Ati 9.6 Driverları Yayınlandı

Başlatan ozan2680, 18 Haziran 2009 - 13:45:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozan2680

Speed

unixx

Arkadaşlar bende ati 2600 pro vardı ubuntu 9.04 kurdum ubuntunun paket yonetıcısnden kurtum atı yı.Sorun yok gibiydi compiz  calışıyordu.Sonra bırde cairo-dock 2.05 kurdum .Cairo dock kurunca baya bır sorun oldu cairo-dock ustune gelınce ekranda tıtreme oluyordu  ama compizi kapatınca cairodockda  güzel calışıyordu.Ne yaptıysam olmadı .Bugunde atinin en son cıkan sürücüyü indirip kurdum valla sorun kalmadı herkese tavsiye edıyorum atinin en son sürücüsünü kursunlar saygılar ;D

heartsmagic

Güzel bir haber bu. @unixx

lspci | grep VGA komutunun çıktısını görürsek böylece tam olarak kartı da görmüş oluruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

unixx

lspci | grep VGA  

sorusuna cevap

Alıntı Yap01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV630 [Radeon HD 2600 Series]

localhost

Bu sürücüde baya düzeltmeler var. Sorunu olanlara denemelerini tavsiye ederim.

Birde not düseyim  2.6.28-11-generic den  2.6.28-13-generic`e güncellemede  2.6.28-13-generic`te ATI 9.4 sürücüsü calismadi. ATI 9.6 kuracagim icin pek ilgilenmedim. Haberiniz olsun. DKMS görevini yapmiyor gibi geldi bana.
Linux LPIC1 - MCSA

barocan

Güncellemede ati 9.4 sürücüsü çalıştı.

neoberg

9.6 yüklerken md5 kontrolünden geçemiyor. Neden olabilir sizce?

sercan

Selam herkese,

ATI Radeon X2300 deneyen oldu mu?? Sitede sürücüsü yok en yakin X1800 var ve X2100'ü destekledigi yazili. X2300, X1800 sürücüsü ile calisir mi?

Khan

"X" serisi kartlar için hala destek yok mu? Eğer destek vericeklerse ne zaman gelecek bu destek? 9.04 kurmak istiyorum ama ekran kartının sürücüsü olmadığı için kuramıyorum.

ATI galiba Microsoft yalakası. Buradan bakınca öyle gözüküyor...

Contempt

Ne yazık ki x serisi  sorunu hele daha çözülmüş değil. Bende bu yüzden hele daha mesa sürücüleri ile kullanmaktayım. Gerçi bu sorun ubuntuda var şuan mandrivada sorunsuz kullanmaktayım oda ayrı bir mevzu...
Herşeye Rağmen...

heartsmagic

Alıntı yapılan: Contempt - 25 Haziran 2009 - 00:18:22
Ne yazık ki x serisi  sorunu hele daha çözülmüş değil. Bende bu yüzden hele daha mesa sürücüleri ile kullanmaktayım. Gerçi bu sorun ubuntuda var şuan mandrivada sorunsuz kullanmaktayım oda ayrı bir mevzu...

Durum eğer böyleyse sorun Ubuntu'da demektir. Bizse sorunun xorg paketleriyle beraber ATI sürücüleri uyuşmazlığında olduğunu sanıyorduk bugüne kadar. Hangi kart için hangi sürücü çalışmakta sende?

glxinfo | grep render
grep drivers /var/log/Xorg.0.log
ne diyor Mandriva üzerinde?

Contempt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Haziran 2009 - 00:59:22
Alıntı yapılan: Contempt - 25 Haziran 2009 - 00:18:22
Ne yazık ki x serisi  sorunu hele daha çözülmüş değil. Bende bu yüzden hele daha mesa sürücüleri ile kullanmaktayım. Gerçi bu sorun ubuntuda var şuan mandrivada sorunsuz kullanmaktayım oda ayrı bir mevzu...

Durum eğer böyleyse sorun Ubuntu'da demektir. Bizse sorunun xorg paketleriyle beraber ATI sürücüleri uyuşmazlığında olduğunu sanıyorduk bugüne kadar. Hangi kart için hangi sürücü çalışmakta sende?

glxinfo | grep render
grep drivers /var/log/Xorg.0.log
ne diyor Mandriva üzerinde?
[[contempt@localhost ~]$ glxinfo|grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 20060815 x86/MMX+/3DNow!+/SSE2 TCL
[contempt@localhost ~]$

Yoksa mandrivada damı mesa driveri kullanıyorum :(

[contempt@localhost ~]$ grep drivers /var/log/Xorg.0.log
(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//v4l_drv.so
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//ati_drv.so
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeon_drv.so
[contempt@localhost ~]$

Verdiğin komutların çıktısı bu şekilde.
Ekran kartım
[contempt@localhost ~]$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV505 [Radeon X1550 64-bit]

[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/279/45987885.th.jpg[/img]

Ama sorunsuz bir şekilde Kde nin kendi efektleri , compiz ve 3b uygulamaları çalışmakta.
Herşeye Rağmen...

heartsmagic

Xorg log atiyi de listelemiş ancak devrede olan ve sana compiz vs. desteği veren sürücü Mesa gibi duruyor. Compiz'in çalışması şaşırtıcı değil, eğer sağlam bir 3B oyun oynayabilirsen o zaman şaşırırım.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: barocan - 26 Haziran 2009 - 14:52:27
http://www.ngohaibac.com/how-to-install-ati-graphic-driver-for-ubuntu-904/

işe yaraması dileğiyle...

