ubuntu 9.04 ve skaystar2hd

Başlatan husnu, 03 Temmuz 2009 - 08:14:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

husnu

bende ubuntu 9.04 kurdum ama üç gündür skaystar2hd kartımı tanıtmakla uğraşıyorum hala işin mantığını anlıyanmadım.
pidgin de kameralı ve sesli görüşme yapamıyorum  amsn ne diyorlar ,indirdim  kuramıyorum dosyalar açılıyor ama exe yada com gibi uygulama dosyası yok
masa üstünü çok sevdim ama başarısızlığa dayanamıyorum ,
kaffeine  indirdim ondada sonuş aynı  hiçbir şey yapamıyorum bir çok foruma yazı yazdım hiç kimseden ses yok
ben nerede hata yapıyorum
parduş 2008 skystar2 kartını otomatk tanıdığını söylüyorlar parduş yada ubuntu aynı tabandan değilmi
beni aydınlatırsanız sevinirim

Yiğit Ateş

Aynı mesajı hem anketler bölümündeki konuya hem de buraya atmışsınız lütfen forum kirliliği yaratmayın bunun için forum kurallarını okuyabilirsiniz.

husnu

samurai kardeş bana sorunuma çözüm yazılmış olsaydı ben böyle heryere  yazarmıydım  özür dilerim

heartsmagic

lspci
lsusb

komutlarının çıktısını görebilir miyiz?

Ubuntu ve Pardus aynı çekirdeği kullanır doğru, ancak aynı sürücü ve paketleri içerirler diye bir şey sözkonusu değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

husnu

husnu@husnu-desktop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RD790 Northbridge only dual slot PCI-e_GFX and HT3 K8 part
00:02.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RD790 PCI to PCI bridge (external gfx0 port A)
00:05.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RD790 PCI to PCI bridge (PCI express gpp port B)
00:09.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RD790 PCI to PCI bridge (PCI express gpp port E)
00:12.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB600 Non-Raid-5 SATA
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI0)
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI1)
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI2)
00:13.3 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI3)
00:13.4 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI4)
00:13.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB Controller (EHCI)
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 14)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB600 IDE
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB600 PCI to LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G94 [GeForce 9600 GT] (rev a1)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
03:00.0 RAID bus controller: Promise Technology, Inc. PDC42819 [FastTrak TX2650/TX4650]
04:00.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6306 Fire II IEEE 1394 OHCI Link Layer Controller (rev c0)
04:02.0 Multimedia controller: Twinhan Technology Co. Ltd Mantis DTV PCI Bridge Controller [Ver 1.0] (rev 01)
husnu@husnu-desktop:~$

husnu@husnu-desktop:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 002: ID 045e:0084 Microsoft Corp. Basic Optical Mouse
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 002: ID 0ac8:303b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0303 WebCam
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
husnu@husnu-desktop:~$
birde ubuntuyu dar bir alana kuruyor  güncelleme yapınca disk doldu mesajı veriyor
yani anlıyacağınız benim derdim çok

gio

Selam,

Daha önce şu başlıkta ; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,526.msg130706.html#msg130706 cevap vermiştim ama altına ingilizce olduğu için anlamadım diye not düşmüşsünüz.

http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Azurewave_AD_SP400_CI_%28VP-1041%29#Mantis.2FS2API_driver

bu linkte "Mantis/S2API driver" bölümünde belirtilen işlemleri yapacaksınız. İngilizce bilmeye pek gerek yok.

ilk önce en yukardakini deneyin. alternatif olarak başka driver vermiş hemen altında.

skaystar hd2 kartı olmadığından deneyip sağlıklı bir bildirim yapamıyorum. ama büyük ihtimalle çözüme kavuşturacaktır. kartınız için buraya yönlendiriyorlar çünkü.

husnu

:-[ hala çözemedim  sıkılmaya başladım.windows la çok farklı sudan çıkmış gibiyim hiçbir alt yapı yok  anlamıyorum değişik şeyler deniyorum hep olumsuz daha mantığı çözemedim.

heartsmagic

Alıntı yapılan: husnu - 05 Temmuz 2009 - 00:04:17
:-[ hala çözemedim  sıkılmaya başladım.windows la çok farklı sudan çıkmış gibiyim hiçbir alt yapı yok  anlamıyorum değişik şeyler deniyorum hep olumsuz daha mantığı çözemedim.

Neyi yapmaya çalışıp çözemediğini söylersen birileri yardımcı olur. Aksi takdirde kimse yardım edemez.

husnu

hocam şu anda bazı konulara vakıf olmaya başladım
örneğin skaystarhd yi ubuntuya 9.04  tanıttım otomatik tanır diyorlar hayır tanımıyor.
kaffeine programını kurabildim ve şu an çalışıyor kanal taratmada sorunum vardı onuda dün gece  çözdüm ama nasıl olduğunu anlıyabilmiş değilim hep deneme yanılma yöntemi ile şimdi sırada kaffein sc yi kurmak abonesi olduğum severim var cccam ı çalıştırıp hd kanalların seyredebilmek..
biraz önce amsn yi kurdum artık kurulumların uçbirimden komutlarla yapıldığını öğrendim.konuyu bilen arkadaşlar için bu anlattıklarım sıkıcı gelebilir ama burada bir gerçek var eğer biz gerçekten ubuntuyu sevdiysek bunun için gerekli açıklamaları bilgisayar başına oturmamış bir insana anlatır gibi anlatmak.gerekiyor bana cevap yazan bütün ustalara saygılar iyki varsınız..

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: husnu - 08 Temmuz 2009 - 07:32:19
hocam şu anda bazı konulara vakıf olmaya başladım
örneğin skaystarhd yi ubuntuya 9.04  tanıttım otomatik tanır diyorlar hayır tanımıyor.
kaffeine programını kurabildim ve şu an çalışıyor kanal taratmada sorunum vardı onuda dün gece  çözdüm ama nasıl olduğunu anlıyabilmiş değilim hep deneme yanılma yöntemi ile şimdi sırada kaffein sc yi kurmak abonesi olduğum severim var cccam ı çalıştırıp hd kanalların seyredebilmek..
biraz önce amsn yi kurdum artık kurulumların uçbirimden komutlarla yapıldığını öğrendim.konuyu bilen arkadaşlar için bu anlattıklarım sıkıcı gelebilir ama burada bir gerçek var eğer biz gerçekten ubuntuyu sevdiysek bunun için gerekli açıklamaları bilgisayar başına oturmamış bir insana anlatır gibi anlatmak.gerekiyor bana cevap yazan bütün ustalara saygılar iyki varsınız..

Evet Ubuntu ve diğer sistemler Pardus fedora mandriva skystar2 skaystarHD kartları otomatik tanır. Hatta şunuda eklemek isterim. Diğer işletim sisteminde olduğu gibi işlemci ve bellek kullanımı çok değildir. Televizyon izlerken dahi birçok işlemi yapabilirsiniz. Sizin HD yayınları izleyebilmeniz için Codec paketinin yani Mpeg2 çözücüsünün yüklü olması gerekir. SS kartlar ne yazık ki tüm kanalları bulamıyor. Kanal listesini elle düzenlemeniz gerekebilir. Size kolay gelsin.

husnu

teşekkürler hocam
şimdi kaffeine sc.plugin i kuramıyorum. bir forumda
((-kaffeine-sc-plugin-0.4.0.zip dosyasını indirin ve /usr/src dizinine kopyalayın

Sırasıyla aşağıdaki komutları ROOT olarak veya sudo komutu ile çalıştırın

ln -s /usr/src/linux/include/asm/unaligned.h /usr/include/asm/unaligned.h
cd /usr/src
mv /usr/include/openssl /usr/include/openssl-yedek
wget
tar -zxvf openssl-0.9.8g.tar.gz
unzip kaffeine-sc-plugin-0.4.0.zip
mv /usr/src/kaffeine-sc-plugin-0.4.0 /usr/src/kaffeine-sc-plugin
cd openssl-0.9.8g
./config
make
make test
make install
ln -s /usr/local/ssl/include/openssl /usr/include/openssl
cd /usr/src/kaffeine-sc-plugin/src/FFdecsa
make
cd /usr/src/kaffeine-sc-plugin
./configure
make
make install
kaffeine
-kaffeine-sc /home dizinine daha önce olmayan /.kaffeine diye bir klasör kuracaktır. bunu görebilmen için, "görünmeyen dosyaları göster"i seçmen gerekiyor konqueror'da ya da ne kullanıyorsan klasörleri görüntülemek için.
-o klasörün içine SoftCam.Key dosyasını atman lazım. Bu temelde bizim forumda verilen dosyadan farklı değil ancak büyük harf-küçük harfe dikkat ederek SoftCam.Key şeklinde kaydetmen gerek. ))
böyle bir döküman buldum ama olmuyor kuramıyorum acaba nerede hata yapıyorum

birde codekleri nereden indirip kurabilirim ..

heartsmagic

Alıntı yapılan: husnu - 09 Temmuz 2009 - 12:35:16
böyle bir döküman buldum ama olmuyor kuramıyorum acaba nerede hata yapıyorum

Tekrar edeyim, ne yaptığını ve bunu yaparken ne hatası aldığını yazmazsan sana kimse yardımcı olamaz @husnu.

husnu

hocam sorunumla ilgili yeni bir konu açtım  oradan devam edelim benim gibi bu işe yeni başlayanlar daha rahat  konuyu bulabilsinler
konunun adı:

kaffeine programına  kaffeine-sc-pluginini kurmak

heartsmagic

Peki bu başlıktaki sorun çözüldü mü?

cos

merhaba arkadaşlar
skystar 2 hd kartı bende de var. Fakat yukarıdaki yazışmalar o kadar anlaşılmaz ki sorunu çözemedim.
Sistemime kubuntu 9.04 kurdum. Birisi yardımcı olursa bu kartı beraber çalıştırmak istiyorum. Çünkü ne pardus 2009 da ne de ubuntu 9.04 te çalıştırabildim. Herkesin faydalanması içinde iyi olur diye düşünüyorum. Öncelikle Kubuntunun kartı tanıdığını nasıl anlayabilirim. Akşam 19 tan sonra karşılıklı yazışarak sorunu çözebilir miyiz?

heartsmagic

Alıntı yapılan: cos - 04 Ağustos 2009 - 12:56:59
merhaba arkadaşlar
skystar 2 hd kartı bende de var. Fakat yukarıdaki yazışmalar o kadar anlaşılmaz ki sorunu çözemedim.
Sistemime kubuntu 9.04 kurdum. Birisi yardımcı olursa bu kartı beraber çalıştırmak istiyorum. Çünkü ne pardus 2009 da ne de ubuntu 9.04 te çalıştırabildim. Herkesin faydalanması içinde iyi olur diye düşünüyorum. Öncelikle Kubuntunun kartı tanıdığını nasıl anlayabilirim. Akşam 19 tan sonra karşılıklı yazışarak sorunu çözebilir miyiz?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,10604.msg130938.html#msg130938

Aynı şeyler geçerli aslında. Eğer hem İngilizce hem de sistem sorun olur diyorsan bunu belirtirsin, akşam müsait olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışırlar.

cos

hg clone http://mercurial.intuxication.org/hg/s2-liplianin
ln -s s2-liplianin s2   [the scan-s2 and szap-s2 Makefiles expect this]
cd s2-liplianin
make
sudo make install
sudo reboot

bu komutları yazdım. birçok işlem yapıldı ve makina yeniden başlatıldı. sonra aşağıdaki komutları yazdım

dunya@COS-desktop:~$ hg clone http://mercurial.intuxication.org/hg/scan-s2
destination directory: scan-s2
abort: destination 'scan-s2' already exists
dunya@COS-desktop:~$ cd scan-s2
dunya@COS-desktop:~/scan-s2$ [check the INCLUDE line in the Makefile is OK]
bash: [check: command not found
dunya@COS-desktop:~/scan-s2$ make
make: `all' için hiçbir şey yapılmadı.
dunya@COS-desktop:~/scan-s2$ ./scan-s2 [options] -o zap dvb-s/[satellitefile] >~/channels.conf

enter yapıncaaşağıdaki mesaj çıktı.

API major 5, minor 0
scanning [options]
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
ERROR: cannot open '[options]': 2 No such file or directory
ERROR: initial tuning failed
dumping lists (0 services)
Done.
dunya@COS-desktop:~/scan-s2$

bir sonraki adımdaki komutların çıktısı ise şöyle

dunya@COS-desktop:~$ hg clone http://mercurial.intuxication.org/hg/szap-s2
destination directory: szap-s2
requesting all changes
adding changesets
adding manifests
adding file changes
added 18 changesets with 41 changes to 15 files
updating working directory
7 files updated, 0 files merged, 0 files removed, 0 files unresolved
dunya@COS-desktop:~$ cd szap-s2
dunya@COS-desktop:~/szap-s2$ [check the INCLUDE line in the Makefile is OK]
bash: [check: command not found
dunya@COS-desktop:~/szap-s2$ make
gcc -I../s2/linux/include -c lnb.c -o lnb.o
gcc -I../s2/linux/include -c szap-s2.c -o szap-s2.o
gcc  lnb.o szap-s2.o -o szap-s2
dunya@COS-desktop:~/szap-s2$ ./szap-s2 [options] -c ~/channels.conf [channel]

enter yapınca

reading channels from file '/home/dunya/channels.conf'
channel not found
dunya@COS-desktop:~/szap-s2$

sonra kaffeine programını çalıştırdım. Bilgi bağlantı soketi açılamadı mesajı verdi.

lnb ayarlarını yaptım. Kanal araması yaptırdım. Hiçbir kanal çıkmadı. Sorun nedir?

konsoldan kaffeine yazıncada

dunya@COS-desktop:~$ kaffeine
kbuildsycoca running...
/dev/dvb/adapter0/frontend0 : opened ( STB0899 Multistandard )
0 EPG plugins loaded for device 0:0.
Loaded epg data : 0 events (0 msecs)
mesajı verdi  ve ekranda Bilgi bağlantı soketi açılamadı yazısı çıktı.

gio

merhaba cos,

Alıntı yapılan: cos - 04 Ağustos 2009 - 23:17:55dunya@COS-desktop:~$ hg clone http://mercurial.intuxication.org/hg/scan-s2
destination directory: scan-s2
abort: destination 'scan-s2' already exists

dayanamadım kartım olmamasına rağmen ilk aşamayı yaptıktan sonra yeniden başlattım ve sizin alıntıdaki tarafta bana şöyle dedi. önceden zaten varmış sizde.

http://img199.imageshack.us/img199/7173/ekrangrnts7.png

hatayla karşılaştığım yer ; yalnız benim kartım olmadığı için veriyor sanırım.

http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/2008-August/027909.html (burada görüldüğü üzere en azından adamlar bir çıkış alabiliyor sizde ve bende böyle bir dosya zaten bulamıyor.)

gio@ubuntu:~/scan-s2$ ./scan-s2 [options] -o zap dvb-s/[satellitefile] > ~/channels.conf
API major 5, minor 0
scanning [options]
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
main:3021: FATAL: failed to open '/dev/dvb/adapter0/frontend0': 2 No such file or director

alternatif olarak başka bir yol daha göstermiş. onu da deneyebilme sabrınız var mı ?
skystar da ati gibi epey baş ağrısı yapacak gibi :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Sal 04 Ağu 2009 22:51:54 GMT-2

şöyle * bir şey buldum :

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1149035

Mythbuntu üzerinde çözüme kavuşmuş. Mythbuntuyu denemek için aylar önce kurulum yapmıştım ama sadece meraktan denediydim. Belki Mythbuntu ile sorunsuz şekilde çözüme ulaşabilirsiniz. Maalesef bazı donanımlar böyle kıllık yapabiliyor. Araştırmaya devam edeyim.

bu da var : http://www.munz.li/?p=47

heartsmagic

@cos yalnız bazı şeyler eksik ve yanlış yapılmış. Örneğin:
[check the INCLUDE line in the Makefile is OK]
Bu bir komut değildir. Sen yanlışlıkla vermişsin. Eğer İngilizce için destek gerekiyorsa müsait bir zamanda bakmaya çalışırız. Bunun haricinde biraz da temel yapıya alışman gerekiyor ki, o da zamanla olacak bir mevzu. Yardım ala ala daha da aşina olursun her şeye.

cos

Evet ingilizce konusunda desteğe ihtiyacım var. Sizin dediğiniz bölümü yazmadan da akşam deneyeceğim. Gün içinde yardımcı olabilirseniz akşam yazdıklarınızı denerim. İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.

husnu

sevgili kardeşim
bu forumda hiç kimse kusura bakmasın ya bu yazdığımız konuları bilen yada deniyen yok yada böyle ilk defa ubuntuyla tanışan birine gülüp geçiyorlar.
sanki herkez kendilerinin bildiği kadar biliyor sanıp işte şuraya bak buraya bak diyorlar büyük talihsizlik.
inan bana ubuntu hoşuma gitmemiş olsa bir gün bile uğraşmam yaklaşık iki aydır  uğraşmalarım sonucu
skaystar2 hd  kartımı tanıttım, kaffeine kurdum ,kanalları tarattım bunlar hep başlı başına bir sorun  ama   bir tek kaffeine .sc.plugini kuramadım  ben yukarıda yazarken  bana hala konuyu dağıtma gibilerden cevap yazıyorlar.
onun için işin biraz zor kardeşim
bende ubuntuda tv keyfi yaşıyacağım derken
iki aydır kabus yaşıyorum.

