make komutu sonunda alınan hata

Başlatan waiter100, 14 Haziran 2009 - 15:32:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

waiter100

Buradaki problemi çözdüm ama yeni bir problemle karşılaştım. Aşağıya yazdım. Yardımcı olabilecek var mı?

Sypro

Yukarıdaki problem nedir pek anlaşılmamış ama aynı içerikli konuyu iki farklı yere açmanıza gerek yok.
halit@halit-desktop:~/Desktop/ns/otcl-1.13$ ./configure
No .configure file found in current directory
kısmından anlaşıldığı üzere o dizin içinde bir konfigürasyon dosyası bulunmamakta. Dizin içinde mutlaka bir readme vardır. Oradan bakar mısınız, kurulum nasıl anlatılmış.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

waiter100

haklısınız sadece acele ettiğim için. pardon. yukarıdaki problemi halletim. program içn make yazdım. ve en son şu mesajı aldım, anlamını bilen var mı?

/usr/bin/ld: ns: hidden symbol `__stack_chk_fail_local' in /usr/lib/libc_nonshared.a(stack_chk_fail_local.oS) is referenced by DSO
/usr/bin/ld: final link failed: Nonrepresentable section on output
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [ns] Error 1

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Haziran 2009 - 20:16:43

Arkadaşlar ubuntu da karşılaştığım bir sorun var. Çözümünü nette buldum ama ne anlama geldiğini bilmiyorum. Fikri olan var mı?

* Description: Linking stage fails with error:

/usr/bin/ld: ns: hidden symbol `__stack_chk_fail_local' in /usr/lib/libc_nonshared.a(stack_chk_fail_local.oS) is referenced by DSO
/usr/bin/ld: final link failed: Nonrepresentable section on output
collect2: ld returned 1 exit status

* Solution: Apply the following patch to configure.in in otcl-1.12 or otcl-1.13:

diff -uNr otcl-1.12/configure.in otcl-1.12-patched/configure.in
--- otcl-1.12/configure.in 2006-09-25 01:02:37.000000000 -0400
+++ otcl-1.12-patched/configure.in 2007-04-12 11:45:09.000000000 -0400
@@ -74,7 +74,7 @@
         ;;
     Linux*)
         SHLIB_CFLAGS="-fpic"
-        SHLIB_LD="ld -shared"
+        SHLIB_LD="${CC} -shared"
         SHLIB_SUFFIX=".so"
         DL_LIBS="-ldl"
         SHLD_FLAGS=""

then rebuild the OTcl configure script:

otcl-1.13$ autoconf -f

You should now be able to build OTcl (and everything else) normally. Thanks go to Chia-Yung Su for figuring this out and for providing a reference to a similar problem in a different program.

* Alternative: To work around the problem, install gcc-4.0 and g++-4.0 and use them to compile OTcl:

otcl-1.13$ ./configure CC="gcc-4.0" CXX="g++-4.0" --with-tcl=../tcl8.4.14 --with-tk=../tk8.4.14

You can also use gcc-4.0 and g++-4.0 to compile everything. This may be simpler than using 4.0 for just OTcl (as suggested above). Type the following before you start building the programs:

export CC="gcc-4.0"
export CXX="g++-4.0"

[edit]
ubuntu:

if previous tips dont work and after the configure.in tric, do the following (source : [1]). It solves the issue on edgy with

gcc version 4.1.2 20060928 (prerelease) (Ubuntu 4.1.1-13ubuntu5)

* for otcl use ./configure then manualy edit Makefile:8

- CFLAGS= -g -O2
+ CFLAGS= -g -O2 -fno-stack-protector

* for ns nam use ./configure then manualy edit Makefile:82

- CFLAGS += $(CCOPT) $(DEFINE)
+ CFLAGS += $(CCOPT) $(DEFINE) -fno-stack-protector

Sypro

Sorun değil, hallettik gitti:)

