Ekran kartı sonrası yavaşlama

Başlatan shadowfax, 18 Ağustos 2009 - 20:38:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shadowfax

Ubuntu 9.04 kurduktan sonra güncelleştirmeleri ekran kartı sürücülerini kurduktan sonra pencereler çok geç açılmaya başladı. Bunu nasıl düzeltebilirim. 

heartsmagic

Grafik kartının modeli nedir:

lspci | grep VGA

Hangi sürücüleri, nereden yararlanarak kurdun? Sabit başlığa göz gezdirdin mi, zira ATI sürücüleri ile son zamanlarda aramız pek iyi değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

Böyle bir baslik acilmisken sunu sorayim, ATI 9,8 sürücüsünü kernel 2.6.28-15 te calistiran varmi ? @shadowfax eger sende ATI 9,8 ile kernel 2.6.28-15 kullaniyorsan sorun bundan olabilir.
Linux LPIC1 - MCSA

shadowfax

Model hd4830. Ekran kartını kurarken donanım sürücülerindeki ati/amd sürücüsünü kullandım. Son kerneli kullanıyorum yanılmıyosam 2.6.28.14 tü.

localhost

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Jaunty_Installation_Guide linkten tekrar ekran karti kurulumu yapabilirsiniz. Burada ATI nin sayfasindan indirilen ekran karti sürücüsü icin kurulum anlatiliyor. Kurulumda SIKINTI yasarsaniz sIKInti yasadiginiz noktada buraya sorabilirsiniz, yardimci olabilirim. Bu arada ATI 9,8 sürücüsünü 2.6.28-15 Kerneline kurmus bulunmaktayim.
Linux LPIC1 - MCSA

shadowfax

Yeniden ubuntu kurup vikide anlatılan şekilde yapmak sanırım en iyisi. İnan var ya hiçbir işlem yapamıyorum şu an zaten windowstan yazıyorum.

localhost

Yapabilirsen tebrik ederim. Aslinda oradaki kurulum bizim ATI sabit basligina aktarmak istiyorum ama suanlik mümkün degil. Aksama beklersen ATI sabit basligina eklemeyi düsünüyorum.
Linux LPIC1 - MCSA

shadowfax

Zaten sınav sonucunu öğrenmek için okula gidicem. Bitiyoda üniversite aksilik çıkmazsa :D Ondan sonra tekrar kurucam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 1969 - 15:59:59

Format atmaya çalıştım fakat bir türlü cd den başlatmadı, sürekli hata verdi. Bende 2.6.28.14(recovery mod) açtım ki çekirdek bende o ve repair broken package ardından normal boot yaptım. 3b efektler şuan kapalı ve hiçbir sorun yok. Sanırım 3b efektlerden dolayı oldu. O zaman önerdiğiniz şekilde bir kurulum yapacam kaybetcek birşeyim yok. :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2009 - 14:00:00

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ağustos 2009 - 18:34:15

sh komutunda sonra paket açılamadı hatası alıyorum.