heartsmagic

Alıntı yapılan: husnu - 09 Ağustos 2009 - 11:08:37
sevgili kardeşim
bu forumda hiç kimse kusura bakmasın ya bu yazdığımız konuları bilen yada deniyen yok yada böyle ilk defa ubuntuyla tanışan birine gülüp geçiyorlar.
sanki * herkes kendilerinin bildiği kadar biliyor sanıp işte şuraya bak buraya bak diyorlar büyük talihsizlik.
inan bana ubuntu hoşuma gitmemiş olsa bir gün bile uğraşmam yaklaşık iki aydır  uğraşmalarım sonucu
skaystar2 hd  kartımı tanıttım, kaffeine kurdum ,kanalları tarattım bunlar hep başlı başına bir sorun  ama   bir tek kaffeine .sc.plugini kuramadım  ben yukarıda yazarken  bana hala konuyu dağıtma gibilerden cevap yazıyorlar.
onun için işin biraz zor kardeşim
bende ubuntuda tv keyfi yaşıyacağım derken
iki aydır kabus yaşıyorum.

Gülüp geçen kim öğrenebilir miyiz? Zira böyle söyleyerek insanları itham altında bırakmak çok büyük bir "talihsizlik".
Ben de sorayım o zaman. İki aydır uğraştığın şeyi yapmışsın. Neden derleyip toparlayıp foruma eklemedin de gelip serzenişte bulunuyor, üzerine bir de insanları eleştiriyorsun? Hep birilerinden mi beklemek gerekiyor? Bizler herşeyi bilemek zorunda mıyız ya da bilebilir miyiz? Bilen varsa zaten anlatır, kimse burada kasti olarak insanları yardımsız bırakmıyor. Ancak elimizden bir şey de gelmiyorsa yapacağımız şey yönlendirmektir. Bende olmayan bir donanım için uzaktan ne kadar yardım edebilirim?

Lütfen biraz daha makul olalım ve insaflı çizgilerde eleştiri yapalım.

husnu

özür dilerim kimseyi kırmak yada eleştirmek gibi bir niyetim yoktu
yaşadıklarımı anlatmak istedim
o satırları yazarken yine kaffeine hata verdi
ve şu anda skaystar2 hd görmüyor sabah tarattım iki saat sonra makina ağırlaşmaya başladı bende mantis sürücülerini synaptik paket yöneticisinden güncelliyeyim dedim kurulum bittiğinde bana şifreni değiştir dedi  root olan şifreyi değiştireyim derken kaffeindeki dvb tamamen yok oldu.

biraz ara verdim ama şimdi daha sakin bir şekilde tekrar forumu dolaşmaya başladım
birde  ben yaptım ettim diyorum ama hala tam çözemediğim için foruma bilgi vermek istemiyorum insanları yanıltmak daha kötü olur  değilmi?

heartsmagic

Niyetin kırmak olmayabilir ancak bazı şeyleri söylerken burasının gönüllü bir oluşum olduğunu unutmazsan seviniriz. En nihayetinde kimse kimseye yardım etmek zorunda değil, fakat ediliyorsa da bu durumda gülmek, eğlenmek için yapmıyoruzdur.

Tam olarak meseleyi çözdüğünde forumda anlatman elbette daha yararlı olacaktır.

husnu

sevgili hocam ben yine ubuntu9.04 kurdum  skaystar2 bu sefer otamatik tanıdı ama kart hd2 değil normal skaystar2  kartı değiştim  kaffeini kurdum süper kanallar  şifresiz yayınları süper gösteriyor   bir servere üyeyim cccam ile seyredebilmem için kaffeine sc.plugini kurmam lazım ama yine döndüm başa sayfanın başında uygulamamı yazıyorum bir çare.

husnu@husnu-desktop:~$ ln -s /usr/src/linux/include/asm/unaligned.h /usr/include/asm/unaligned.h
ln: creating symbolic link "/usr/include/asm/unaligned.h': File exists
husnu@husnu-desktop:~$ sudo ln -s /usr/src/linux/include/asm/unaligned.h /usr/include/asm/unaligned.h
ln: creating symbolic link "/usr/include/asm/unaligned.h': File exists
husnu@husnu-desktop:~$ cd /usr/src
husnu@husnu-desktop:/usr/src$ mv /usr/include/openssl /usr/include/openssl-yede
mv: "/usr/include/openssl' durumlanamadı: No such file or directory
husnu@husnu-desktop:/usr/src$ sudo mv /usr/include/openssl /usr/include/openssl-yede
mv: "/usr/include/openssl' durumlanamadı: No such file or directory
husnu@husnu-desktop:/usr/src$ wget
wget: URL kayıp
Kullanımı: wget [SEÇENEK]... [URL]...

Daha fazla seçenek için `wget --help' yazın.
husnu@husnu-desktop:/usr/src$

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ağustos 2009 - 11:30:54

gördüğünüz gibi yine olmuyor hatam nerede