[Çözüldü] Frisby K5390EL Klavye Işığı Sorunu

Başlatan DoGuKaN, 23 Haziran 2009 - 16:14:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DoGuKaN

Merhaba yeniden bir sorunla karşımızdayım. :D Eski klavyemin bazı tuşlarının bozulmasından dolayı yeni bir klavye aldım. Yeni klavyemdeki bir özellik tuşların alttan aydınlatılması. Bu özelliğe ihtiyacım var ama ubuntuda kullanamıyorum bu özelliği. Kullanmanın yolu var mı?

sireno52

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 23 Haziran 2009 - 16:14:41
Merhaba yeniden bir sorunla karşımızdayım. :D Eski klavyemin bazı tuşlarının bozulmasından dolayı yeni bir klavye aldım. Yeni klavyemdeki bir özellik tuşların alttan aydınlatılması. Bu özelliğe ihtiyacım var ama ubuntuda kullanamıyorum bu özelliği. Kullanmanın yolu var mı?

arkadaş bende  aynı kılavyeden aldım mükemmel bir kılavye ben zaten bilhasa  ışıklı olması  sebebiyle aldım inşallah bu sorunla ilgilenen biri cıkar  bende bios ayarımı deniyor hani gurup ekranına geldiğinde ışığı yanıyor  fakat ubuntuyu çalıştırınca ışık bir anda sönüyor bu sorunu halletme imkanı varmı acaba birileri yardımcı olursa sevinirim
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

localhost

aydinlatma icin özel bir tus kullaniliyormu ?
Linux LPIC1 - MCSA

sireno52

Alıntı yapılan: localhost - 05 Aralık 2009 - 00:05:04
evet  kullanıyor arkadaşın verdiği resimde  yön  tuşları varya (yukar aşağı sağ  sol )  yukarı tuşunun  hizasındaki  en üst 2. tuş  tuşun ismi  ise(Scroll Lock-ON\OFF )
(İŞLEMCİ:Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 ( ANAKART:  MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Express 3400MHz(OC) DDR4)  (RAM:DDR4  16 GB )  (EKRANKARTI:  NVİDİA GeForce / GIGABYTE VGA,2GB,GTX680 OC,DDR5,256Bit,DVI,HDMI,DISPLAY PORT )

localhost

Alıntı yapılan: sireno52 - 05 Aralık 2009 - 00:51:30
Alıntı yapılan: localhost - 05 Aralık 2009 - 00:05:04
evet  kullanıyor arkadaşın verdiği resimde  yön  tuşları varya (yukar aşağı sağ  sol )  yukarı tuşunun  hizasındaki  en üst 2. tuş  tuşun ismi  ise(Scroll Lock-ON\OFF )
xmodmap ile o tusa görev verilebilir. Üzerinde biraz arastirma yapmak lazim.
Linux LPIC1 - MCSA

sireno52

yalnız ilginc bir durum var sistem>>tercihler>>kılavye menüsünü açıtığımda ışık yanıyor birde   sistem>>tercihler>>kılavye>>düzenler menüsünde kılavye modeli (soysal 105tuşlu (uluslararası) PC ) ve dil seçenekleride turkiye ve turkçe kılavye  düzen seçeneği içinde  (use keyboard LED to show altaenative  layout) seçeneği  içinde (ScrollLock) işaretli ben klavye tercihleri  menüsünü tıklasam ışık yanıyor  masa üstünde farkılı bir şeyi tıklayıcada  ışık sönüyor klavye tercihleri  tamamen kapatıp  (prt Sc Sys Rg) tuşuna  basınca (ekran görüntüsünü  kaydet) uygulaması çıkıyor ve ışıkta yanıyor  ( ekran görüntüsünü  kaydet) uygulamasını tamamen kapatıcada ışık sönüyor ilginç bir durum

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sireno52

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2009 - 12:21:35
http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=111&t=20019
dün akşam bayağı bir uğraştım bu kılavye ile yapamadığım için bırakmıştım şimdi ubuntuyu açınca  kılavye direk çalıştı   şu anda bütün tuşlar çalışıyor üstelik  ışıklarıda yanıyor şu an için benim kılavye sorunsuz çalışıyor

laser1999

çok az bir araştırmalya ben wiki saysfasında şunu buldum.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Frisby_K5390EL_Klavye
deneyin.key atanmıyor ama işe yarıyor.

DoGuKaN

Vay be, neredeyse 3 yıl olmuş :) Wiki sayfasını, sorunu çözünce ben hazırlamıştım. Sanırım [Çözüldü] etiketi koymayı unutmuşuz :P