Ubuntu'nun Performansını Arttırmak

Başlatan foma, 09 Mayıs 2008 - 16:47:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Felâsife

Alıntı yapılan: immortal - 12 Nisan 2010 - 00:34:44
Firefox'ta yukarıda da daha önce bahsettiğim gibi bir ram sömürme derdidir gidiyor. 3 GB ram sahibi olmama rağmen 5-6 sekme açıkken bu sekmeler arası geçişlerde acayip bir kasılma mevcut.

Selam
Sizdeki yavaşlama ram'den değildir, sistemi sömüren cpu'dur.
Zaten 3GB ram'inizde varmış ki varsın FF 500-600 hatta 1GB ram kullansın normalde sorun olmaz, aksine daha fazla kârınız olur, nasıl olsa Linuxlar da "Dinamik ram" denilen olay var.
Dediğim gibi yavaşlamanın sebebi cpu'dur ona dikkat edin. :)

Benzer şeyleri şurada da* yazmıştım
* http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17637.msg213270.html#msg213270
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Yiğit Ateş

HTML5 gelse de bir an önce şu Adobe belasından kurtulsak.

eribol

@Yiğit; bende öyle diyorum ama bir yandan da son zamanlarda css kodlarının da nasıl ram tükettiğini görüyorum. Yani büyük beklentiye vermiyorum kendimi açıkçası.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: eribol - 12 Nisan 2010 - 01:21:44
@Yiğit; bende öyle diyorum ama bir yandan da son zamanlarda css kodlarının da nasıl ram tükettiğini görüyorum. Yani büyük beklentiye vermiyorum kendimi açıkçası.
En azından kapalı kodlu bir uygulamadan daha kurtulmuş oluruz, bellek tüketmesi çok büyük bir sorun değil işlemciye yüklenmesin de.

ufuk_k

Merhaba,
Semagkyz, bu konu başlığındaki yazımı Sudo dergisinde yayınlamak istemiş ve tam adımı bana özel mesajla sormuş. Ben de sanırım yeni üye olarak göründüğüm için özel mesaj yollayamıyorum. Bu yüzden adımı burdan veriyim: Ufuk Kılıçaslan (aslan, yani Arslan değil) :) Mesaj yerine ulaşmıştır sanırım.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

sema

Mesaj ulaştı yerine. Cevap da ulaşmıştır sanırım (özel mesaj ile cevapladım), çok teşekkür ederiz :)

(Yalnız konuyu görmeyen kalmadı :D)
susema

barış

Takas alanı da etkili sanırım bu performans konusunda :D

stef_q

Startup managerdeki Certificate and Key Storage, PolicyKit Authentication Agent, Secret Storage Service, SSH Key Agent servislerini kapatsak ne olur acaba ? Bunları n amçları nedir ?

heartsmagic

Bunlar ayrı ayrı bileşenler miydi? Eğer değilse kapatma. Eğer ayrı ayrıysa ve SSH kullanmıyorsan en sondakini kapatabilirsin bir ihtimal.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

stef_q

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Eylül 2010 - 11:49:23
Bunlar ayrı ayrı bileşenler miydi? Eğer değilse kapatma. Eğer ayrı ayrıysa ve SSH kullanmıyorsan en sondakini kapatabilirsin bir ihtimal.

hepsi ayrı ayrı.

heartsmagic

Dediğim gibi, ben olsam sondaki haricinde iptal etmeyi düşünmezdim. Ancak denemesi ücretsiz ne de olsa, en kötü gnome sıfırlamaya kadar gider olay.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sherlock Holmes

Açılışdaki etkisini gözlemleyerek, belli bir süredir kullandığım ve belirtmek istediğim yöntem;
sudo gedit /etc/init.d/rc
Alıntı YapCONCURRENCY=none
yazan satırı
Alıntı YapCONCURRENCY=shell
olarak değiştirip, kaydedip kapatınız.

Kaynak....

gelturi

@9NOM3,tavsiyeni denedim dosyayı değiştirdim ama pek hissedilir bir performans farkı yok ,gerçi ben bu kapatılan seervislerin hepsini kapatmıştım compizde kapalı birde xfce kullanıyorum belkide bunlardan dolayıdır,sistem olup olabilecek en üst seviyededir belki... :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Eylül 2010 - 00:10:18

performans farkının değişmemesi şundan dolayı olabilirmi? sitede yazılan dosyada yapılacak değişiklik tavsiyesinde şöyle yazıyor;valid option are none and shell...benim açtığım dosyada ise valid option are none ,starparand ,makefile... anladığım kadarıyla burda yapacağımız shell düzeltmesi hiçbir fark ettirmeyecekdir.yanlışmıyım dosyayı düzelteyimmi eski haline ?  :)

Sherlock Holmes

@gelturi, eski haline getirme hususu sizin karar vereceğiniz bir tercihdir. :)
Farkı bende hissedilir durumda, öyle olduğu için paylaşmak istedim.
init.d/rc içeriğinizdeki "deneme" değişikliklerin zararlı etkileri olabilir,
belirtiğim kaynakta'da buna dikkat çekiliyor.

