Mysql GUI

Başlatan eguven, 18 Ağustos 2009 - 14:02:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eguven

Arkadaşlar Linux (Ubuntu) için Mysql GUI uygulamsı varmı acaba?
Windows'da kullandıgımız, SQLYog gibi...
Teşekkürler..

gotocan

mysql-query-browser var
mysql'in resmi arayüzü...
Bunun dışında phpmyadmin yükleyebilirsiniz.

Ama bence en güzeli komut satırı.  ;)
goto www.gotocan.com;
http://ubuntucounter.geekosophical.net//img/ubuntu-user.php?user=28544
Nam-ı diğer : macellan

eguven

mysql-navigator duydum ama, yaparmı yapmazmı bilemiyorum...
Size sormak isterim mysql-navigator bu işi yaparmı ??

gotocan

Ne yapar mı? Anlayamadım.
mysql navigator'u şimdi denedim.
Normalde mysql'i komut satırından kullanmayı tercih ediyorum ama fena bir uygulamaya benzemiyor.
goto www.gotocan.com;
http://ubuntucounter.geekosophical.net//img/ubuntu-user.php?user=28544
Nam-ı diğer : macellan

[Wine]

Ertan ERBEK

Hem gerekli php kodlaını verdiği, hemde çok rahat kurulup kaldırılabildiği için phpmyadmin ( web yönetim sistemi ) en mantıklı lanı.
Elbet bir gün bende Linux cuyum diyeceğim.

Başkalarının bilmediği bilgi, bilgi değildir. Bilgini paylaşmak için SUDO ya katkılarını bekliyoruz.

moonspell

MySQL GUI Tools Bundle kullanabilirsiniz. MySQL sunucumda zamanlanmış yedek almak için kullanıyorum. Kurulum sonrasında Administrator, Query Browser ve Migration Toolkit olarak üç paket halinde geliyor. Kurulumu zor değil ancak 9.10'da ufak sıkıntılar yaşanabiliyor.

Programa http://dev.mysql.com/downloads/gui-tools/5.0.html  adresinden ulaşılabilir.

muzir

Ben Mysql Query Browser kullanıyorum, öncesinde phpmyadmin kurdum ancak storeprocedure'leri görüntülerken sıkıntılar yaşadım(daha doğrusu store procedure görüntüleme desteği yoktu, yanlışım varsa lütfen düzeltin) o yüzden query browser kurdum.
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

Heisenberg

beyler şimdi ben mysql ve php de çok giriş seviyede (çok acemi) biriyim html kısmını anladım mantığını çözdüm şimdi php ye geçtim kişisel nacizane çalışmalar kod yazmalar gibi durumlar içerisindeyim. Size sormak istediğim bir kaç şey var şimdi:

1. Ben php de kod yazmak için sistemime neleri kurmalıyım.

2. Metin editörü diyorsunuz sanırım ona kod yazdığınız notpad tarzı bişey onu php de kullanmam gerek mi

3. Kurmam gereken programlar arsaında sanırım mysql de var aşağıdaki linktekine göre mi kuracağım:

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Mysql_Sunucusu_Kurulumu_ve_Kullan%C4%B1m%C4%B1

4. Sanırım mysqli kurar isem aynı zamanda birde sunucu kurmuş oluyorum eğer öyle ise bu sunucu önceden port açtığım torrent istemcisi için bir sıkıntı çıkarır mı teşekkürler.

elimdeki kaynaklara baktımda sanırım kurmam gerekenler şunlar Apache MySql PHP bunlar depoda yok gördüğüm kadarıyla.
ALLES WAR DIE SEKTE !

alquirel

Kim demiş depoda yok diye :)

Seni kısaca şu başlığa alalım : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14457.0
Torrent portu için bir şey diyemeyeceğim, ama hiç zannetmiyorum port sıkıntısı çıkaracağını.
Dener görürsün, olmazsa kaldırırsın sunucuları.

