Gimp-Ders Sunumlarım (Animasyon ve Logo Yapımı) 1

Başlatan Artikozgurum, 16 Haziran 2009 - 23:58:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Artikozgurum

GIMP - Animasyon Yapımı 1

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=eHVZ_ho-jNs[/youtube]

GIMP - Logo Yapımı 1

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=G0E6KSgvvaU[/youtube]

Not: www.youtube.com videolarını bilgisayarınıza indire bilmek için buradaki firefox eklentisini kullana bilirsiniz. Veya videoyu sonuna kadar izledikten sonra sisteminizin /tmp dizininden videoyu başka yere kopyalayarak kayıt ede bilirsiniz.

raspacı

Eline sağlık. Naçizane izleyici olarak önerilerim ise: Ses yoktu ve 1. video da bazı işlemler çok çabuk geçerken gimpin yükleme sahneleri çok uzundu, belki montajlasan (zaman sıkıntısı varsa) ve diğer bölümleri daha yavaş göstersen iyi olur. Dİğer videolarını bekliyorum. Teşekkürler.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

ihtiyar said

Böyle güzel çalışmalar gerçekten çok mutlu ediyor bizleri.

Video eklemek için http://www.vimeo.com adresini kullanabilirsin, HD kalitede yayın yapıyor.

Artikozgurum

Alıntı yapılan: levi - 17 Haziran 2009 - 00:10:24
Eline sağlık. Naçizane izleyici olarak önerilerim ise: Ses yoktu ve 1. video da bazı işlemler çok çabuk geçerken gimpin yükleme sahneleri çok uzundu, belki montajlasan (zaman sıkıntısı varsa) ve diğer bölümleri daha yavaş göstersen iyi olur. Dİğer videolarını bekliyorum. Teşekkürler.
Videoyu hızlı anlattım evet çok işim vardı ondan   :D

agritux

Devamını merakla bekliyorum. Çok istediğim bir konu

Artikozgurum

Bu konu kısa zamanda yenilenecek umarım anlayışla karşılarsınız sabrınız için teşekkür ederim.

agritux

Alıntı yapılan: sessizce - 17 Haziran 2009 - 00:22:05
Devamını merakla bekliyorum. Çok istediğim bir konu

+1 +1 +1 +1 +1 +1  :D  :D  :D  :D

Birinci video silinmiş bu arada
This video has been removed by the user.

egitimist

Videolar kaldırılmış. İzleyemiyorum. Başka bir video paylaşım sitesine yükler misin.

ihtiyar said

Bir diğer başlıkta da paylaşmıştım, tekrar söyleyeyim. www.tubemogul.com birçok video sitesine birden yükleme yapıyor, birisinden silinse birisinden silinmez. Hepsine ayrı ayrı yükleme derdiniz de yok. ;)

agritux

Bende youtube da videolar görünmüyor. Yeri boş. Bembeyaz. Sebebi ne olabilir?

Not: yukardaki 2 video da görünmüyor. Ama egitimist in koyduğu görünüyor :S youtube a girip bir videoya tıkladığımda ise hiç  görünmüyor

egitimist

Alıntı yapılan: sessizce - 22 Haziran 2009 - 21:29:26
Bende youtube da videolar görünmüyor. Yeri boş. Bembeyaz. Sebebi ne olabilir?

Not: yukardaki 2 video da görünmüyor. Ama egitimist in koyduğu görünüyor :S youtube a girip bir videoya tıkladığımda ise hiç  görünmüyor

Flash Player kurulu mu? Değilse;
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php5?title=Adobe_Flash_Player%27%C4%B1_Adobe%27nin_Sitesinden_Kurmak

agritux

Kurulu kurulu. Sanırım compiz+wine ile alakalı bir durum ki, şu an normal.
Teşekkürler.

Artikozgurum

GIMP - Logo Yapımı 1 videosunu yeniledim diğerinide yenileyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Çrş 24 Haz 2009 12:05:29 GMT-2

GIMP - Animasyon Yapımı 1'de yenilendi.   ;)

agritux

Öncelikle ne ps nede gimp bilgim var. İnternetten araştırdığım görsel derslerle bir şeyler öğrenmek istiyorum. Ben bir nesneyi şeffaflaştırmaya çalıştım ama beceremedim bir türlü. Bir renkten şeffafa doğru yapabiliyorum ama tamamını şeffaf yapamıyorum.

http://www.gimptr.com/2008/04/yansimali-resim-veya-logo-yapimi-video-dersi/

şuradaki dersten yararlandım.

Acaba yardımcı olabilecek biri var mı ? :)

Sherlock Holmes

@artikozgurum
2. videonun müzik seçimindeki etken nedir ?
Parça'da Mother-f kelimesi kaç kere geçmekte,özellikle ilk nakarattan sonra  >:( buna dahil olmak üzere birçok terim.
Eminemi bende dinlerim fakat böyle güzel bir video ile pek bağdaştıramadım doğrusu.
Forumumuza yakışmayan türde şarkılar bunlar :'(
+ Türkçe tercih etmeni tavsiye ediyorum  :)

Artikozgurum

Saten bundan sonra videolara müzik eklemeyeceğim veya da sesli anlatmaya çalışacağım.

raspacı

Animasyonu ben niye çalıştıramıyorum? Hem bunu hemde ardarda giden harf animasyonunu denedim olmuyor. Kaydederken ne etmem lazım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: levi - 09 Temmuz 2009 - 18:10:35
Animasyonu ben niye çalıştıramıyorum? Hem bunu hemde ardarda giden harf animasyonunu denedim olmuyor. Kaydederken ne etmem lazım.

Sanırım sorun diğer başlıkta çözüldü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

raspacı

Evet ben burayı unutmuşum. Sorun gimpde değil resim  görüntüleyicideymiş. Animasyonlar çalışıyor.

heartsmagic

Diğer tarafa yazmadım ama Firefox ile de hareketli gifler sanırım görülebiliyordu :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

raspacı

maxxblade

Alıntı yapılan: idimas_- - 04 Temmuz 2009 - 00:01:11
@artikozgurum
2. videonun müzik seçimindeki etken nedir ?
Parça'da Mother-f kelimesi kaç kere geçmekte,özellikle ilk nakarattan sonra  >:( buna dahil olmak üzere birçok terim.
Eminemi bende dinlerim fakat böyle güzel bir video ile pek bağdaştıramadım doğrusu.
Forumumuza yakışmayan türde şarkılar bunlar :'(
+ Türkçe tercih etmeni tavsiye ediyorum  :)

Metal Koyalım :D
Dursun Zaman-Manga
Dünyanın Sonuna Doğmuşum-Manga
Yada pentagram :D
güzel olabilir :D