google chrome/chromium kurulumu?

Başlatan hitokiri, 26 Temmuz 2009 - 12:24:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hitokiri

Burdan deb paketini bulup kurablirisiniz deb paketi croosover adlı ayrı bi programıda beraberinde getiriyor wine benzeri exe  uygulamalarını açmada yardımcı bi program anladığım kadarıyla akıl sağlığım için adobe flash player ı onunla kurdum gayet hızlı oldu bitti google chorme da yine bu programın desteğiyle kuruluyor wine  ile de kurulum önerilmiş bunun için wine ı geliştirmek gerekiyor bunun için winetricks  şu komutla kurulabilirwget http://www.kegel.com/wine/winetricks
ilgili bilgiyi de şurdan bulabilirsiniz
choreme un linux versiyonu da mevcut bunun için :)
depoları için forumda  daha ayrıntılı bilgi edinmiş oldum ben de  :)

bekomu

teşekkürler şu anda ubuntu dan yazıyorum gerçekten çekici ve hızlı bir sistem.. mükkemmelleştirmek için elimden geleni yapıyorum ve sade olan chrome u kurmak istiyordum bu topic çok güzel oldu.. firefox çok kaba.. sayfaya yer kalmıyor.. ;)

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

erhangulsum

chromium da flash sorununu asan var mi?

arada bir de kendiliginden kapaniyor

maxxblade

Alıntı yapılan: erhangulsum - 02 Eylül 2009 - 14:46:33

Charomium derken crossoverla gelşen mi?
wine ile kurulan mı?
yoksa orjinal linux paketi mi?
:)

özgürubuntu

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=9791.msg135458#msg135458 burada flash sorunu ile ilgili çözüm var. Ancak kendi kendine kapanması sorunu bazen bende de oluyor

hitokiri

benim bulduğum çözüm forumdakinden biraz daha farklıymış flash için arada kitelenmesini sayfayı yaniden yüklüyerek aşabilirsinsudo  ln -s ~/.mozilla/plugins/libflashplayer.so .
google-chrome --enable-plugins
her seferinde bu koumtlarları vermek gerekiyor flashın çalışması için bunu yerine bi metin belgesinde çalıştırma hakkı vererek  kısayol gibi  gibi kullanabilirsin komutları   :)

ironic

Arkadaşlar Chromium kullanın. Şu an doğal flaş desteğine kavuşmuş durumda. :) Firefox a ait kodları chromium a eklemişler anlaşılan.

EnziM

Konu sürekli güncellendiğinden ve üye olduğum bir kaç forumdada sürekli güncellemekten sıkıldığımdan Google Dökümanlarıma aldım oradan paylaşım yapıyorum

Döküman içeriği;

1. Açıklama
2. Eklentiler ve Tanıtımı
3. Yer imleri eşleme

http://docs.google.com/View?id=dd2q4rzn_5grqkcsgz

coni

Gerekli eklentiler çıkmaya başlamış sanırım

agritux

arda@u64:~$ sudo apt-get install chromium-browser
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Bazı paketler kurulamadı. Bu, olanaksız bir durum istemiş ya da
gerekli bazı paketlerin henüz oluşturulmadığı kararsız bir dağıtım
kullanıyor olabileceğiniz anlamına gelebilir.
Aşağıdaki bilgi durumu çözmenize yardımcı olabilir:

Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
  chromium-browser: Bağımlılıklar: libgtk2.0-0 (>= 2.18.0) ama 2.16.1-0ubuntu2 kurulacak
                    Bağımlılıklar: libstdc++6 (>= 4.4.0) ama 4.3.3-5ubuntu4 kurulacak
E: Bozuk paketler

puhah :)

ironic

Enzim teşekkürler. Chrome u bilmiyorum ama Chromium da eklentiler için komuta gerek kalmıyor. Şu an oldukça kullanılabilir durumda. Sanırım çok yakın zamanda da ilk alfa ya da doğrudan beta sürümü duyurulabilir.

