kino ya cameramı gösteremedim birtürlü.

Başlatan fiko273, 12 Mayıs 2008 - 14:02:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fiko273

kinoyu kurdum.
Sitesinden de anlatımını yaptım fakat kameramı gene görmedi.

sony handycam var elimde kasetteki görüntüleri atmak istiyorum.
yardımcı olabilir misiniz?

xhektor

buraya yazılacakları bende dört gözle bekliyorum. aynı sorun bende de var.

Quemoy

merhabalar sitede yeniyim :)
bende de Sony handycam var ama Ubuntu 9.10 için driver bulamadım nasıl çalıştıracağım bir bilen varmıdır ??

bytan

Alıntı yapılan: Quemoy - 31 Ekim 2009 - 22:11:33
merhabalar sitede yeniyim :)
bende de Sony handycam var ama Ubuntu 9.10 için driver bulamadım nasıl çalıştıracağım bir bilen varmıdır ??

Kameranın çipsetine bakarak forumda arama yapabilirsin. En azından çalışma durumu hakkında bilgi almış olursun:

lsusb
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mahoni

arkadaşlar daha önce kino kullanmışlığım var.bu gün benim sony kameramı tanımayınca foruma bir bakayım dedim.sonuç herkes dertli.
ben sorunu çözdüm,umarım size de yardımcı olur.sonucu yazarsanız başka insanlar da yararlanır.
1) eğer kurulu değilse raw1394 dosyasını kurun (yazılım merkezinde var.bu program olmadan ham görüntüleri alamıyor)
2) kameranızı play moduna alın ve açık bırakın.sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
3 kinoyu açıp üst sol kısımdaki (file ,edit ,view, help ) editi tıklayın.en alttaki preferensi seçin.açılan kutucuktaki ieee 1394 bölümünü tıklayın AV/Device yazan yerden kameranızı görüp görmediğini  inceleyebilirsiniz.
esenlikler dilerim

yazıyı yazdıktan sonra farkettim ki konu bayağı eskiymiş.ben edubuntu 11.04 kullanıyorum.gene de silmeyeyim,belki birinin işine yarar.
Düşmanla yapılan her temas,teslim almak için değilse teslim olmak içindir. Marcos