HP P2055D yazıcı boş sayfa JOB sorunu çözümü

Başlatan aycan, 20 Ağustos 2009 - 15:45:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aycan

Kendime yeni bir HP P2055d Laserjet yazıcı aldım ve Linux ta kullanırken karşılaştığım bir sorunun çözümünü buradan paylaşmak istedim.

Sorun;
Herhangi bir yazdırma işlemi gönderildiğinde sol üst köşesinde JOB yazan boş bir sayfa çıkarttıktan sonra, gönderdiğimiz belgeleri yazdırıyor olması.

Uzun uğraşlarım sonucu sorunun Linux kaynaklı değil, donanımsal olduğunu anladım.

Çözüm;
Aşağıdaki adresten 20090430  adlı firmware güncellemesini indirip kurmak.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=3662055&prodTypeId=18972&prodSeriesId=3662052&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=54

Not: Sanallaştırma yazılımları (VirtualBox vb.)  üzerinde koşan windowslarla bu işi yapmayın. Bu işlem yaklaşık 2 dakika sürüyor bu süre zarfında elektrik kesintisi, kilitlenme gibi konuların olmaması için gerekli önlemleri alın.

İndirdiğimiz dosya 7.8mb büyüklüğünde exe dosyası olduğundan dolayı windows bir bilgisayara ihtiyacımız oluyor.
Windows bilgisayara yazıcımızı normal olarak tanıttıktan sonra indirdiğimiz exe dosyasını çalıştırıyor yazıcımızı seçiyor ve ekranda olan tek düğmeye basarak güncellemeyi yapıyoruz. Gülen adam çıktıysa işlem tamamdır. Yazıcınızın LCD ekranındaki menüden Rapolar-->yapılandırma raporları kısmından aldığınız raporda Üretici yazılım tarih kodu 20090430 olduysa firmware güncellemesi olmuştur.

İşlem bitince yazıcı kendini açıp kapıyacak ve yepyeni bir seri numarası alacak. Linuxunuzda tanıtmış olduğunuz tüm P2055 leri silin ve HP LaserJet P2055 Postscript (recommended) olarak yeniden tanıtın, güle güle kullanın.

heartsmagic

Çözümü aktardığın için teşekkürler @aycan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.