Tekrar Windows kullanacak olsanız hangi sürümü seçerdiniz?

Başlatan heartsmagic, 14 Temmuz 2009 - 16:53:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tekrar Windows kullanacak olsanız hangi sürümü seçerdiniz?

3.x
11 (2.5%)
95
0 (0%)
98
8 (1.9%)
Me
3 (0.7%)
2000
0 (0%)
XP
125 (28.9%)
Vista
5 (1.2%)
7
227 (52.5%)
Diğer
12 (2.8%)
Sürüm önemli değil
9 (2.1%)
8
32 (7.4%)

Toplam Oy Verenler: 381

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

inspector

Yayınlanmayan bir sürümün herhalde iyi mi kötü mü olduğunu bilemezler. Bana göre o seçenek fazla olmuş.

heartsmagic

Alıntı yapılan: inspector - 10 Şubat 2010 - 02:53:20
Yayınlanmayan bir sürümün herhalde iyi mi kötü mü olduğunu bilemezler. Bana göre o seçenek fazla olmuş.

Anket seçeneklerinden bahsediyormuşsun sen, pardon. Güzel de o anketi açan ben oraya 8'i koyduğumu hatırlamıyorum. Sonradan birileri eklemiş. Ben buraya yorum yapınca @GAREZ'in yorumuna binaen söyledin zannetmiştim.

Anketi düzenleyelim zira 8'in orada bulunması cidden "absürt" olmuş.

inspector

Sonunda kendimi ifade edebildim. :D Siz ne sanmıştınız?

heartsmagic

Alıntı yapılan: inspector - 10 Şubat 2010 - 03:34:58
Sonunda kendimi ifade edebildim. :D Siz ne sanmıştınız?

Bu kadar başlığı gezerken hız nedeniyle http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,10898.msg196993.html#msg196993 iletisini aradan kaçırıp, @GAREZ'in bir sonraki iletisindeki alıntıyı da görmeyince senin ona cevap verdiğini sanmıştım.

inspector

Sorun değil @heartsmagic siz bizim için gece gündüz uğraşırken bunların lafı bile olmaz.

GAREZ

aslında winzort 8 2011 yılında yada o civarlarda çıkacak umarım Beta versiyonu erken çıkartırlar... neye benziyeceğini merak ediyorum...

bellatrix

aslında seçenekler arasında "önemli değil" gibi bir seçenek olmalıydı. neden mi? msn açabilecek ve birkaç siteye girebilecek ie olsun benim eşime, baldızıma, amcama ...vb bütün tanıdıklara yeterdi. gerçi tam olmasada birazcık alıştırdım ama yine de olmuyor. masaüstünde msn ve ie görünse yeter, dağıtım önemli değil. bana kalsa xp ile win7 arasında kalırdım. karar veremiyorum ama win7 diyeceğim, "önemli değil" seçeneği olsa hemen işaretleyecektim.
Debian For Ever, Human, World and ME

heartsmagic

AguilaNegra

Alıntı yapılan: canosayan - 14 Temmuz 2009 - 16:56:08
şimdi kesin asla geçmem cevapları gelecek. mecbur kaldınız, devlet linux u yasakladı farzedin.

Tamam işte onun için sürüm farketmez dedim ama baktım sadece ben bu yönde oy kullanmışım

Gökhany

Bazı programlar malesef windows tabanlı ve oldukça pahalı. İnsanlar iş yerlerinde mecburen bu porgramları kullanmak zorunda kalıyorlar.  Ben şu an için ev kullanıcısı olduğumdan dolayı windows'un hiç bir sürümünü tercih etmiyorum. Benim tercihim ankette yer almamış çok üzüldüm :(
Oyum Hiçbiri :)
İşletim sistemlerine ve programlara binlerce dolar ödemeyin.
Kırık yazılımlarla ve antivirüs programlarıyla değerli vaktinizi boşuna harcamayın. 
Ubuntu'yu deneyin. İhtiyacınız olan herşey Ubuntu'da mevcut.
Güvenli ve sorunsuz internetin keyfini çıkarın.

inspector

Alıntı yapılan: Gökhany - 11 Şubat 2010 - 15:15:44
Bazı programlar malesef windows tabanlı ve oldukça pahalı. İnsanlar iş yerlerinde mecburen bu porgramları kullanmak zorunda kalıyorlar.  Ben şu an için ev kullanıcısı olduğumdan dolayı windows'un hiç bir sürümünü tercih etmiyorum. Benim tercihim ankette yer almamış çok üzüldüm :(
Oyum Hiçbiri :)

Siz herhalde Windows 2003 server kullanıyorsunuz.

ca

vista ve win 7 den memnun kalamdığım için xp kullanırdım herhalde....
nası şirinim nası şirinim belli deil...

