[Çözüldü] Pencere saydamlaştırma

Başlatan jose, 13 Haziran 2009 - 20:17:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jose

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben de 12 yıllık windows deneyimimin ardından  artık linux kullanmaya başladım ve çok mutluyum. Hatta keşke daha önce geçseymişim diyorum. Forumda okuduklarımla bir acemi olarak emerald, compiz kullanıyorum pencere kenarlarını istediğim gibi düzenleyebiliyorum, kombineler yapabiliyorum ancak benim istediğim http://gnome-look.org/content/show.php/no-name-jet?content=104856 burdaki gibi pencerelerin içini de ve uygulamalara vb. gelince çıkan listeyi de saydam yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler
sudo apt-get kill windows~~Forza Ubuntu 9.04

raspacı

Arama yaptın da bulamadın mı yoksa direk yanıt mı bekliyorsun bilmiyorum. Öncelikle hoşgeldin. Forumda yeni olanlara genelde ilk durak önerilir. Ben compiz kullanamıyorum ekran kartından dolayı ama şurada birşeyler anlatılmış.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,817.0.html
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

AbkHaZiaN

jose

yok levi okudum o başlığı da ztn bütün gün başka bişi yapmadım forumu dolaşıyorum hep. Beceremediğim için yardım istedim. Mesela compiz de genel şeceneklerde "opacity settings" i göremedim tabi Türkçesini.

maxxblade

Alıntı yapılan: jose - 13 Haziran 2009 - 20:56:07
yok levi okudum o başlığı da ztn bütün gün başka bişi yapmadım forumu dolaşıyorum hep. Beceremediğim için yardım istedim. Mesela compiz de genel şeceneklerde "opacity settings" i göremedim tabi Türkçesini.
eski compizde oradaydı galiba,
şimdi uçmuş  :D

Sherlock Holmes

-CompizConfig ayar yöneticisinde- Opacity,Brightness & Saturation eklentisine tıklayıp,
orada bulunan Window specific settings'de  "Yeni" seçeneğini tıklayıp,
çıkacak olan satıra "Any" yazıp,bir alt kısmına vermek istediğiniz değeri vermeniz yeterli olacaktır.

:)
Uyarı:
0 -10 arası bir değer kesinlikle vermeyiniz  ;)

AbkHaZiaN

@idimas_- söylediğin gibi yapınca bütün paneller pencereler %100 saydam oluyor 1-10 arasında bir değer vermek lazım demek ki. Kendi Oturumumu düzelteyi denemk için compiz stting manager programını kaldırıp ayarları sıfırlamasını deniycem veya home dizinime ulaşa bilirsem oradan silip ayarları sıfırlamayı deneyeceğim. Benden başka birilerinin başına gelirse bilgileri olsun.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: AbkHaZiaN - 13 Haziran 2009 - 23:21:41
@idimas_- söylediğin gibi yapınca bütün paneller pencereler %100 saydam oluyor 1-10 arasında bir değer vermek lazım demek ki. Kendi Oturumumu düzelteyi denemk için compiz stting manager programını kaldırıp ayarları sıfırlamasını deniycem veya home dizinime ulaşa bilirsem oradan silip ayarları sıfırlamayı deneyeceğim. Benden başka birilerinin başına gelirse bilgileri olsun.

Verilebilecek değer 0 -100 arası.
Kendim uygulamış olduğum değer şu anda 85 .
compiz 0.7.8 ubuntu 8.10
:o

100'den değer düşürdükçe saydamlaşır.
Yani 0% yaptığınızda pencere tamamen görünmez hale gelir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Cts 13 Haz 2009 22:47:35 GMT-2

Belirtmek istediğim:
Hemen hemen bütün resim çizme vs. uygulamalarında açtığınız resimin Saydam değeri 100% , bu değeri düşürdükçe saydamlık uygulanmış olur.
Gimp'te deneyebilirsiniz  ;)

jose

Ewettt olduuu hem de süper oldu. Çok Teşekkür ederim ben 88 e ayarladım. Tekrar saolun.