[Çözüldü] Compiz kapandı açılmıyor?

Başlatan lseker, 12 Mayıs 2008 - 23:44:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lseker

Amsn'de kullanıcı resmi değiştirmek için bi arkadaş compizi masaüstü efektlerden kapatarak değiştirebileceğimizi yazmıç. Bende kapatarak değiştireyim dedim. :( Birdaha da açamadım.
Hata aşağıda...

latif@latif-desktop:~$ compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:5960 (rev 01) (prog-if 00 [VGA controller])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1280x1024) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

ufuk_k

Siz compizi kapadınız mı yoksa kaldırdınız mı? Kartınız nvidia ise, sürücüleri şu anda yok diyor. direct rendering de yok, kısacası 3d hızlandırmanız yok görünüyor. xgl: not present yazması normal, nvidia kartlar için.

lseker

hayır... kaldırmadım. Ekran kartım Ati Radeon 9200 ve hiç kurulum yapmadan Ubuntu tanımıştı.
Alıntı Yaplatif@latif-desktop:~$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
latif@latif-desktop:~$
Hatta şu anda compizconfig-settings-manager çalışıyor. Eklentileri ; masaüstü küpü küp kapakları falan hepsini görebiliyorum . Ama görüntü tercihleri altında Extra seçemiyorum. :(
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

ufuk_k

Ya olur öyle şeyler. Compizi elle kapatınca ya da işte farklı bir şekilde kapatınca öyle şeyler olabiliyor. O önemli değil, sadece compizin gnome uzantılarıyla ilgili basit bir mesele. Çalışıyorsa gerisi önemli değil, fusion icon ile aç-kapa, ccsm ile oyna.

lseker

ccsm açabiliyorum, oynayabiliyorum ama efektlerde hiç birşey yok ... küp falan hiç birşey çalışmıyor.

Bu komutun çıktısı bu olmamalı değilmi
latif@latif-desktop:~$ desktop-effects
bash: desktop-effects: command not found
latif@latif-desktop:~$

ufuk_k

Yok öyle bir paket yok da ondan. Önemsiz. Pakedin adı desktop-effects-gnome ya da desktop-effects-kde (iki masaüstü için)...
compiz ile ilgili paketleri tekrar yükleyin, compiz kurulumuna bakabilirsiniz. Compizi tam olarak öldürdüğünüzden emin ol (killall)..

lseker

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=528902

Buraya bi bakarmısın Ufuk  İngilizce ile aram iyi değil de :)

ufuk_k

İngilizce iyi değilse, ingilizce arama da iyi olmuyor :D Konuda pek birşey yok, hatta hiç bir şey yok. Sen dediklerimi dene, bir bak bakalım. direct rendering var ise, efektler çalışmıyorsa paketlerde sorun vardır. Kaldır-kur tekrar purge remove ile...Olmadı xorg.confa bakarız da, efektleri açıp kapayınca nasıl bozuluyor bu compiz ben orasını anlamadım.

lseker

Alıntı Yaplatif@latif-desktop:~$ compiz --replace
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:5960 (rev 01) (prog-if 00 [VGA controller])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1280x1024) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

Yok abi yine aynı hata mesajı. Compiz kaldırıp yeniden kurmuştum daha önce , sen söyleyince yeniden aynı şeyi yaptım ama nafile...

ufuk_k

heartsmagic

fusion-icon kuruluysa bir de oradan deneyiver.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erginemr

Basit bir öneri ama bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin. Geçimişte ben de Compiz'i kapattıktan sonra aynı oturumda açamamıştım, ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda düzelmişti.

Compiz alfa/beta bir yazılım ve beklenmedik şekilde çalışabiliyor.

lseker

PC' yi birkaç kez yeniden başalatarak masaüstü efektlerini extra yapmayı denedim masaüstündeki tüm pencerele bir anda kaybolup yeniden geliyor ve ardındanmasaüstü efektleri etkinleştirelemedi giblerden bir uyarı penceresi geliyor.
  Compiz iconu kaldırdım. Kaldırmadan önce kurcaladım biraz. pencere yöneticisi olarak Metacity ardından compiz denedim ama yine sonuç başarısız. Compiz seçince pencere kenarlıkları kayboluyor. ama yine pencereler sallanmıyor , küp yok.... yani olmadı bir türlü. Gnome ile ilgili birşey olabilirmi aceba diye düşünüyorum. 

erginemr

Alıntı yapılan: lseker - 13 Mayıs 2008 - 09:15:48
PC' yi birkaç kez yeniden başalatarak masaüstü efektlerini extra yapmayı denedim masaüstündeki tüm pencerele bir anda kaybolup yeniden geliyor ve ardındanmasaüstü efektleri etkinleştirelemedi giblerden bir uyarı penceresi geliyor.
  Compiz iconu kaldırdım. Kaldırmadan önce kurcaladım biraz. pencere yöneticisi olarak Metacity ardından compiz denedim ama yine sonuç başarısız. Compiz seçince pencere kenarlıkları kayboluyor. ama yine pencereler sallanmıyor , küp yok.... yani olmadı bir türlü. Gnome ile ilgili birşey olabilirmi aceba diye düşünüyorum. 

Peki compizconfig-settings-manager altında şu eklentiler aktif mi: wobbly windows, place windows, window decorators, desktop cube, rotate cube?

Sypro

Birkaç kere yeniden başlatana kadar Compiz paketlerini kaldırıp yeniden kursaydınız daha kolay olabilirdi sanırım.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

lseker

Alıntı yapılan: Sypro - 13 Mayıs 2008 - 11:08:17
Birkaç kere yeniden başlatana kadar Compiz paketlerini kaldırıp yeniden kursaydınız daha kolay olabilirdi sanırım.
:D Onu da bir kaç kez yaptım.. Kaldırıp yeniden kurdum ..
"killall " hepsini öldürüp kaldırdım. Yeniden kurdum ama yine aynı şey. Ayar yöneticisi açılıyor(ccsm) istediğim eklentileri işaretliyorum ama hiç bir faliyet yok. Bu composite'yi yada hata msj bahsettiği gib XGL desteğini nasıl açabiliriz yeniden yada açıkmı nasıl bakarız. xorg.conf ta artık öyle bir satır yok ..

yukarıdaki hata mesajında böyle bi satır var ilgili olabilirmi ? 

heartsmagic

Xgl kullanmıyorsun sen zaten native desteği kullanıyorsun, yani Nvidia'nın sağladığı destek.
Senin problemin cidden çok garip, ben onlarca defa aç kapa yapmışımdır da sorun çıkmamıştır. Gerçi Hardy'de işlerin nasıl olacağı belli değil.
Compizi kaldırırken purge ile kaldırsaydın böylece yapılandırma dosyalarını da silerdi. Örnek:

sudo aptitude purge compiz-xx-yy

lseker

Teşekkürler.  heartsmagic .. :)
imzama bakarmısın.. :D

heartsmagic

Son durum nedir şimdi :)

lseker

Düzeldi.... :D
kilitleyebilirsiniz.. :D

ufuk_k

Alıntı yapılan: Iseker
Amsn'de kullanıcı resmi değiştirmek için bi arkadaş compizi masaüstü efektlerden kapatarak değiştirebileceğimizi yazmış

Onu ben demiştim zaten, amsn compiz açıkken resim değiştirmiyor dediniz, ben de kapayın değiştirin o zaman dedim :S

lseker

:D Evet ... Kapadım ama yinede değiştiremedim.. +  Kapadığımıda birdaha açamadım :D

Neyse... şimdi halloldu. ;D