[Çözüldü] java yükleyemiyorum

Başlatan thrall, 24 Temmuz 2009 - 16:51:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thrall

javanın sitesinden .bin uzantılı dosyasını indirdim. Çift tıkladığımda bir şey yükleyememeye sinir oluyorum bu arada. Neden bazı şeyleri xwindows ortamında yükleyebiliyoruz bazı şeyleri yükleyemiyoruz. Neyse, Çift tıkladığım zaman could not dedi, açmadı. Konsoldan yüklemeyle ilgili sitede açıklama vardı yapamadım yine olmadı. Forumdan araştırdım komutları girdim yüklemeye başladı ama yüklerken mavi bir configrasyon ekranı çıktı tam konsol ekranının üstüne java lisans anlaşmasıymış, oklar yardımıyla aşağıya kadar indirdim on küsür madde. Öylece kalıyor ekranda o mavi lisans anlaşması Y harfine bastım belki lisans anlaşmasını kabul etmem gerekiyordur diye olmadı yine duruyordu. Enter a bastım belki geçer diye öle kaldı ne yapmam gerekiyor ?

Yiğit Ateş

restricted-extras paketiyle niye kurmuyorsun?

thrall

önce forumdan bu sayfadan http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,10702.0.html bu komutu denedim sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin

bu komutu deneyince o mavi ekran çıktı tam konsol ekranının üstüne ama konsol ekranı kapanmıyor çalışmaya devam ediyor. Sorun öylece kalması daha beklememmi gerekiyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Sonra bu komutu denedim sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras

aynen böle oluyor bu komutu yazınca
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
Reading extended state information      
Initializing package states... Done
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

son olarak yine forumun o sayfasında gördüğüm hearstmagic in yazdığı bi komutu gördüm onun çıktısı şu şekilde

dpkg -l | grep flash
ii  adobe-flashplugin                          10.0.22.87-1                              Adobe Flash Player plugin version 10
ii  flashplugin-installer                      10.0.22.87ubuntu2                         Adobe Flash Player plugin installer
ii  flashplugin-nonfree                        10.0.22.87ubuntu2                         Adobe Flash Player plugin installer (transit
ii  flashplugin-nonfree-extrasound             0.0.svn2431-3                             Adobe Flash Player platform support library

Yiğit Ateş

Aynı anda iki uygulama paket kurmaya çalışıyor birini kapatın.

heartsmagic

Önce söylendiği üzere iki farklı uygulamayı kapat ve normal şekilde depodan kurmayı dene, lisans penceresi gelince TAB tuşu ile kabul etme yerine gelip devam et.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

thrall

Restart yaptım önce. Çünkü diğer uygulama çalışıyor hatasını almaya devam ettim. Kapatmayı beceremedim. Bilgisayarı baştan açınca konsolu açıp şu komutu yazdım
sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin

Yüklendi ve mavi ekran çıkınca denildiği gibi tab tuşu ile ok ledim ve yükledim. Şimdi tıkır tıkır çalışıyor. Java sorunum çözüldü. Çok teşekkür ederim.

ebubekirs

Ek bilgi: F12 tuşu da direkt olarak kabul etmeye yarıyor.
Konunuz çözüldüğünde başlığa [Çözüldü] etiketi eklerseniz daha faydalı olur.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim