[Çözüldü] Firefox 3.5 İndirdim, Kuramıyorum

Başlatan Lord13, 03 Temmuz 2009 - 12:29:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lord13

Mozillanın resmi istesinden firefox 3.5'u inidrdim kuramıyorum.

firefox-3.5.tar.bz2 isimli bir dosya indi. İçinde de firefox diye bir klasör var. Onda da birçok dosya var.

sudo chmod a+x fire....
sudo ./fire...

şeklinde kurmayı denedim. "Systax uneccapted error" gibilerinden bir uyarı veriyor. İşletim sistemim Ubuntu 8.10. Sistemde şu an 3.0.11 kurulu. Bu pakedi nasıl yükleyeceğim. Yardım ederseniz sevinirim.

ironic

Kurmanıza gerek yok. Arşivden çıkan dosyayı herhangi bir dizine yapıştırın.  İçerisindeki firefox betiğine çift tıklayıp çalıştırın.

Ayrıca intrepid için aşağıdaki adresten depo kodlarını ekleyip sisteminize 3.5 kurabilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,10220.msg126024.html#msg126024

Lord13

Tamamdır. Çalıştır komutunu vermeden açık olan ff pencerelerini kapatmam gerektiğini bilmiyordum.

localhost

Ubuntu 9.04 depolarinda birtane 3.5 var ama hangi sürüm oldugunu bilmiyorum :)
Linux LPIC1 - MCSA

ironic

Lord13

Az önce açtığım konudaki kurulum sandığım gibi başarı ile sonuçlanmamış. Klasörün içerisindeki firefox dosyasını çift tıklayıp çalıştırdığımda kısa süre bir pencerede bir iş yapılıyor. Sonrasında firefox 3.5 penceresi geliyor ve kullanıyorum. panel deki ikona tıkladığımda da gelen firefox 3.5 versiyon. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda herşey gitmiş oluyor. Başladığım yere geri dönüyorum. Yani yeniden açıldığında ve firefox u başlattığımda gelen firefox sürümü 3 :S ne yapacağım?

heartsmagic

İndirdiğin Firefox zaten kurulabilir bir paket değil. Açarsın kullanırsın. Eğer şu an kullandığın sürümle değiştirmek istiyorsan ilgili yerlere kopyalama yapman gerekir. Benim tavsiyem güncellemelerin nimetinden yararlanmak için depolara girmesini beklemen.

Bu arada kapatılan bir konu olduğunda yeni bir konu açmak yerine kilitlenmiş konuların tekrar açılmasını talep ettiğimiz başlığa bir istek yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agritux

Alıntı yapılan: Lord13 - 03 Temmuz 2009 - 17:05:29
Az önce açtığım konudaki kurulum sandığım gibi başarı ile sonuçlanmamış. Klasörün içerisindeki firefox dosyasını çift tıklayıp çalıştırdığımda kısa süre bir pencerede bir iş yapılıyor. Sonrasında firefox 3.5 penceresi geliyor ve kullanıyorum. panel deki ikona tıkladığımda da gelen firefox 3.5 versiyon. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda  her şey gitmiş oluyor. Başladığım yere geri dönüyorum. Yani yeniden açıldığında ve firefox u başlattığımda gelen firefox sürümü 3 :S ne yapacağım?

Paket yöneticisini aç, firefox 3 e sağ tıkla, tamamen kaldır de, uygula de. Daha sonra kullanıcı dizinindeki .mozilla yı  sil
Sonra indirdiğin sıkıştırılmış klasörü bir yere çıkart, run-mozilla ya sağ tıkla, erişim haklarına gel. Program gibi çalışmasına izin ver de. Sonra kapat ve çalıştır. Daha sonra aynı dizindeki firefox içinde aynı şeyleri yap. Firefoxun çalışacaktır.

------------

benim sormak istediğim ise, firefox 3.5 a firefox 3 deki flash plugini mplayer plugini nasıl ekleyebiliriz?

ironic

mevcut eklentiler desteklemiyor mu? Ben 3.6' da bile flaş çalıştırıyordum.

agritux

heartsmagic

localhost

Depo adresi lazimmi ?

deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mozilla-security/ppa/ubuntu jaunty main
deb-src http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mozilla-security/ppa/ubuntu jaunty main

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 7EBC211F
sudo aptitude update

sudo aptitude install firefox-3.5

sudo ln -sf /usr/bin/firefox-3.5 /usr/bin/firefox

kaynak: http://upperstage.de/2009/07/03/firefox-3-5-fuer-ubuntu-jaunty/

baska bir konu : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1200717
Linux LPIC1 - MCSA

agritux

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Temmuz 2009 - 22:26:05
Eski dizinde o eklenti mevcut değil miydi?

mevcuut. 3.0 da düzgün çalışıyor fakat 3.5 görmüyor. Neyse okadar da mühim değil. Depoya girmesini bekleriz.

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

agritux

Bu iyi bir haber :) teşekkürler.
Kurmaya çalıştığımda 3.0 ı da beraberinde getiriyor normal mi?

heartsmagic

@sessizce ben neden senin gönderdiğin resimleri göremiyorum?

agritux

Foruma eklediklerimi mi göremiyorsunuz?

resimde paket yöneticisinden firefox3.5 u seçtiğimde yanında ek olarak kurulacak paketler mevcut

firefox
firefox-3.0
firefox-3.0-branding
firefox-3.5-branding
ubufox
xulrunner-1.9.1

heartsmagic

Evet eklediğin resimleri göremiyorum.
3.5 depolara girmiş ancak hâlâ 3.0'ı yanında istiyorsa durum biraz garip demektir. Aslında ayrıca kurmamak lazım, güncelleme olacaksa zaten eskisini kendisi yeniler ve bir üst sürüme geçirir. Sistemde iki farklı sürüm bulunmaz.

agritux

Bende neden güncellemeyle yükselmediğini merak etmiştim. Neyse umarım durumu düzeltirler.

heartsmagic

Diğer başlıkta da sordum. Eğer paket ismi değişecekse ayrı olarak gelecek olabilir. Bu durumda her iki sürüm de depoda durur. Fakat 3.5 kurmaya çalışırken eskisini kurmaya zorlamaması gerekiyor. Ben şu an 3.5 depolarını sistemime eklemedim. Normal şekilde güncelleme bekliyorum, bakalım durum nasıl olacak.

agritux

3.5 depolarını bende eklemedim sisteme. Normal depolardaki bir olay bu

heartsmagic

Alıntı yapılan: sessizce - 08 Temmuz 2009 - 02:06:29
3.5 depolarını bende eklemedim sisteme. Normal depolardaki bir olay bu

O zaman farklı olarak kurulacaktır. Eski sürüme neden bağlamışlar bunu bilemiyorum ama.

fincan

Depolarda herhangi bir değişiklik yapmaksızın kuruluabiliyor ancak eski sürümden yükseltme yapmıyor, ayrıca kuruyor. Eğer firefox-3.0 ı ve xulrunner 1.9.0.11 , kaldırmak isterseniz ubuntu-desktop, vuze, gnome-guide,... bir kaç bagımlılık daha kalkıyor. O yuzden eski sürüme dokunmadan, yenisi kurmak gerekiyor ve ikiside sistemde kardes kardes duruyorlar :). Daha eski surumlerde de boyle yükseltmelerde benzer durum olmustu. firefox 2 den 3 e gecmek için ubuntu'nun yeni sürümünü beklemek gerekmişti(altnernatif yollar hariç) bu şekilde depoya bile eklenmemişti. Buna da şükür demek lazım sanırım :)

ironic

Alıntı yapılan: sessizce - 08 Temmuz 2009 - 01:22:21
Foruma eklediklerimi mi göremiyorsunuz?

resimde paket yöneticisinden firefox3.5 u seçtiğimde yanında ek olarak kurulacak paketler mevcut

firefox
firefox-3.0
firefox-3.0-branding
firefox-3.5-branding
ubufox
xulrunner-1.9.1

birinci sıradaki "firefox" u seçme. O zaman 3.0 tekrar yüklenmez. Ayrıca sun java plugin de 3.0 ' a bağlı.  :) icedtea kurdum o da ne kadar başarılı hiç  denemedim. Java sitesine test için girdiğimde dondu kaldı. Sistemin rayına oturması için kapsamlı bir güncelleme gerekecek.   

galot

3.5.1 sürümünü kurdum.Karşılaştığım sorunlar; flash videoyu tam ekran yapmaya kalkınca çöküyor, bazı resimler, örneğin yukarıdaki "ubuntu türkiye" resmi yeşil görünüyor. Bunların dışında bir problem yok, eklentiler çalışıyor...