sabriyurga

Valla sadece bilgisayarla birlikte gelen xpyi kullanmışlığım var.Diğer sürümler için kullanıcı yorumlarını okuduğumda xp kadar iyi olduklarını sanmıyorum :) Ve ubuntu varken windows işime yaramaz ;)

cafenetland

tabiki windiws 7,

bu zamana kadar yapilmis en hizli ve en sorunsuz(!) windows.

trll_pwll

win3.x: kisa bir süre kullandim. ilk bilgisayarla tanismam. Disketlerle oyun yüklerdik.
win95: orjinal cd'm bile vardi.
win98se: zamanin efsanesiydi. xp gibi uzun süre destek aldi.
winme: tam bir hayal kirikligi!
win2000: windows tarihinde yeni bir sayfa
winxp: 2000'in gelistirilmesiyle ortaya cikan 2. uzun soluklu efsane.
Vista: kullanmadim, iyikide kullanmamisim.
win7: Vista piyasadayken laptop almadim. win 7 cikar cikmaz sonunda bir laptop sahibi oldum. Halende sistemde kurulu. Ubuntuda dokunmatik ekranimi calistirabilsem onuda kaldiracam da, ama bitürlü bu engeli asamadim. Ne yaptiysam dokunmatik ekrani aktif edemedim :(

Bu vesileylede bari konumun linkini vereyimde belki aranizdan birileri dokunmatik ekrani aktif etme konusunda bana yardimci olabilir. :-\
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19851.0.html

Windows ile büyüdüm ben. Ubuntuda yeniyim. Ama ubuntu kurdugumdan beri windowsu acmaz oldum. Gecenlerde ekranima dokunmayi özledigim icin bir win7'i acayim da sunun ekranina dokunup hatirlayayim dedim. Birde baktimki birsürü windows updateleri, virüs koruyucu updateleri, program updateleri. Korktum geri kapattim :D

Saka bir yana Ubuntuyu gercekten iyi bilen kisiler icin windows neredeyse gereksiz bir hantallikmis bunu anladim. (Cok fazla oyun meraki olmadigimdan belki bunu söyleyisim)
Bende hayirlisiyla Ubuntuda kendimi gelistirince tamamen bu isletim sistemine gecmeyi planliyorum. Ama ozamana kadar Laptopumda Ubuntu ve Win7 kardes kardes gecinmeye devam etmek zorundalar ;)

Bukadar konusmanin üstüne cevap veriyorum: Windows7

sem

XP diyorum... Ki bir yandan kullandığım sistemdir...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

sabriyurga

@trll_pwll kardeşim yazını tamamına kadar okudum güzel bir yazı yazmışsında birşey demek istedim :) Ben Ubuntuyu kurduğumda tek işletim sistemi olarak kurdum bi anda :D ve açıkçası zorlanmadım ;) Sadece 1-2 temel bilgi üstüne azıcık edinmiş olduğum tecrübe sistemde şuan çok rahat kullanıyorum ve yaklaşık 1 ay oldu tam Ubuntu kullanıyorum ;)

mi kubbesi

alquirel

"onlar" daha iyisini yapana kadar en iyisi win7
lâkin onlar ne kadar iyisini yaparlarsa yapsınlar en iyisi hep ubuntu

niye hep 'ubuntu', çünkü milliyetçilik damarlarım kabardı :) şaka bi yana, diğer dağıtımları hiç kullanmadığım için yorum yapamıyorum. ama madem milliyetçilikten girdik, pardusa ciddi manada destek çıkmak gerek aslında. hani farzedelim ki devlet linuxu yasakladı diye cevap veriyoruz ya ankete, aslında farzettirsek de devlet bill amcaya akıtacağı dolarları onun uşaklarından çok daha bilgili ve kaliteli olan Türk mühendislere aktarsa da şöyle tüm zamanların en iyi işletim sistemi haline getirsek pardusu, hem bill amcamız da yavaş yavaş linux çekirdeklerine kayıyormuş söylentileri var... ;)

XemreG

Windowsun işlevsel bitarafı yok, işletim sistemi işletim sistemidir. Bilgisayarı çalıştırıp kulanıcı yüzüyle birşeyler yapmaya yarar. Windows'un eğer bukadar programı olmasaydı Windows diye bir işletim sistemi olurmuydu? Bence hayır, nedeni ise varsayılan programlar paralı açık kaynak olmasa bile linux versiyon olarak satılsaydı ben eminim linux suan diğer işletim sistemlerine fark atmıştı ve gelişimi bukadar uzun sürmeyecekti.