@sessizce, depoyu güncelleyip tekrar denermisin. Bazen günde iki yapım( build) çıkıyor. Sorun düzelmiştir umarım.

ihtiyar said

http://dev.chromium.org/getting-involved/dev-channel

Bu adresten;

http://www.google.com/chrome/intl/en/eula_dev.html?dl=unstable_i386_deb

Bu paketi kurdum. Uçbirimden google-chrome diye çalıştırabiliyorum. Bu sayfadaki eklentileri de direk olarak çalıştırdım. Depo adreslerini ekleyeyim demiştim, chromium-browser olarak geçtiğini görünce vazgeçtim. Farklı sanırım. Farkını bilen bir arkadaş açıklarsa sevinirim, çok fazla araştırmadım. :)

Ek:

Şimdi depo adreslerini de ekledim. google-chrome de var, chromium-browser de var. Bilen birisi konuya müdahale etsin lütfen. :)

ironic

ihtiyar said

heartsmagic

Chrome kapalı Chromium açık kaynak kodla yazılanı olmasın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Ekim 2009 - 16:21:17
Chrome kapalı Chromium açık kaynak kodla yazılanı olmasın?

Bunu duymuştum. :) Peki özellik olarak farklı olan ne olacak?

heartsmagic

Kullanmadığım için hiç bilemiyorum :)

ihtiyar said

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Ekim 2009 - 17:30:37
Kullanmadığım için hiç bilemiyorum :)

ihtiyar Said Chrome'yi tavsiye ediyor. :P

ironic

Blog yazısında Google Chromium kodlarını alıp üzerine logo, isim ve otomatik güncelleştirme modülü(google updater) ve rlz ( ne olduğunu anlamadım) ekleyip dağıtıyormuş.  Tabi Google ın eklediği kısım kapalı kaynaktır büyük ihtimal. Yazı çok uzun olduğu için hepsine bakamadım. Yakaladığım bir önemli nokta da Google arama çubuğu özelliği olan arama önerileri ,girilen sözcüğü otomatik   google a gönderiyormuş. Bu kayıtların yüzde 2 si de ip adresi ile beraber depolanıyormuş. Bu özellik  chromium da da var. Ayrıca bu özelliği  kapatabiliyormuşuz ya da incognito ( özel tarama) kipinde devredışı kalıyormuş.. Yani sözün özü Chromium dan bir üstün tarafı yok....

agritux

Alıntı yapılan: ironic - 03 Ekim 2009 - 11:15:12
Enzim teşekkürler. Chrome u bilmiyorum ama Chromium da eklentiler için komuta gerek kalmıyor. Şu an oldukça kullanılabilir durumda. Sanırım çok yakın zamanda da ilk alfa ya da doğrudan beta sürümü duyurulabilir.

@sessizce, depoyu güncelleyip tekrar denermisin. Bazen günde iki yapım( build) çıkıyor. Sorun düzelmiştir umarım.

durum aynı maalesef

ironic

Jaunty üzerinde son iki aydır hiç yüklemedim fakat forumda kullananlar var ve sorunları olduğunu sanmıyorum.  Karmic de böyle bir sorunum yok. Sanırım xubuntu kullanıyordun ondan kaynaklanabilir.

qhareb

Linux versiyonunu indirip kurdum. Ancak kapattıktan sonra kayboldu. Uygulamalar Menüsünde de görünmüyor.
Tekrar nasıl çalıştırabilirim ve Uygulamalar Menüsünde görünmesini sağlayabilirim?
"İşte dünyanın sonu gelir böylece
Bir patlamayla değil fakat
Bir iniltiyle" 
  T. S. Eliot

ironic

Alıntı yapılan: qhareb - 17 Ekim 2009 - 20:38:04
Linux versiyonunu indirip kurdum. Ancak kapattıktan sonra kayboldu. Uygulamalar Menüsünde de görünmüyor.
Tekrar nasıl çalıştırabilirim ve Uygulamalar Menüsünde görünmesini sağlayabilirim?

Chromium, Chrome ?

heartsmagic

Alıntı yapılan: qhareb - 17 Ekim 2009 - 20:38:04

Eğer oturumu kapatıp açtığında tekrar gelmiyorsa menüye:

Sistem-Tercihler-Ana Menü ile açacağın uygulama ile istediğin bölüme eklersin. Komut olarak chromium-browser kullan. Eğer chrome kullanmışsan komutu neyse onu kullan. Konsolda chrom yazıp TAB tuşuna basarsan karşına gelecektir isim.