Ubuntu live cd ile Ati sürücüsü kaldırılır mı?

Başlatan setare, 25 Temmuz 2009 - 23:00:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

setare

Ati ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra görüntü gitti dolayısıyle ubuntuya giremiyorum. Şu an live cd ile sistemi açtım. Live cd ile ubuntuda en son yüklediğim ekran driverini kaldırabilir miyim veya xorg dosyasını değiştirebilir miyim ?

utdmr

Live CD ile xorg.conf'unu düzenleyebilirsiniz, veya daha basiti, sistemini normal olarak açtıktan sonra Ctrl+Alt+F1 ile konsola düşerek istediğin işlemleri yapabilirsiniz.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

setare

#sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
bu komut ile xorg dosyasını açıp eski metni girip kaydedip çıktım restart yaptım ama görüntü halen yok. hdd deki ubuntunun xorg dosyasını değiştirmem lazım onu nasıl yapacağım.

maxxblade

Alıntı yapılan: setare - 25 Temmuz 2009 - 23:43:45
#sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
bu komut ile xorg dosyasını açıp eski metni girip kaydedip çıktım restart yaptım ama görüntü halen yok. hdd deki ubuntunun xorg dosyasını değiştirmem lazım onu nasıl yapacağım.

ubuntuya gir ctrl+alt+f1'e bas sudo "nano /etc/X11/xorg.conf"'yaz eski metni gir ve kaydet ;)
live cd'de o komutu verdiğinde live cd'nin içindeki xorg dosyasına etki ediyor :D

setare

command not found diyor

sanırım ubuntuyu grafik ekranda kurtarmak mümkün değil xp de görüntü gitseydi güvenli modda ekran sürücüsünü kaldırıp sistemi kurtarabilirdik
görüntü gitmesi sorunundan tam 4 kez ubuntuyu baştan kurmam gerekti tünelin ucunda 5. format görünüyor :(

utdmr

Linux'ta baştan format atmanı gerektirebilecek sebeplerin sayısı çok çok azdır. Tam olarak hangi komutu verdiniz, Ubuntu'yu normal olarak açıp, Ctrl+Alt+F1 ile login olduktan sonra
sudo nano /etc/X11/xorg.conf'un sizi xorg dosyanıza götürebilmesi lazım.
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

setare

Alıntı yapılan: utdemir - 26 Temmuz 2009 - 00:42:55
Linux'ta baştan format atmanı gerektirebilecek sebeplerin sayısı çok çok azdır. Tam olarak hangi komutu verdiniz, Ubuntu'yu normal olarak açıp, Ctrl+Alt+F1 ile login olduktan sonra
sudo nano /etc/X11/xorg.conf'un sizi xorg dosyanıza götürebilmesi lazım.

yanlış yazmış olabilir bir kez daha deneyeyim.
diğer taraftan
şu an live cd ile ubunutunun içine girebiliyorum. "/media/disk/etc/X11" dizinindeki xorg u da görüp açabiliyorum ama hiç bir şekilde değiştiremiyorum ve silemiyorum. aynı şekilde Ati yazan dizini bulup silmeye çalıştım yine izniniz yok diyor. yani live cd ile hdd deki ubuntuya müdahele edemedim

galot

Live cdsiz açıp Esc'ye basıp Generic mod, çıkan menüden de root seçip yapın.

utdmr

Alıntı yapılan: setare - 26 Temmuz 2009 - 01:10:16
diğer taraftan
şu an live cd ile ubunutunun içine girebiliyorum. "/media/disk/etc/X11" dizinindeki xorg u da görüp açabiliyorum ama hiç bir şekilde değiştiremiyorum ve silemiyorum. aynı şekilde Ati yazan dizini bulup silmeye çalıştım yine izniniz yok diyor. yani live cd ile hdd deki ubuntuya müdahele edemedim

Live CD'de;sudo gedit /media/disk/etc/X11 komutunu deneyin o zaman.