Gayet güzel bir [Nasıl] belgesi olmuş, size de teşekkür ederiz hazırlayan arkadaşa da.

localhost

Mesa Driveri kullaniyor. Büyük ihtimal fglrx xorg.conf da yazili degil. Mandriva da hangi sürücüyü kullaniyorsun.

asagidakilerin sürümleri nedir mandriva da
Xorg sürümü
ATI sürücüsü
Ekran kartin nedir?
Linux LPIC1 - MCSA

rock the boy

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 26 Haziran 2009 - 14:57:42
Alıntı yapılan: barocan - 26 Haziran 2009 - 14:52:27
http://www.ngohaibac.com/how-to-install-ati-graphic-driver-for-ubuntu-904/

işe yaraması dileğiyle...

Gayet güzel bir [Nasıl] belgesi olmuş, size de teşekkür ederiz hazırlayan arkadaşa da.

Hocam bu verdiğiniz linkteki bilgilere dayanarak ubuntuma 9.6 kurmaya çalıştım fakat linkte verilen ilk komut bence çalışmadı , önce linkte söylediği gibi ekran kartı çipsetime uygun sürücüyü masaüstüne indirdim , daha sonra masaüstünü browse edip buradan kurmak için önce browse komutu olan

$ cd Desktop
komutunu verdim fakat şöyle bir cevap aldım
bash: $: command not found

Açıkcası Linuxteki deneyimim sadece 3 haftalık, acaba komutu verirken bir yanlışlık mı yaptım, root olup verince de aynı cevap çıkıyor...

heartsmagic

rock the boy

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Haziran 2009 - 16:54:34
Komutların başına $ koyma.

Söylediğiniz gibi verdiğim komut ve aldığım cevap
fatih@fatih-desktop:~$ cd Desktop
bash: cd: Desktop: No such file or directory

Ben mi söylediğinizi yanlış anladım acaba   :(

Onoktake

Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

elturbo

Ekran kartım hd3650 ddr3 . Atinin sitesinden uygun sürücüyü masaüstüne indirdim
sudo sh ./ati-driver-installer-9-5-x86.x86_64.run

komutu ile kurmaya çalışıyorum sh: Can't open ./ati-driver-installer-9-5-x86.x86_64.run çıktısı  alıyorum
acaba hatalımı indirdim diye 2 kere indirdim sonuç değişmiyor.
İndirdiğim sürücüye çift tıkladığımda ise  home/akif/Masaüstü/ati-...taller-9-5-x86.x86_64.run dosyası açılamıyor Metin düzenleyici, karakter kodlamasını belirleyemedi
Lütfen açmaya çalıştığınız dosyanın ikili dosya olmadığından emin olun.
Menüden bir karakter kodlaması seçip yeniden deneyin. uyarısı çıkıyor
nerede yanlış yapıyorum acaba yoksa dil kodlaması gibi  indirmem gereken şeylermi var

localhost

sudo chmod a+x /nerde/bu/ati-driver-installer-9-5-x86.x86_64.run sonra
./ati-driver-installer-9-5-x86.x86_64.run
Linux LPIC1 - MCSA

elturbo

Sonunda Ati nin 9.6 driverini kurdum.
Fakat tam sağlıklı olmadı gibi
Compiz çalışıyor.   ama ekran koruyucusundaki 3d görüntüler yavaş gibi ayrıca film izlerken arada bir görüntü tamamen gidiyor 2 sn sonra açılıyor.
lspci | grep VGA
sonucunda 01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3600 Series sonucunu ,
glxinfo | [b]grep render
sonucu ise  direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3600 Series
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color,

çıktısını alıyorum.

Kurulum yaparken install driver 8.6.12 yi seçtim yoksa Generate ile başlayan mı şeçilecekti Ubuntu 9.4 kullanıyorum

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: elturbo - 01 Temmuz 2009 - 22:38:17
Fakat tam sağlıklı olmadı gibi
Compiz çalışıyor.   ama ekran koruyucusundaki 3d görüntüler yavaş gibi ayrıca film izlerken arada bir görüntü tamamen gidiyor 2 sn sonra açılıyor.
lspci | grep VGA
sonucunda 01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3600 Series sonucunu ,
glxinfo | [b]grep render
sonucu ise  direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3600 Series
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color,

çıktısını alıyorum.

Kurulum yaparken install driver 8.6.12 yi seçtim yoksa Generate ile başlayan mı şeçilecekti Ubuntu 9.4 kullanıyorum

Hayır doğru şekilde kurmuşsun ama artık Ati driverlerini kurabilmek için 40 takla atmak gerekiyor ama sonrasında yine bir şekilde sorun çıkarıyor. Bu şirketin akıllanmaya ve adam gibi Linux desteği vermeye hiç niyeti yok Allah belalarını versin demekten başka bir şey gelmiyor elden(Kusura bakmayın sinirlendim biraz çünkü benim de Ati kartımı satıp Nvidia almadan önce neler çektiğimi bir ben bilirim).

Prompt

Alıntı yapılan: elturbo - 01 Temmuz 2009 - 22:38:17

Nasıl kurduğunuzu anlatabilir misiniz ? çünkü bende kurulumda hatalar alıyorum.