Gelelim milliyetçilie pardus bana göre yanlış yapıyor. Var olan dosyaları bidaha neden pisi dosyası yapalım ki linux de bazı şeyler fazla özgür paket yönetimi gibi rpm dmg gibi formatlar pardusa yapılması gereken bunları ön tanımlı olarak sunmaktı. Bana göre tabi bu fikirdir. Ozaman pardus tanınmayacak kadar değişecekti. Destek ise programlardan ziyade türkçe çevirisi yoğunluklu olacaktı ve bu bütün linux sürümleri için olumlu olacaktı. Peki şimdi ne durumda? Pisi paketi arayan milletler topluluğu diyorum ben pardus kullanıcılarına

Programlama gereğidir hiç bilmeyen bir kişiye bile bir işlemi yaptırmak için basite indirgersiniz. Esas budur. Programlama buyüzden çıkmıştır. Üşengeç yada zaman kaybetmeyen insanların zamanını 1 defa vererek daha cok işlemi sn ler içinde basit ve anlaşılır şekilde yapmasıdır esas. Bana göre global paketleme sistemi artık yerini yavaş yavaş belli ediyor. Diğerleriyse hep geriden bakmakla yetinecek gibi görünüyor.

Nacizane fikirlerim kimse sakın yanlış anlamasın tartışmaya yol açacak bişey söylediysem affola..

Sherlock Holmes

Vvindows kullanma zorunluluğu olsaydı,
birde sürüm tercih hakım olsa idi,
en güncel sürümünü tercih ederdim.
Vista 2 diye bir kod adı bile olsa.  :P  :)

erginemr

@XemreG,

Bu konuda evrensel bir paketleme sistemi kurma hedefi ile AutoPackage sistemi geliştirildi. Ancak Linux camiasında umduğu desteği görmedi ne yazık ki...

Mücahit AYDINLIK

Alıntı yapılan: trll_pwll - 09 Haziran 2010 - 19:20:30
win3.x: kisa bir süre kullandim. ilk bilgisayarla tanismam. Disketlerle oyun yüklerdik.
win95: orjinal cd'm bile vardi.
win98se: zamanin efsanesiydi. xp gibi uzun süre destek aldi.
winme: tam bir hayal kirikligi!
win2000: windows tarihinde yeni bir sayfa
winxp: 2000'in gelistirilmesiyle ortaya cikan 2. uzun soluklu efsane.
Vista: kullanmadim, iyikide kullanmamisim.
win7: Vista piyasadayken laptop almadim. win 7 cikar cikmaz sonunda bir laptop sahibi oldum. Halende sistemde kurulu. Ubuntuda dokunmatik ekranimi calistirabilsem onuda kaldiracam da, ama bitürlü bu engeli asamadim. Ne yaptiysam dokunmatik ekrani aktif edemedim :(

Bu vesileylede bari konumun linkini vereyimde belki aranizdan birileri dokunmatik ekrani aktif etme konusunda bana yardimci olabilir. :-\
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19851.0.html

Windows ile büyüdüm ben. Ubuntuda yeniyim. Ama ubuntu kurdugumdan beri windowsu acmaz oldum. Gecenlerde ekranima dokunmayi özledigim icin bir win7'i acayim da sunun ekranina dokunup hatirlayayim dedim. Birde baktimki birsürü windows updateleri, virüs koruyucu updateleri, program updateleri. Korktum geri kapattim :D

Saka bir yana Ubuntuyu gercekten iyi bilen kisiler icin windows neredeyse gereksiz bir hantallikmis bunu anladim. (Cok fazla oyun meraki olmadigimdan belki bunu söyleyisim)
Bende hayirlisiyla Ubuntuda kendimi gelistirince tamamen bu isletim sistemine gecmeyi planliyorum. Ama ozamana kadar Laptopumda Ubuntu ve Win7 kardes kardes gecinmeye devam etmek zorundalar ;)

Bukadar konusmanin üstüne cevap veriyorum: Windows7

Dokunmatik ekran kısmı hariç hikayen benimkiyle aynı :)

heartsmagic

@XemreG, paketleme sistemleri tek olsun denseydi bugün Linux dağıtımlarındaki zenginliği bulamazdık. En basitinden eğer tek olsun denseydi şu an RPM olmazdı mesela. Aynı bağlamda Gentoo'nun portage'ı veya Arch'ın pacman'i de olmazdı. Bu iş gücünün bölünmesi gibi görünse de GNU/Linux ve genelde Özgür Yazılım doğası gereği tek bir yapıya çok zor geçecektir. Siz 100 tane dağıtımı veya paketleme sistemini bir ara getirip bir yapsanız bile, yarın birisi çıkıp yeni bir tane geliştirip bunu 1+1 yani esasında 100+1 yapacaktır. Beğenildiğinde de kendi kullanıcı kitlesini oluşturacaktır.

Kısacası bugün belki paketler azdır ama bundan birkaç sene sonra deponun zenginleşmeyeceğini kimse söyleyemez.