Çalışmayan Flash oyunu

Başlatan CodErode, 09 Haziran 2009 - 14:20:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

bütün "." ile başlayan dosyalar gizlidir. Görünüm menüsünden "gizli dosyaları göster" ya da Ctrl+H kısayolunu dene.

ns

çok eski bir mesaj ama ben yinede bilgilendirme yapayım

Alıntı yapılan: CodErode - 09 Haziran 2009 - 14:33:56
Compiz temaydı sanırım. Ben o temayı kurmadım.

compiz tema değil. masaüstü efektlerini oluşturan program. pencere açılış kapanış animasyonları, sallanan pencereler, küp gibi şeyler compizin eseri. ve sistemde kurulu geliyor.

compizi kapatma önerisi hala geçerli mi bilmiyorum. ama masaüstüne sağtık>masaüstü artalanını değiştir>görsel efektler> hiçbiri diyerek kapatabilirsin.
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

CodErode

ns teşekkür ederim, şimdi kapatıyorum. Fakat flash pluginleri sildim şimdi hangileri yüklüydü unuttum uçbirimden yükleyemiyorum :D

AbkHaZiaN

adobe.com'dan deb paketini indirip yükleyebilirsin. fakat önce
dpkg -l | grep flash
komutnunun çıktısında yüklü olarak görünüyor mu bir bak.

CodErode

Hiçbir paket yüklü değil. Bende adobeden indirp kurdum. Ama flash öğeler eskisinden daha kötü duruma geldi.. NEdir bu flashdan çektiğim ya :D

AbkHaZiaN

Şu swfdec aktif ise onu pasif duruma getir. Her şey SWFdec kaynaklı gibime geliyor artık.

CodErode

Swfdec i silebileceğim bir yer varmı? Bak onu unuttum. Daha önce de nereden ulaştığımı bilmiyorum :D

AbkHaZiaN

sudo apt-get remove swfdec-mozilla
komutu kaldırır.

CodErode

Reading package lists... Bitti
Building dependency tree       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
swfdec-mozilla paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
Aşağıdaki paketlerk kendiliğinden kurulmuştu ve artık bu paketlere gerek duyulmuyor:
  libclucene0ldbl libqt4-opengl libxine1-x librdf0 kdebase-runtime-data-common
  libgda3-common python-gnome2-extras python-gamin libqt4-test kdebase-runtime
  libqt4-sql-mysql libqt4-dbus libxine1-misc-plugins kdelibs5 libxcb-xv0
  streamripper phonon libqt4-qt3support amarok-common
  kdemultimedia-kio-plugins python-pyogg kde-icons-oxygen libxine1-bin
  libexiv2-5 libkcddb4 librasqal1 libloudmouth1-0 libtre4 python-pyvorbis
  libsoprano4 python-ogg redland-utils kdebase-runtime-bin-kde4 libqt4-webkit
  kdelibs5-data python-mutagen python-cddb libqtcore4 libxcb-shape0 libqt4-sql
  libqt4-svg libstreamanalyzer0 libphonon4 libqt4-xml libqt4-network
  phonon-backend-xine libqt4-designer kdelibs-bin libqtgui4 khelpcenter4
  libgda3-bin libgda3-3 libpq5 libstreams0 exiv2 libqt4-script libxcb-shm0
  soprano-daemon kdebase-runtime-data python-gpod libgdl-1-0 qt4-qtconfig
  libxine1-console libgdl-1-common libxine1
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın
0 yükseltildi, 0 yeni kuruldu, 0 kaldırılacak ve 3 yükseltilmeyecek.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2009 - 11:54:10

dpkg -l | grep flash:

ii  adobe-flashplugin                          10.0.22.87-1                         Adobe Flash Player plugin version 10
ii  flashplugin-installer                      10.0.22.87ubuntu2                    Adobe Flash Player plugin installer
ii  flashplugin-nonfree                        10.0.22.87ubuntu2                    Adobe Flash Player plugin installer (transit

AbkHaZiaN

dpkg -l | grep flash
ii  adobe-flashplugin                          10.0.22.87-1                         Adobe Flash Player plugin version 10

Benim kide bu şekilde sorunsuz çalışıyor Flashlarda hiç bir sorun çekmiyorum.
SWfdec kurulu değil veya ben sana yanlış kod verdim :)
Eklenti ayarlarını kontrol ettin mi aktif olmayan flash eklentisi varsa aktif hale getirip dene.

CodErode

Alıntı yapılan: AbkHaZiaN - 09 Haziran 2009 - 16:14:48
    Dosya adı: libflashplayer.so
    Shockwave Flash 10.0 r22

MIME Türü Tanım Son Ek Durum
application/x-shockwave-flash Shockwave Flash swf Devrede
application/futuresplash FutureSplash Player spl Devrede

Flashla ilgili eklenti bilgilerim ve sorunsuz çalışıyor. Güzel oyunmuş bu arada :)

futuresplashı nasıl edinebilirim?

O bende yok gözüküyor.

AbkHaZiaN

Karıştırırken yüklemiştim synapticten bir ara belki çıkar. O spl dosyaları ile ilgili olduğu için swfye etkisi olmayacaktır zaten.

CodErode

dpkg -l | grep flash
ii  adobe-flashplugin                          10.0.22.87-2jaunty1                  Adobe Flash Player plugin version 10
rc  flashplugin-installer                      10.0.22.87ubuntu2                    Adobe Flash Player plugin installer

Hiçbir sorun olmaması gerek aşağıdaki video da ki duruma bakarmısınız? (Reklam anlaşılmasın :D )
http://img190.imageshack.us/img190/1154/ekrangrntsx.png

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2009 - 13:16:35

Gnash'ıda sildim eski haline döndü. Ama tam randımanlı değil :D

oenderrr

arakadaşlar konuya ben de arada dalmıştım, benim durum şu, videolarla ilgili sorunumu önceki sayfalarda belirtmiştim
burada silmem ya da eklemem gereken ne vardır acaba?

ii  adobe-flashplugin                          10.0.22.87-2jaunty1                  Adobe Flash Player plugin version 10
ii  flashplugin-installer                      10.0.22.87ubuntu2                    Adobe Flash Player plugin installer
ii  flashplugin-nonfree                        10.0.22.87ubuntu2                    Adobe Flash Player plugin installer (transit
ii  flashplugin-nonfree-extrasound             0.0.svn2431-3                        Adobe Flash Player platform support library

heartsmagic

Şöyle ki ya depodaki paketi kullan ya da adobe'nin sitesinden çektiğini. Sende ikisi de kurulu görünmekte.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

oenderrr

az önce gereksiz her şeyi synaptic ten kaldırdığımı düşündüm ama son çıktı şu şekilde

rc  flashplugin-installer                      10.0.22.87ubuntu2                    Adobe Flash Player plugin installer

ki ben synapticte flashplugin installer ı kaldırmıştım. biraz kurcalayınca bunlardan birinin (ama hangisi bilmiyorum herhalde flashplugin-installer) ubuntu restricted extras içinde olduğu tahminini çıkardım. herhalde onu kaldırmak pek sağlıklı bişey değil. depodakini kaldıracağımı farzedelim bunu nasıl yaparım

heartsmagic

Şu an aslında kalkmış görünüyor. Sadece:

sudo aptitude purge flashplugin-installer ile bir temizlik yap. Böylece geriye sadece adobe'nin sitesinden kurduğun kalsın. Eğer o da işe yaramazsa kaldır ve depodakini kur:

sudo aptitude purge adobe-flashplugin
sudo aptitude install flashplugin-nonfree flashplugin-installer
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.