amilo pi3525 kullanan varmı

Başlatan zagor37, 29 Haziran 2009 - 22:34:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zagor37

herkeze merhaba.
foruma yeni üye olmamla beraber yaklaşık 6 aydır ubuntu 8.10 kullanıcısıyım. başlıktaki dizüstünü almış bulunmaktayım. bunada masaüstümdeki gibi ubuntuyu sorunsuzca kurabilirmiyim ve extradan sitesinden driver indirmeme gerek varmı. Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Kısmetse yarın elimde olacakta. :)
özellikleri aşagıda...

Chip Seti       Intel GM45 Chipset
  İşlemci Tipi      Intel Core 2 Duo
  İşlemci      P7350
  İşlemci Cache      3 MB L2 cache
  İşlemci FSB      1066Mhz
  İşlemci Hızı      2 Ghz
  Ekran Özelliği      15.4" / 1280 x 800 / WXGA
  Ekran Kartı      Paylaşımlı
  Ram Tipi      DDR
  Sistem Belleği      2048MB 800MHz
  Sabit Disk Kapasitesi      320GB 5400RPM 8MB
  HDD Hızı      5400 RPM
  Optik Sürücü      DVD Dual Yazıcı
  Kablosuz İletişim      Wireless 802.11a/b/g/n
  USB (Adet)  ?      2
  10/100 Ethernet      Var
  İşletim Sistemi      Free Dos
  E-Sata      Var
  Webcam      Var
  Kart Okuyucu      5-in-1 (SD , MMC , MS , XD , MS PRO)

localhost

Kurup deneme yapabilirsin. Live CD ile sistemi baslatir ardindan donanimi test edersin. Live CD de hersey calisiyorsa. Tüm donanim taninmis demektir.
Linux LPIC1 - MCSA

AbkHaZiaN

Yaparsa Webcam yapar gibime geliyor.

ceddiguzel

free dos ile geldiği için alanların genel olarak apışıp kaldığı bir dizüstü

Alanların xp kurarken zorlanıp mecburen vista dediği bir sisteme en yakışanı da linux olacak şüphesiz

zagor37

peki sizce hangi sürümünü kurayım. 8.10 - 9.04 ve 32bit/64 bit işlemcim 64 destekli ama tam da emin değilim. saygılar.

heartsmagic

Kuracaksan son sürümü kur: 9.04
Ben 64bit kullanmaktayım ve sorun yaşamıyorum, bu seçim tamamen sana kalmış.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ceddiguzel

64 bitin son kullanıcı baz alınınca en büyük sorunu java plugin olarak ön plana çıkıyordu

Şimdi nedenini bilmeksizin 32 bit kullanıyorum

Açıkcası bu sana kalmış ama @heartsmagic'in dediği gibi

Son sürüm kur 64bit kur

Baktın olmadı 32 bit kurarsın

heartsmagic

Ben baştan belirteyim Java eklentisini denemişliğim yok. Sanırım web üzerindeki uygulamalarda sorun oluyordur zamanında. Deneyen birileri geri bildirim yaparsa güzel olur.

Shawn

güle güle kullan, güzel seçim.
wireless da sorun yaşayacağını zannetmiyorum, o  nedenle yaşayacağın diğer (muntemel) sorunları çözmek için foruma ulaşma konusunda sıkıntı yaşamazsın.  :D
Intel GM45 chipset ile de soruzsuz çalışıyor.
Azıcık olasılık dışı olmak her zaman gereklidir.

zagor37

ilgilenen herkeze teşekkür ederim. o halde 64 bit kuracağım. sorunum olursa sizlerle paylaşırım.

zagor37

arkadaslar daha önce yüklediğim 8.10 ve yeni yazdırdıgım 9.04 live cd ile yukleme yapamıyorum.
8.10 ekrana gelmiyor 9.04 ise yukle dediğimde yada cd den başlat dediğimde herhangi bir tepki vermiyor. esc ye bastıgımda ise ingilizcesi cıkıyor ondada dos ortamında kernel hatası vermekte sebebi nedir acaba.

heartsmagic

Alıntı yapılan: zagor37 - 01 Temmuz 2009 - 19:41:23
arkadaslar daha önce yüklediğim 8.10 ve yeni yazdırdıgım 9.04 live cd ile yukleme yapamıyorum.
8.10 ekrana gelmiyor 9.04 ise yukle dediğimde yada cd den başlat dediğimde herhangi bir tepki vermiyor. esc ye bastıgımda ise ingilizcesi cıkıyor ondada dos ortamında kernel hatası vermekte sebebi nedir acaba.

ISO'nun md5 bütünlüğünü kontrol ettin mi? Yavaş bir hızda yazdın mı?
Kernel hatası tam olarak nasıl geçiyor?

zagor37

md5 bütünlüğü aynı değil tekrar mı indireyim, indirirken flashget turu programlar kullanmak dosyayı bozarmı, en fazla kaç x yazdırayım.
teşekkürler
flash belleğimdeki bozulmuş indirdiğim makinadakini test ettim ve md5 kodu aynısı çıktı  :D

heartsmagic

Aynı değilse indirmen gerekebilir, hatta gerekir. İndirme programları bozmaz ISO'yu, sadece yarıda kalıp sürekli başlamasın. İndikten sonra mutlaka md5 bütünlük kontrolünü tekrar yap. Yazıdırma hızı olarak 4x, 8x ideal bence.

Hoş, sorunun md5 bütünlüğünden kaynaklanmıyor da olabilir fakat içimizdeki kurt mutlaka ölmeli.

zagor37

başardım ilgin için teşekkürler.
Bir sorunum var Hot key tusu ile sesi 1 kez actıgım yada kapadığımda aynı şeyi kendisi sürekli tekrarlıyor ve pc kitleniyor. bende restart yapıyorum. bunu nasıl çözebilirim. 

heartsmagic

Açıkçası doğrudan çözüm için bir şey söyleyemem. Bir ihtimal araştırıp senle aynı sorunu yaşayan var mı diye kontrol edebiliriz.

Evet varmış. Çözüm şu başlıkta anlatılıyor:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=974723

Eğer İngilizce sorun olursa veya anlatılan çok karışık gelirse burada belirt yardımcı olmaya çalışalım. Birden fazla metod var, sana kolay geleni uygulayabilirsin.

Not: Bir iki gün cevap veremeyebilirim. Eğer sorun olursa beklemen durumunda yardımcı olmaya çalışırım. Ben değil de bir başka arkadaş da bakabilir duruma gerekiyorsa.