Ubuntu Dil Çevirisi

Başlatan 123, 09 Mayıs 2008 - 17:20:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

123

Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.
Siteye eklenen ekran alıntılarına dikkat ettim de pencerelerde hep ingilizce yazılar var.Ubuntu Türkçe değil mi?Yoksa bazı durumlar da mı ingilizce oluyor yazılar?
Bilgisayarı kardeşimde kullanacak da ondan soruyorum.
Not:Ubuntu'yu daha yüklemedim.

Semih

Alıntı yapılan: 123 - 09 Mayıs 2008 - 17:20:37
Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.
Siteye eklenen ekran alıntılarına dikkat ettim de pencerelerde hep ingilizce yazılar var.Ubuntu Türkçe değil mi?Yoksa bazı durumlar da mı ingilizce oluyor yazılar?
Bilgisayarı kardeşimde kullanacak da ondan soruyorum.
Not:Ubuntu'yu daha yüklemedim.

Zorluk çekmeden kullanabilirsiniz %100 demesekte yakın oranda Türkçe.
A.Semih Türk

erginemr

Belki de Tübitak'ın geliştirdiği Pardus'tan sonra, Linux'ta en iyi Türkçe desteği Ubuntu / Debian ile geliyor. Dolayısıyla, gönül rahatlığı ile yükleyebilirsiniz.

123

Ben Ubuntu 8.04'ü yükleyeceğim.Debian dediğiniz nedir?

erginemr

Alıntı yapılan: 123 - 09 Mayıs 2008 - 18:13:31
Ben Ubuntu 8.04'ü yükleyeceğim.Debian dediğiniz nedir?

ufuk_k'nın linkine ek olarak; Debian, Ubuntu'nun temel aldığı ve üzerine inşa edildiği Linux dağıtımıdır. Ancak Ubuntu'nun aksine çok sık güncellenmez, zira geliştiricileri sistem kararlılığına çok önem vermektedir.

Ubuntu pek çok açıdan Debian'a benzer. Örneğin, şu an bilmiyorsunuz ama Ubuntu'yu kurduğunuz zaman kullanacağınız paket yönetim sistemi (dpkg, *.deb, vb.) aslında Debian sistemine aittir.

matafleur

Eğer türkçe desteğine aşırı derecede önem veriyorsan kde masaüstü kurmanı tavsiye ederim.Şöyleki Ubnuntu yerine Kubuntu (:

123

Alıntı yapılan: matafleur - 09 Mayıs 2008 - 20:53:41
Eğer türkçe desteğine aşırı derecede önem veriyorsan kde masaüstü kurmanı tavsiye ederim.Şöyleki Ubnuntu yerine Kubuntu (:
Ben ubuntunun sitesine girip 32-bit  8.04 versiyonu sipariş ettim.
Kubuntu dediğiniz Ubuntu içinde bir tema gibi birşey mi?Yoksa kubuntu ayrı bir yazılım mı?

munirekinci

En açık dille ifade edersek;
Ubuntu; Gnome masaüstü ortamını kullanan Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır, Kubuntu ise Ubuntudan tamamen bağımsız olarak KDE masaüstü ortamını kullanan Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımıdır.

Yani ikiside birbirinden farklı birer işletim sistemidir.

Granma

Ben yabancı dilimi geliştirmek için genelde İngilizce kullanıyorum.

izzetguntalaz

Ekran görüntülerinin ingilizce olması normal. Çünkü kullanıcı ingilizce yi tercih ediyordur.
İşin aslı ben de ingilizce yi tercih ediyorum.