Gnome panel ile pencereler arasındaki uyumsuzluk

Başlatan hasansahin, 23 Haziran 2009 - 13:31:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasansahin

Merhaba,
Debian testing kurdum, kurulum biraz sorunlu olsada gnome arabirimine ulaştım. Açılan pencereler, alt ve üst panel arasında sıkışması gerekirken, alt ve üst panelin altında giriyor ve çok sevimsiz bir görüntü oluşuyor. Bunun bir çözümü varmı?

[IMG]http://img195.imageshack.us/img195/8773/ekrangoruntusu.th.png[/img]

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Haziran 2009 - 15:15:14

Meğerki bu debian-testing tarafında hortlayan talihsiz buglardan biriymiş :)

#533917 : http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=533917

NOT : Geçici çözümü ise bug-report'ta yer alan
metacity --replace
komutu ile elde ediyoruz fakat bunu henüz kalıcı hale getiremedim.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasansahin

Teşekkürer ama işe yaramıyor, zaten bug-report'ta apt-pinning yapılarak stable veya unstable depodan
metacity paketinin yeniden kurulmasını önermişler fakat benim kullandığım testing sürümü ile unstable depodaki metacity sürümü aynı. Çözüm olmuyor. Stable depodan da downgrade yaparsak, gnome 2.26 sürümünü 2.22'ye indirmek istiyor(bağımlılıktan ötürü)
Sonuç olarak "metacity --replace" şu an için en sağlıklı çözüm gibi görünüyor. * tabi ki sizlerin metacity conf ile ilgili başka öneriniz yoksa :)

KONU DIŞI : Bu 666'ncı mesajım kendimi satanist gibi hissediyorum  :P
Albert Einstein.

erginemr

"metacity --replace" komutu aslında Compiz'i o oturum için devre dışı bırakıyor. Sizde normalde Compiz aktif mi? Eğer öyleyse, kapatmayı düşünebilirsiniz.

heartsmagic

Benim verdiğim yol da zaten Compiz yerine Metacity işler ayar dosyalarına. Elle komut vermeden farksız diye düşünürdüm şimdiye kadar. Ancak işe yaramıyorsa bir daha düşünmekte fayda var demektir.

fc.freax

alt tuşuna basılı tutarak fareyle pencereyi herhangi bir yerinden taşıyabilirsin.  :)

hasansahin

Alıntı yapılan: erginemr - 24 Haziran 2009 - 12:33:18
"metacity --replace" komutu aslında Compiz'i o oturum için devre dışı bırakıyor. Sizde normalde Compiz aktif mi? Eğer öyleyse, kapatmayı düşünebilirsiniz.
Tertemiz bir debian-testing üzerinde compiz bulunmadığı için compiz üzerine yoğunlaşmadım. Testing ve unstable ağaçlarındaki metacity paketinde böcek var.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Haziran 2009 - 14:03:28
Benim verdiğim yol da zaten Compiz yerine Metacity işler ayar dosyalarına. Elle komut vermeden farksız diye düşünürdüm şimdiye kadar. Ancak işe yaramıyorsa bir daha düşünmekte fayda var demektir.

Belki de sistemde compiz olmadığı için işe yaramıyordur.
Albert Einstein.

heartsmagic

Eğer Compiz kurulu değilse evet sorun muhtemelen Metacity'nin başlangıçta aktif olamaması ile ilgili olabilir. Peki bu komutu başlangıç uygulamalarına eklemeyi denedin mi?

hasansahin

Evet, denedim ama işe yaramıyor. Alt-F2 veya komut satırından çalıştırmak gerekiyor.

"metacity --replace" şeklinde gnome başlangıcına ekledim olmadı.
"metacity --replace &" şeklinde de olmadı.
Yukarıda 2 komut dizgisini(tek tek'te denedim) bir dosyaya yazıp, dosyayı çalıştırılabilir yapıp, gnome başlangıcına koydum
ama bu da olmadı. Bende aylardır beni sinir eden, debian-testing testlerime son verdim. Uğurlar olsun :)

Albert Einstein.

bytan

Acaba sleep 60 gibi bir gecikmeden sonra komutlar çalıştırılsa ne olurdu merak ettim. (Tabii yapmadıysanız.) Gerçi uğurlamışsınız. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hasansahin

Albert Einstein.

heartsmagic