[Çözüldü] Mysql - Mysqld.sock Hatası

Başlatan eguven, 16 Ağustos 2009 - 20:08:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Tekrar edeyim, programlamadan anlamam, soketlerden de anlamam, mysql üzerinde ise kurulum ve biraz yönetim bilgim var o kadar. Sen mysqld.sock dosyasının yolunu değiştirsen bile istediğini yapamayacak gibisin. Eğer yanlış anlamadıysam sen Windows tarafında çalışan Mysql ile Ubuntu tarafında çalışanı eşitlemeye çalışıyorsun bu yolla?

Aynı anda mı çalışacak iki sistem, nasıl olacak? @eguven mysqld.sock "belgesinin" yedeğini aldım koydum demiş ama benim bakındığım hiçbir yerde bu soket dosyasının kopyalanabileceğinden falan bahsetmiyor.

Eğer yolu değiştirmek istiyorsan şöyle bir belgelendirme var:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/problems-with-mysql-sock.html

my.cnf dosyasından bahsedilmiş orada.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

utopyada

Merhabalar..dosya izinlerinde takılı kaldım ben yani şu komutta

(virtualmachine)ada@ubuntu:~/file_env/example_django/blog$ mkdir /var/run/mysqldmkdir:
cannot create directory `/var/run/mysqld': Permission denied

bunu nasıl yapıcam,söyleyebilir msiniz?

burk

Yetki hatası için komutun başuna sudo koyup deneyin. Şifre yazma kısmında yazdığınız şifre görünmez ancak şifre yazılır.

utopyada

burk cvbınız için teşekkür ederim..Evet o kısmı geçtim ancak asıl sorun yine başa sardı..
Asıl sorun şu hatayı almam..

(virtualmachine)ada@ubuntu:~/.local/share/Trash/files/djders.2/example_django/blog$  mysql -u root -p1234
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)

Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)   bu kısmı nasıl çözeceğim acaba?

cagriemer

MySQL sunucu calisiyor mu?

service mysql status
ps aux | grep mysql

Diskinizde yeterli alan var mi?

df -h

MySQL'in calistigi port dinleniyor mu?

sudo netstat -pant | grep 3306
sudo netstat -pant | grep mysql

utopyada

şuanda aldığım hata:

(virtualmachine)ada@ubuntu:~/file_env/example_django/blog$ mysql -u root -*****
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)

tamam bu çözüldü..burada msjlar silinmiyor :(

cagriemer

root sifresini girerken - koymaniza gerek yok.

utopyada

(virtualmachine)ada@ubuntu:~/file_env/example_django$ python manage.py runserver
ImportError: Could not import settings 'example_django.settings' (Is it on sys.path?): No module named example_django.settings

bugünün hatası da bu :(

heartsmagic

Konu djangoya kaydı, biz bu başlığı yine kapatalım yoksa dallanıp budaklanacak. Eğer django hakkındaki sorunu Google ile çözemezsen ayrı bir başlıkta yardım isteyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.