Ayrıca açılış süresi sabitlendiğine hiç denk gelmedim,
sabahleyin 19sn'de açılan oturum akşama 30sn'yi geçiyor nedense.
Yöntemin tahminen etkisi 3-2 saniye kanaatimce.  :D

Zaten genel olarak bu yöntemin etkisinin değişmesine şaşırmamalı,
öyle olmuş olmasaydı, kurulan sistem bu değişklik yapılmış vaziyette gelirdi.  ;)

ozan2680

Ubuntu'da gözle görülür hız artışı için Compiz Ayar Yöneticisini yükledikten sonra , Genel Ayarlar/Ekran Ayarları-"Tazeleme" seviyesini yükseltin...
Speed

muzir

@9N0M3; öğrenmek adına soruyorum acaba belirttiğim ayarları yapdığımızda ne oluyor? yani neyi değiştirmiş oluyoruz bir bilgin var mı?
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

XRumer

Adobe en son çıkardğı flash player 10.2 ile Linux'taki performans sorununu çözdüğünü ve Windows'takiyle aynı performansa ulaştığını söylüyor. Tabii aslı var mıdır bilemem.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: muzir - 12 Şubat 2011 - 01:35:52
öğrenmek adına soruyorum acaba belirttiğim ayarları yapdığımızda ne oluyor? yani neyi değiştirmiş oluyoruz bir bilgin var mı?

Türkçe karşılıklarını bulamasamda bazı terimleri direk yazayağım.

HYPER-THREADING: Işlemciler üzerinde hesaplama Paralelliğini iyileştirmek için kullanılır.
Işletim sistemi yük adreslerini mümkün olduğunda iki sanal işlemci, fiziksel olarak mevcut her bir işlemci çekirdeği için kullanır.

CONCURRENCY: Işlemcilerin; çeşitli hesaplamaları eş zamanlı olarak yürütülmesi sağlayan ve birbiriyle etkileşim kurmasına imkan vermesidir.

Belirtiğim örnekte ise init.d/rc içeriğine bu müdahale yapıldığından, açılışa etki etmesi söz konusu. . (=

Al Arabi

Alıntı yapılan: XRumer - 18 Şubat 2011 - 17:02:25
Adobe en son çıkardğı flash player 10.2 ile Linux'taki performans sorununu çözdüğünü ve Windows'takiyle aynı performansa ulaştığını söylüyor. Tabii aslı var mıdır bilemem.

Flash sorunu düzelmedi. Belki test ettikleri makine  20 ghz  30 MB önbelleği olan 20 çekirdekli  bir makine falandır.  O makinada elbette sorun çıkarmaz, her ne kadar inanmasamda :D :)

muzir

@9N0M3 açıklamaların için teşekkür ederim.
Bir Tellioğlu asla geç kalmaz...

Monarch

windows vista kullanan kuzenime ubuntu 10.10 versiyonunu yükledim ve bilgisayarda genel olarak bir yavaşlama sezdiğini söyledi.

vista+ubuntu kombinasyonuyla kullanan var mı? neden kaynaklanıyor olabilir ve performans artırımı için çözüm önerileri neler?

şimdiden teşekkürler.

sema

Yani Win tarafında Ubuntu'nun yüklenmesiyle ilgili sorun mu var diyorsunuz? Eğer Wubi kurulumu değilse Ubuntu ile ilgisi yoktur diyebilirim, Win'in yavaşlamasının. Windows zaten kendiliğinden yavaşlar bir süre sonra.
susema

Monarch

harddiskte 90 gb ayırmıştım ubuntu kurulumu için. startupta windows ve ubuntu seçeneği beliriyor.
sanırım problem vistadan kaynaklanıyor. :/

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: Monarch - 12 Mart 2011 - 22:12:58
harddiskte 90 gb ayırmıştım ubuntu kurulumu için.

Genel olarak bölüm tablosu kaç kısımdan oluşmakta.?
Ubuntu'nun dosya sistemi olarak ne belirlemiştiniz.? ext.3/4?

emreseckin

Çok teşekkürler sağolun gerekli bilgiler elinize sağlık