ubuntu netbook remix

Başlatan okanlnx, 25 Temmuz 2009 - 03:49:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okanlnx

artık benimde bi dizüstüm oldu :)
hemen ubuntu nasıl kurarım diye araştırmaya başladım tabii ki. daha önce eeebuntu falan dikkatimi çekmişti. sorum şudur:
ubuntu sitesinde bulduğum UNR (ubuntu netbook remix) bunu mu kuracam?
yoksa standart kurduğumuz i386, 32 bit ubuntu'yu mu
yoksa eeebuntu mu?

bilgisi olan lütfen yanıtlasın...

galot

Eğer normal dizüstü ise normal Ubuntu, minik, dvd romu falan olmayan düşük konfigürasyonlu notebook ise (netbook) netbook remix kurabilirsiniz. Burada da test edilen modeller var; https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport/Machines/Netbooks

sabian

Alıntı yapılan: okanlnx - 25 Temmuz 2009 - 03:49:30
artık benimde bi dizüstüm oldu :)
hemen ubuntu nasıl kurarım diye araştırmaya başladım tabii ki. daha önce eeebuntu falan dikkatimi çekmişti. sorum şudur:
ubuntu sitesinde bulduğum UNR (ubuntu netbook remix) bunu mu kuracam?
yoksa standart kurduğumuz i386, 32 bit ubuntu'yu mu
yoksa eeebuntu mu?

bilgisi olan lütfen yanıtlasın...

Konunun açıldığı yere bakılırsa sendeki bilgisayar şöyle bir şey;

eğer doğruysa,
Alıntı Yapubuntu sitesinde bulduğum UNR (ubuntu netbook remix) bunu mu kuracam?
sorusunun cevabı: evet.

Ama diyorsan ki ben yanlışlıkla bu başlığa açtım (ki olasılık vermiyorum ama :D) bendeki bilgisayar şöyle bir şey;

o zaman
Alıntı Yapyoksa standart kurduğumuz i386, 32 bit ubuntu'yu mu
sorusunun cevabı evettir. Sen karar ver.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

okanlnx

teşekkürler. konuyu doğru yere açtım. dell mini inspiron 10(başta yazmamışım). ubuntu netbook remix indiriyorum şimdi. kuralım bakalım...

aynshtein

Ubuntu'nun normal sürümünü kurmanda da bir sakınca yok. Ben bir kaç ay önce Datron Mobee kullanıyordum. Sorunsuz çalışıyordu. Netbook Remix ilk kullanımda beni rahatsız etmişti. Masaüstüne erişemediğimi görünce hemen vazgeçmiştim (Ama sonra, Remix arabirimi ve Ubuntu masaüstü arasında geçiş yapan bir uygulama olduğunu görmüştüm:))
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

okanlnx

merhabalar yeniden. UNR'i kurdum. son derece başarılı çalıştı :D
genel ayarlamaları yaptım. bu kısımlarda sorun yok. yalnız normal masaüstü görünümüne geçiş diye bişey var. onu yaptım. ilk seferde normal ubuntu masaüstüne geçti. ikinci kez denediğimde takıldı kaldı. nasıl düzeltecez? ekrana normal (klasik) ubuntu masaüstü geliyor. ama üst ve alt panel yok. Alt + f2 çalışmıyor. ne yapmak lazım?

sudocu

Alıntı yapılan: okanlnx - 29 Temmuz 2009 - 01:55:32
merhabalar yeniden. UNR'i kurdum. son derece başarılı çalıştı :D
genel ayarlamaları yaptım. bu kısımlarda sorun yok. yalnız normal masaüstü görünümüne geçiş diye bişey var. onu yaptım. ilk seferde normal ubuntu masaüstüne geçti. ikinci kez denediğimde takıldı kaldı. nasıl düzeltecez? ekrana normal (klasik) ubuntu masaüstü geliyor. ama üst ve alt panel yok. Alt + f2 çalışmıyor. ne yapmak lazım?

bu bug'i hala duzeltmediklerine inanamiyorum!
ben home dizinini silmek sorunda kalmistim. home dizinindeki panellerle ilgili spesifik dosyalari biliyorsan onlari silerek duzeltebilirsin.
her seyin basi sudo!

okanlnx

.gconf, .gconfd, .gnome, .gnome2_private, .gnome2 dosyalarını sildim. normale döndü. hangisinden oldu çözemedim açıkçası. arada diğer bazı ayarlarda gitti ya neyse artık. şimdilik bi çözüm oldu :D

Yusuff

Alıntı yapılan: okanlnx - 30 Temmuz 2009 - 16:00:21
.gconf, .gconfd, .gnome, .gnome2_private, .gnome2 dosyalarını sildim. normale döndü. hangisinden oldu çözemedim açıkçası. arada diğer bazı ayarlarda gitti ya neyse artık. şimdilik bi çözüm oldu :D

Konuyla ilgisi yok ama şarjı ne kadar dayanıyor?
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

okanlnx

vorderas

merhaba arkadaşlar foruma şimdi üye oldum.
bende birçok linux dağıtımını denedim.hem masa üstü pc me hede mini netbook uma.netbook ta en düzgün güzel çalışan olarak ubuntu netbook remix i gördüm.baya kurcaladım görünüşünü daha kişisel yapmak için.sorunlarlada karşılaştım.burada çözümü bulduğum sorunda dahil.desktop değiştirdim.eskiye dönünce panel düzgün çalışmadı.fakat dikkatimi çeken şey bende .gnome klasörü yok. bu splash screen dosyasını değiştirmek içinde orada işlem yapmak gerek.splash manager la dosya seçiyorum fakat yinede uygulanmıyor.belkide bende .gnome dosyası yoktur. birinizden temin edebilirmiyim zipleyip bana atabilirmi.yada içinde ne tür önemli ayarlar var kendim oluşturabilirmiyim.teşekkürler şimdiden...
dosyayı mail olarak cokayev - mynet - com a atabilir...

heartsmagic

@vorderas, .gnome dizini gizli dizindir. Başında nokta olanlar gizli dizinlerdir. Ctrl+H yaparsan dosya yöneticisinde gizli dizinleri görebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.