Flight simulator X

Başlatan neoberg, 15 Haziran 2009 - 18:22:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neoberg

İyi günler,
Ubuntu üzerince Microsoft Flight Simulator X kurup uçmamız mümkün müdür? Mümkünse performans nasıl olur? Sırf bu simulator yüzünden winfosa bağımlı kalmak istemiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

ihtiyar said

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=7775&iTestingId=23403

Performans alabileceğinizi sanmıyorum lakin denemekte fayda var. En son 8.04'te denenmiş ve olumsuz görüş bildirilmiş.

neoberg

yine sırf bunun için winfos kurup açmak zorundayım sanırım...

ihtiyar said

Alıntı yapılan: neoberg - 16 Haziran 2009 - 02:55:06
yine sırf bunun için winfos kurup açmak zorundayım sanırım...

Tüm işleriniz için Ubuntu kullanırsınız, sadece Flight'i açmak istediğinizde win'e dönersiniz. Bu da bir süre çözüm olarak kullanılabilir. Zamanla daha güzel çözümler gelir diye düşünüyorum.

Bloodless

Açıkcası aynı düşünce içindeydim fakat insan üşeniyor OS değiştirmeye o yüzden oyundan vazgeçebiliyor bir müddet sonra :)
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

canosayan

başka oyunlar edinin kendinize,
mesela wiki düzenleyin. maddeleri wikiye taşıyın
Chmod bizim işimiz.

maxxblade

fsx'e benzer "Flight Gear" var dene istersen  ;)

neoberg

Zaten bunun dışında oynadığım oyun yok. (fs'ye oyun demeyi pek sevmiyorum, simulator :) ) Normalde de bunun için OS değiştiriyorum, diğer işlerimi linuxta yapıyorum ama bir süre sonra bu çok can sıkıcı oluyor. Malum winfos ubuntu kadar hızlı açılmıyor :)

Flight gear ile uçtum bir süre ama araçların yaptığımız hareketlere verdiği tepki fsx kadar gerçekçi değil. Ve fsx sp2+real environment extreme eklentisi ile verdiği (dx10) görselliği veremiyor. Ama Fsx'e çözüm bulamazsam ve os değiştirme olayı iyice bunaltırsa geçerim sanırım Flight Gear'a.