Düzenleme: Üzgünüm, komutun doğrusu:sudo gedit /media/disk/etc/X11/xorg.confTeşekkürler @galot.
--

setare

Alıntı yapılan: utdemir - 26 Temmuz 2009 - 01:26:39
Alıntı yapılan: setare - 26 Temmuz 2009 - 01:10:16
diğer taraftan

Live CD'de;sudo gedit /media/disk/etc/X11 komutunu deneyin o zaman.
Konumu doğru yazdığınızdan emin olup tekrar deneyin diyor

[IMG]http://i32.tinypic.com/x43vd0.png[/img]

galot

Arkadaş eksik yazmış, söyle olacak;
sudo gedit /media/disk/etc/X11/xorg.conf

localhost

Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-13-generic (recovery mode) grub menusunde secilir. Cikan menu den root secilir ve asagidaki komut uygulanip restart yapilir. Bu sekilde xorg.conf dosyasi eski haline gelmis olur.

sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Linux LPIC1 - MCSA

setare

Alıntı yapılan: Kirmizi - 26 Temmuz 2009 - 02:59:49
Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-13-generic (recovery mode) grub menusunde secilir. Cikan menu den root secilir ve asagidaki komut uygulanip restart yapilir. Bu sekilde xorg.conf dosyasi eski haline gelmis olur.

sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Bunu bir kağıda yazdım. Siyah ekrandaki komut satırından işlem yapmak bir hayli zor oluyor

komut satırından en son yüklediğim Ati driverini kaldırabilir miyim? ubuntunun kendi sürücülerini(sanırım masa idi) yüklemem de gerekir mi? komut satırında nasıl yükleyebilirim?

localhost

Ekran karti sürücüsünü ellemi yoksa Ubuntu depolarindami kurdunuz. Mesa driverlerini kurmaniza gerek yok. Mesa kurulu geliyor.  Ubuntu depolarindan fglrx sürücüsü kurulduysa bu konuda forumda yazilar mevcut. Elle kurulum yaptiysaniz yine sorular ve cevaplar mevcut.
Linux LPIC1 - MCSA

setare

Alıntı yapılan: Kirmizi - 26 Temmuz 2009 - 03:28:41
Ekran karti sürücüsünü ellemi yoksa Ubuntu depolarindami kurdunuz. Mesa driverlerini kurmaniza gerek yok. Mesa kurulu geliyor.  Ubuntu depolarindan fglrx sürücüsü kurulduysa bu konuda forumda yazilar mevcut. Elle kurulum yaptiysaniz yine sorular ve cevaplar mevcut.
.run uzantılı ati'nin en son driverini indirmiştim  işte onu kurdum. kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım. samsung crt 17 DF kullananlar bilir siyah ekranda "Hz" simgesi yanıp sönüyor oysa geri planda sistem çalışıyor. belkide sürücü kuruluyor ama  benim monitor tazeleme hızı desteklemediği için olsa gerek görüntü gidiyor.

Ekran kartım onboard Ati HD 3200 dir..

Alıntı Yap
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# Note that some configuration settings that could be done previously
# in this file, now are automatically configured by the server and settings
# here are ignored.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
   Identifier     "aticonfig Layout"
   Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
   Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
   Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
   Option       "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "Configured Video Device"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
   Driver      "fglrx"
   BusID       "PCI:1:5:0"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Default Screen"
   Device     "Configured Video Device"
   Monitor    "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
   Device     "aticonfig-Device[0]-0"
   Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

galot

Gene güvenli modda açıp şu komutu verince nediyor?
lspci | grep VGA

setare

Alıntı yapılan: galot - 26 Temmuz 2009 - 07:14:15
Gene güvenli modda açıp şu komutu verince nediyor?
lspci | grep VGA

01:05.0 VGA  ...  ATI Tecnologies Inc Radeon HD 3200  graphics

bunu veriyor.

heartsmagic

@setare Linux'a konsoldan müdahale Windows'tan kat kat daha esnektir. Sadece neyi nasıl yapacağını bil yeter.
.run uzantılı dosyadan sonra geri dönüş komutları yanlılmıyorsam sabit ATI başlığında verilmişti.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

utdmr

xorg.conf'ta "driver" kısmındaki "fglrx"'i, önce "ati" yapıp dener misiniz, o da olmazsa geçici olarak "mesa" deneyebilirsiniz, veya konsoldan envy'nin konsol sürümünü kurup oradan yeni ATI kurulumu yapabilirsiniz.
--

setare

Format atıp yeni kurulum yapmak zorunda kaldım arkadaşlar İlgilenen herkese teşekkür ediyorum. mahsuru yoksa Yöneticiler konuyu kitlerse sevinirim

heartsmagic

Alıntı yapılan: setare - 26 Temmuz 2009 - 11:44:30
Format atıp yeni kurulum yapmak zorunda kaldım arkadaşlar İlgilenen herkese teşekkür ediyorum. mahsuru yoksa Yöneticiler konuyu kitlerse sevinirim

Yeniden kurulum olan konuları artık kapatmıyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.