Ne yapmaya çalıştığınızı ya da hangi programı kurmak istediğinizi söylerseniz daha kolay yardım edebiliriz. Belki sisteminizle uyumlu değildir, belki .deb paketi vardır rahatça kurarsınız, hatta belki depolarda bile olabilir.
Anladığım kadarıyla network simülatörü kurmaya çalışıyorsunuz. Bakalım .deb paketi var mı.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

waiter100

ns2 kurmaya çalışıyorum. biryeri düzeltiyorum bi yer hata veriyor. daha öcen birine kurdurtmuştum. makine çökünce gitti. zamanım azalıyor ondan panikliyorum. sunum yapacağım o programla.

gcc, c compile g++ faşan ile ilgili herşeyi nasıl default ayarşara döndürürüm. heralde o ayarları bozdum.

ns_tcl.cc
make: g++-4.0: Command not found
make: *** [gen/ns_tcl.o] Error 127

heartsmagic

Orada sana hangi dosyaya nasıl yama yapacağını söylemiş. İlgili dosyayı yamalarsan sorun çözülebilir. Alttaki yolda ise gcc 4.x sürümünü kullanmanı söylemiş. Şu an bizdeki gcc sürümü zaten buna uygun:

Alıntı Yapgcc version 4.3.3 (Ubuntu 4.3.3-5ubuntu4)

Ubunutu'nun hangi sürümünü kullanıyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

waiter100

şu an gcc hatasını çözdüm ama üstteki yamalama işini yapınca ./configure deyince syntax vb. error veriyor. orada verilen ;; , *)Linux gibi parametreleri tanıyamıyor compiler. yada ben yamalamayı yanlış yapıyorum. config.in dosyasını açtım orada yazanları en altına yapıştırdım kaydettim.
ubuntu: 8.04
yama işini çözemedim.

heartsmagic

En altına yapıştırmayacaksın zaten. Ya yamayı patch ile işleyeceksin ya da oradaki değişikliği elle yapacaksın. Benim gördüğüm orada değişiklik içeren satır şu:

Alıntı Yap-        SHLIB_LD="ld -shared"

Kısacası ne olacak?
Alıntı YapSHLIB_LD="ld -shared"
satırını
Alıntı YapSHLIB_LD="${CC} -shared"

haline getireceksin.

waiter100

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Haziran 2009 - 00:43:03
En altına yapıştırmayacaksın zaten. Ya yamayı patch ile işleyeceksin ya da oradaki değişikliği elle yapacaksın. Benim gördüğüm orada değişiklik içeren satır şu:

Alıntı Yap-        SHLIB_LD="ld -shared"

Kısacası ne olacak?
Alıntı YapSHLIB_LD="ld -shared"
satırını
Alıntı YapSHLIB_LD="${CC} -shared"

haline getireceksin.

bunu yapmam yeterli mi peki.
altta ubuntu için falan bişeyler daha demiş ama ben hiç birini anlamadım.
teşekkürler. deneyecem hemen.

heartsmagic

Eğe şu an deneyeceğin işe yaramazsa Ubuntu için olanları yap demiş. Ancak Edgy döneminden bahsettiğine göre eski bir kaynağa bakmaktasın. Bu paketi depodan kurma gibi bir durumun yok mu?

Orada söylenen şey ./configure yaptıktan sonra Makefile'ın ilgili satırlarında (8 ve 82) oradaki değişiklikleri yapman. Başında - olan satırları + olanlardaki gibi değiştireceksin.

waiter100

dediklerini yapmaya çalıştım. 8 dekini buldum değiştirdim ama ns nam 82 yi bulamadım. sonra devam ettim. aldığım hata

make: g++-4.0: Command not found
make: *** [gen/ns_tcl.o] Error 127

çıldıracam. bu program kurulmayacak, bitmeyecek bu okul...
teşekkürler...

heartsmagic

Sen her ne yaptıysan gcc ayarlarını bozmuşsun. Şu an derleme yapılırken g++-4.0 kullanılmaya çalışılıyor ki pek normal değil sanırım bu.

