux deposundan, F-Prot ise sanıyorum sistem seçenekleri içinden kuruluyor. Deneyin ve görün.  :)
Evet Puppy DSL'e göre daha kullanışlı ve daha göze hitap ediyor fakat hala en rahatı Slax diye düşünüyorum.

XRumer

Slax 360 mb değil, 200 mbdir ön tanımlı olarak. Siz fazladan bir şeyler eklemişsiniz. Ayrıca Firefox'u da kaldırın Konqueror'la işinizi görün 190 mb bile olur.

janparey

gos lullandım pek sevemedim dıştan widget ler fiklan janjanlı görünüyo ama sistem pek kullanışlı durmuyo