PHP yazmak, kod yazmak aynı şey, istediğin metin editörünü kullanabilirsin.

heartsmagic

Mysql'in portlarla bir ilgisi yok. Kaldı ki mysql kurmakla "sunucu" kurmuş olmuyorsun. Sistemine mysql "sunucusunu" kurmuş oluyorsun. Biliyorum söylemek istediğin bu ama kavramlar karışmasın diye düzeltmek istedim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

WhiteScars

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Şubat 2012 - 00:41:00
Mysql'in portlarla bir ilgisi yok. Kaldı ki mysql kurmakla "sunucu" kurmuş olmuyorsun. Sistemine mysql "sunucusunu" kurmuş oluyorsun. Biliyorum söylemek istediğin bu ama kavramlar karışmasın diye düzeltmek istedim.

Aslında senin söylediklerinde de anlam karmaşası var. Fakat ben senin demek istediğini anladım.  ;D Sunucu demek herhangi bir servisi client bilgisayarlara sunan host demek. MySQL kurulduğu zaman database servisi sunduğu için o makinaya sunucu demek yanlış olmaz. MySQL'in portlarla ilgilisi vardır. MySQL sunucusu çalıştığı zaman 3306 portunu bind eder ve bu port üzerinden mysql sunucusuna ulaşırsınız. mysql çalışan bir makinada netstat -an | grep 3306 yazdığınızde portun LISTEN durumda olduğunu görebilirsiniz.
Kullandığın torrent istemcisi uzaktaki bilgisayarlara bağlanmak için kullanılıyor ve bu tip sharing uygulamaları genelde 10000 üstündeki portları kullanır. Sonuçta kendi makinanızda netstat -an | grep 3306 yazdığınızda eğer ekrana bir şey gelmiyorsa o port bilgisayarınızda boş demektir ve mysql çalışabilir bir sıkıntı yok demektir.

Bu arada SQLYog wine ile gayet başarılı bir şekilde çalışıyor.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

heartsmagic

@WhiteScars, evet hızlı, gelişigüzel bir cevap olmuş benimki. Özellikle de portlarla ilgili kısım. Ben torrent kısmını es geçip, port açma olarak algılamışım sanırım olayı. Doğru cümle ise "port sınırlaması yapan bir uygulama çalışmıyorsa sistemde kullanıcının mysql namına portlarla ilgisi yoktur" olabilirmiş.

Sunucu meselesi ise tartışılabilir. Elbette o hizmeti sağlayan bir makine sunucu olarak adlandırılabilir, fakat bu durumda her sistem bir sunucu olur zira servis veren belki birçok uygulama çalışır ki en başta da X gelir. Kısacası tek bir mysql ile sunucu kurdum sözü bana pek uygun gelmiyor. LAMPP yapılır, sunucu olarak sistem oturtulur, buna göre yapılandırılır vs. Fakat, dediğim gibi bu da tartışılabilir zira tanımlarda bile net bir durum söz konusu değil. Sunulan bir şey varsa, sunucu der geçer birileri.

WhiteScars

Tanım olarak aslında evet bir çok işletim sistemi sunucu işini yapıyor.

Bence şöyle demek daha uygun olacak sanırsam, sadece tek bir amaç için servis veren (örneğin database, web) hostlara sunucu diyebiliriz. Aslında bununda adı var dedicated mysql server, dedicated web server gibi :)  bilemedim.

İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

heartsmagic

İşte, tanım çok :) Aslında dediğin gibi günlük olarak kullanılan makineye bir servis kurulup sunucu vazifesi bile gördürülebilir. Ben @Heisenberg'in sorusunu yanlış anlamış da olabilirim. "mysql kurarsam aynı zamanda sunucu da kuruyorum" derken "mysql paketini kurduğumda mysql sunucusunu da kuruyorum" demek istemiştir belki, böyle olunca cevap evet oluyor haliyle. Gerçi diğer türlü de evet olabiliyor konuştuğumuz üzere.