[Çözüldü] Wicd Kurulumu Yardımı

Başlatan CodErode, 04 Haziran 2009 - 21:13:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CodErode

Arkadaşlar sizleri çok rahatsız ediyorum fakat wus300 ve 1-2 tane daha usn wireless adaptörü wicd ile kullanan arkadaşlar var forumda. Bende ndiswrapperı yükleyip ilk adımı atlattım.

Şimdi ise wicd'i kurup son işleri bitirip artık bu foruma Ubuntu ile yazmak istiyorum. Neyse lafı fazla uzatmadan şunu söylemek istiyorum. Benim ubuntuda internet olmadığı için depodan yükleme yapamıyorum.

Bana wicd'in indirme adresini verirseniz eğer çok sevinirim. Tekrardan yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : Prş 04 Haz 2009 20:24:02 GMT-2

Özür dilerim arkadaşlar dikkatsizlik buldum.. Ama kurulumda hata yaşar gibiyim.. Sorun olunca gelip yazacam

ironic

CodErode

Alıntı yapılan: dr_curious - 23 Nisan 2009 - 20:30:25
Ben de Airties WUS 300 ile uzun süre cebelleşmek zorunda kaldım. Daha az terminal hakimiyeti gerektiren bir yol izleyerek çözdüğümü sanıyorum, ilgilenenlerle paylaşmak isterim.

1) Öncelikle özellikle şifreli internet bağlantısı kurmayı başaramayan (WPA, WPA2 vs..)  Ubuntu ile beraber gelen Network Manager (Ağ Yöneticisi) paketini kaldırdım. Bu işlem Synaptic ile tamamen grafik arabirim üzerinden yapılabilir.

2) Forumdaki arkadaşların önerisi üzerine (tekrar teşekkür ediyorum) "Wicd Manager" paketini yükledim. Synaptic'te bulunmadığından (en azından benim sistemimde yoktu) http://sourceforge.net adresinden adı aratılarak yüklenebilir. Nasıl kurulacağı sitede detaylıca anlatılıyor. Ayrıca bu forumda da aratırsanız etraflıca bilgi var.

3) Ekle/Kaldır'dan "Windows Wireless Drivers" paketini yükledim. Bu paket aslında ndiswrapper için görsel bir arayüzden başka bir şey değil. O nedenle ndiswrapper'ın önceden yüklü olması gerekiyor (bunu zaten yaptığınızı varsayıyorum, Synaptic ile rahatça yükleniyor. )

4) Windows Wireless Drivers'ı açıp "Install new driver" düğmesine tıkladım.

5) Açılan pencereden Airties Kolay Kurulum CD'si ile gelen TUSB1150.INF dosyasını bulup yükledim.

6) Sol tarafta "Hardware: present" ibaresini gördükten sonra Windows Wireless Drivers'ı kapattım.

7) Wicd Manager'ın simgesine çift tıklayıp her zaman yaptığım kablosuz ağ ayarlarımı yaptım. WPA kullanarak tabi.

O günden beri kesintisiz sorunsuz kullanıyorum. Umarım birilerine yararlı olabilir bu anlattıklarım,

İyi akşamlar,

Burda arkadaşımız Windows wireless drivers paketinden bahsetmiş. Bu wicd ile gelen birşeymi? Yoksa bizimmi kurmamız gerekiyor? Eğer bizim kurmamız gerekiyorsa bana yol gösteririmisiniz?

heartsmagic

Windows Wireless Drivers dediği şey menülerde olan bir şey. Ndiswrapper kurduktan sonra göreceksin, o isimle geçiyor menüde.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

CodErode

Tamam o zaman wicd ile gelen bir menü olsa gerek. Çünkü wicd için arkadaş ndiswrapperın görsel yüzü demiş.

Tşek ediyorum sanırım bu sefer herşey olacak gibi. Deneyecem.

heartsmagic

Wicd ile gelmiyor, Ndiswrapper ile geliyor :) Wicd'in arayüzü değil, Wicd zaten kendisi arayüz ile gelir. Olsa olsa ndisgtk paketidir onu sağlayan.

CodErode

Tamam ndiswrapper'da yüklü zaten. Ama wicd i yüklerken network-manager ile ilgili hata verdi. Onu sildim tekrar yüklemeye çalıştım olmadı.

Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar?

heartsmagic

Wicd için network manager'ı kaldıman gerekiyor diye biliyorum. Forumda bir Wicd anlatımı var, bakarsan daha fazla yardımcı olur o başlık sana.

CodErode

Kaldırmıştım ama neyse kaldırdıktan sonra reset atarak deneyeyim.

ironic

wicd kurulurken otomatik network manager'ı kendisi kaldırıyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: ironic - 04 Haziran 2009 - 22:42:00

Depodan mı yoksa elle kurarken de aynı şeyi yapıyor mu?

ironic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Haziran 2009 - 22:46:20
Alıntı yapılan: ironic - 04 Haziran 2009 - 22:42:00

Depodan mı yoksa elle kurarken de aynı şeyi yapıyor mu?

Ben depodan denemiştim.

Ekleme:
Elle kurarken çakışma uyarısı veriyor. Elle kaldırmak gerekecek o zaman.

CodErode

Elle nasıl kaldırabilirim?

Depodan yüklemiyorum. Flash diskten yüklüyorum. Add/Remove Programs kısmından sildim ama olmadı..

Sanırım ben tam silemedim. Nasıl silebilirim acaba?

ironic

sudo apt-get remove network-manager network-manager-gnome

CodErode

Teşekkür ederim. Kurulumu tamamladım. Ama hala windowsdayım.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,9765.msg120334.html#msg120334

Bu arkadaşın dediklerinibende yaptım. Windows driversdan sürücüyüde yükledim fakat wicd de ağlar gözükmedi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Haziran 2009 - 10:07:08

NEyse bu konu amacına ulaştı wicd i kurdum. Diğer sorunumu gerekn bölümde ilettim. İnş çözülcek.