Tekrar sorayım program depoda yok mu?
Şu an takip ettiğin kaynak neresi?
Programın kaynağı nerede?

waiter100

Kesinlikle bencede bi takım ayarları bozdum ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.

Program Network Simulator 2. Depoda yok galiba.

Programı kurmak için

http://lukasz.chrost.com/node/26
http://nsnam.isi.edu/nsnam/index.php/Troubleshooting
kaynaklarından faydalandım.

PRogramın kaynak adresi de:
http://www.isi.edu/nsnam/ns/ns-build.html

Yarın sabaha kadar çözmem gerekli. Bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Halit ÖZDEMİR mail adresim: halit_ozdemir@msn.com

heartsmagic

Gcc için nerede ne değişiklik yaptığını bilmem lazım. Kabaca ne yaptıysan geriye al onları.
Programı derleme şansım şu an için yok (dün gece vardı). Bugün de en erken gece bakabilirim. Notumu alayım ancak lütfen bana bel bağlama. Söz verip de tutmamış gibi olmak istemem, zira vakit bulamayabilirim bile. Kaldı ki bulsam bile sorunu çözemeyebilirim.

waiter100

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Haziran 2009 - 10:34:28
Gcc için nerede ne değişiklik yaptığını bilmem lazım. Kabaca ne yaptıysan geriye al onları.
Programı derleme şansım şu an için yok (dün gece vardı). Bugün de en erken gece bakabilirim. Notumu alayım ancak lütfen bana bel bağlama. Söz verip de tutmamış gibi olmak istemem, zira vakit bulamayabilirim bile. Kaldı ki bulsam bile sorunu çözemeyebilirim.

ilgine çok teşekkür ederim. PEki değişiklikler nasıl geri alacağım?

heartsmagic

Ne yaptığını bilmeden yorum yapamam ki :)
Neler yaptın gcc değişimi için?

waiter100

ubuntuyu silip yeinden kurayım mı? alıştım nasıl olsa. bi de ubuntuyu vmware ile kuruncu herhangi bir ayar yada eklenti gerekiyor mu? başka bi işim yok zaten bundan başka. deneyecem her yolu. cygwin ile de bi yandan vistaya kurmaya çalışıyorum. :)

heartsmagic

Eğer geri dönüşü yapamıyorsan kurabilirsin. Vmware için bir şey gerekmez, yeter ki internet bağlantısını sağla.

waiter100

ya geri dönüş deyince export cc=gcc gibi 3 tane komut yazdım galiba bi yerlerden bulup. bu ayarları bozmuş olabilirim.
şimdi gcc falan hepsini update ediyorum. yaklaşık 1 saattir o işi yapıyor makine. dis-upgrade li bi komut yazdım. o bitsin bi daha deneyecem.

heartsmagic

Eğer komut vererek export demişsen sorun olmaz. Bir sonraki açılışta geçersiz olur o ayarlar. Ancak bu export komutunu .bashrc gibi bir dosyaya işlemişsen işte o zaman sorun yapar.

waiter100

seni de yoruyorum kusura bakma. bashrc gibi bir dosyayı aradım ama bulamadım. sağol :)
şu upgrade bitsin bi de deneyecem bi daha :)

heartsmagic

Zaten sen değişiklik yaparken bir dosya kullanmadıysan bir sonraki başlangıçta sıfırlanmıştır o değer.

waiter100

şimdi de cygwinle kurarken şu hatayı aldım. Bi fikrin var mı?
parse error...
aşağıya ekran çıktısını koydum.

heartsmagic

Ne yazık ki resim pek okunaklı değil. Ancak anladığım kadarıyla okunaklı olsa dahi burdan anlayamayacağım kadar karışık olay.

heartsmagic

Sanırım bu kurulum sorunu çözüldü? Eğer çözüldüyse nasıl çözüldüğünü ekleyebilir misin buraya?