Computer Janitor

Başlatan challenger, 17 Haziran 2009 - 14:49:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

challenger

Geçenlerde "songbird" isimli müzik oynatıcıyı kurdum fakat daha sonra hoşuma gitmedi ve silmeye karar verdim. Songbird'ü indirdiğim bir deb paketinden kurmuştum. Kaldırmak istediğimde doğal olarak Synaptic'te listelenip listelenmediğini merak ettim ve kontrol ettiğimde listelenmediğini farkettim. Daha sonra tesadüfi bir şekilde Computer Janitor'ı açtım ve sistemi tarattım. Birde baktım ki bizim songbird Janitor'un listesinde belirdi. Clear'a tıkladım ve Computer Janitor songbird'ü sistemden kaldırdı. Bunu burada belirtmemin sebebi, benim gibi acemi kullanıcılara belki bir faydası olur, sisteminizde kurulu olupta synapticte görünmeyen "unoffical" programları Computer Janitor ile temizleyebilirsiniz.

heartsmagic

Elle kurulan .deb paketlerinin aslında Synaptic altında görünüyor olması gerekir diye biliyorum ben. Fakat Synaptic kullanmadığım için yanlış hatırlıyor da olabilirim. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

EnziM

Synapticde gözüküyor el ile kurulan .deb paketleri Synaptic/[ Kurulu (yerel ya da eski) ] bölümündedir.

Bilgisayar Kapıcısı (Computer Janitor) neden bilmiyorum ama burada Synaptic/[ Kurulu (yerel ya da eski) ] bulunan paketleride temizlemeyi gözüne kestirmiş :)

heartsmagic

Kendi aramızda konuşmuştuk bu konuyu. Oraya yazdıklarımı aktarayım:

Alıntı YapEvet bir hata kaydı mevcutmuş.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/system-cleaner/+bug/285746

Uluslararası forumda da bayağı hararetle konuşulmuş bu konu. Bazıları savunuyor bazıları ise saçma olduğunu düşünüyor.
Bence de saçma bu fakat adamlar ayıramıyormuş gereksiz paketlerle sonradan kurulan paketleri. Eğer başarırlarsa ne âlâ. Ancak başaramazlarsa bile en azından işaretli gelmemesi gerekmekte.

İşaretli gelme durumu da programı açınca haricen kurulu olan programları silmek için seçmesi meselesi. En azından bu ön tanımlı olmamalı programda.

canosayan

açıkçası kapıcı ve süpürge simgesibi görünce sandım ki tmp dizinini browser önbelleklerini falan temizleyecek çöpü boşaltacak. bir nevi windowsun disk temizlemesi gibi düşündüm.

ama sırf bu yüden elle kurduğum bazı paketleri kaybetme noktasına gelince bir daha açmamaya karar verdim.
Chmod bizim işimiz.

heartsmagic

Bazı noktalarda güzel çalışıyor. Eski kernelleri, yetim kalmış paketleri bulabiliyor. Sadece bu konuda biraz dikkatli olmak gerekiyor.

Sherlock Holmes

Bir deneyeyim dedim ama baktım'ki,
opera, peazip ve googleearth gibi uygulamaların yanı sıra bilmediğim paketleri kaldıracak, vazcaydım.  ;)
Çerezleri silse güzel olacak ama Compute Janitor'u tehlikeli buldum.
Tercihler yada ayarlar gibi seçeneklerde yok.  :'(

ironic

@ğnome, Computer Janitor depoda olmayan kurulu paketleri kaldırmak istiyor sanırım. Kullanırken dikkatli olmakta yarar var. Kaldırılmasını istemediğin paketlerin yanındaki işareti kaldırarak temizlik yapabilirsin.

Sistem temizliği için Ubuntu Tweak ya da ubucleaner betiğini kullanabilirsin.  Çerezler , geçici dosyalar vs. dosya temizliği için Bleachbit' i kullanabilirsin.

foma

9.04 de bir açmıştım programı. Bir paket buldu kaldırılabilir (gereksiz) olarak. Kaldır dedim bende. Bunun yanında gdm ile ilgili de birkaç paket kaldırmış sanırım. Masaüstü açılmadı. Sonra bir şekilde hallettim sorunu ve o günden beri açmıyorum bu programı.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: ironic - 25 Ekim 2009 - 15:55:55
@ğnome, Computer Janitor depoda olmayan kurulu paketleri kaldırmak istiyor sanırım. Kullanırken dikkatli olmakta yarar var. Kaldırılmasını istemediğin paketlerin yanındaki işareti kaldırarak temizlik yapabilirsin.

Sistem temizliği için Ubuntu Tweak ya da ubucleaner betiğini kullanabilirsin.  Çerezler , geçici dosyalar vs. dosya temizliği için Bleachbit' i kullanabilirsin.
hmm.  :)
Bilgi için sağol.

kozanibo