[Çözüldü] Gif animasyon gösterim sorunu

Başlatan raspacı, 09 Temmuz 2009 - 21:36:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raspacı

Yaklaşık 4 saatir gimp ile basit bir animasyon yapmaya uğraşıyordum. Gimptr.com sitesindeki video ve bu sitede artikozgurum isimli arkadaşın videosunu izledim çok basit şekillerde farklı yöntemlerle animasyon yapıyorlardı. Bu kadar basit şeyi nasıl yapamam diyordum ki; Ubuntudan çık windowsa geç bir de oradan bak şu giflere dedim kendi kendime. Geçince gördüm ki ubuntunun düz bir resim dosyası olarak gördüğü animasyonu windows çalıştırıyor! saatlerdir boşa kendimi yemişim. Sorum ise ubuntu resim gösterici niye reimleri doğru göstermedi bende? Sorun programda ise alternatif program var mı?
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

Yiğit Ateş

Şunu buldum http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=882093 ne kadar doğru bilmiyorum inşallah yardımcı olur.

3mr3

gif uzantılı dosyayı hareketli şeklinde göstermiyor doğrudur. Bende merak ettim hangi alternatif programla bu işi çözebiliriz? Teşekkürler.
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

agritux

Tam emin değilim ama eklentisi var diye duymuştum.

raspacı

sudo apt-get install mirage önerisi var samurainin işret ettiği yerde. Ubuntuya geçip deniyorum hemen.
mirage kurunca ve resmi sağ tık >birlikte aç>mirage diyince animasyonum oynadı. Samurai ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. 4 saatim gitti arızayı gimpte aradım ama aslında reim gösterici programdaymış. Başlığı da değiştiriyorum. Gimp değil gif gösterim sorunu.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.