Error 18

Başlatan para vida, 23 Mayıs 2009 - 00:28:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

para vida

merhaba arkadaşlar,

Ubuntu 9.04'ü windows'u silip kurduktan sonra bilgisayarı açtığımda dos'tayken şu hata mesajını veriyor:

grub Loading, please wait....
error 18

ekranın en yukarısında (belki yardımcı olur diye yazayım):

Pri. Slave Disk: None
Sec. Master Disk: CDROM,UDMA 66
Sec. Slave Disk: None
EDO DRAM at Bank: None
SDRAM at Bank: 0 1 2

yazıyor.

Neler oluyo, lütfen olabildiğince bilgisayar cahili birisini gözünüzün önüne alarak bana anlatabilir misiniz.
Nası aşayım bu problemi?

Şimdiden teşekkürler ilginiz için...

garafatma

Alıntı YapPri. Slave Disk: None
Yazısının üzerinde başka bir yazı yokmu?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

para vida

hayır. zaten bu yazılar ekranın en üstünde yer alıyo...

raspacı

nereye gidersen git kendini de götürürsün.

para vida

maalesef dostum, pc'mde şu an sadece ubuntu yüklü...

garafatma

Alıntı YapPri. Slave Disk: None
Sec. Master Disk: CDROM,UDMA 66
Sec. Slave Disk: None
EDO DRAM at Bank: None
SDRAM at Bank: 0 1 2

Buradan anladığım kadarıyla, diskin görünmüor bilgisayra tarafından. Bunlar bilgisayar açılırken yazılan yazılar değil mi?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

para vida

evet, bilgisayar açılırken bu yazılar geliyor ve altta da hatayı veriyor. birde ben kurarken "ubuntu'yu tüm diske kur"u seçtim. ilgisi olabilir mi?

Onoktake

Yüklediğin makine eski bir sistem mi?
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

para vida

evet, oldukça eski...

Onoktake

Alıntı yapılan: anonymtrk - 23 Mayıs 2009 - 01:13:56
Yüklediğin makine eski bir sistem mi?
Umarım bir tesadüftür ama geçenlerde arkadaşımın eski dizüstü bilgisayarına ubuntu kurdum ve sebebini bilmediğim bi şekilde Error 18 aldım ve makinenin sabit diskini değiştirdiler. Sonra yeni disk'e de kurdum ubuntu'yu ve gene gümledi. Tekrar tamire gitti. Elindeki eski bir dizüstü ise (sadece tahmin) 4800 RPM dönüş hızlı disklerle ilgili bir (uyumsuzluk) sorun(u) olabilir.
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

Onoktake

Bir de http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,9627.0.html buradaki anlattığın makine aynı bilgisayar mı?
Bilgisayarının özelliklerini bi yazabilir misin buraya? Çünkü eğer gerçekten çok eski bir bilgisayarsa seninki, 9.04 yerine 8.04 denemeni tavsiye ederim.

para vida

yahu windows'tan çok canım yandığı için artık linux kullanıcam dedim ama windows'u (iyi-kötü) çalıştıran sistemim ne ubuntu çalıştırabildi ne de pardus. sabahtan beri habire uğraştırıyo. artık bi tek abaküs kullanıcam, hesap makinesiyle yatıp, tetris 3 in 1'le kalkıcam...

neyse son bi tavsiye üzerine ubuntu'yu yeniden kurucam ama bu sefer disk bölümlendiricem. yapabilirsem tabi...

para vida

Alıntı yapılan: anonymtrk - 23 Mayıs 2009 - 01:25:49
Bir de http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,9627.0.html buradaki anlattığın makine aynı bilgisayar mı?
Bilgisayarının özelliklerini bi yazabilir misin buraya? Çünkü eğer gerçekten çok eski bir bilgisayarsa seninki, 9.04 yerine 8.04 denemeni tavsiye ederim.

evet, zaten o yazıyı da ben yazdım. o bahsettiğim sorun bi donanım hatası yüzündenmiş, kasadaki tüm bağlantıları söküp tekrar takmamla düzeldi. şimdi kurdum ama işte bu seferde 18 no'lu hatayı veriyo...

heartsmagic

@para vida, diğer konuya yorum yaparsan başlığı kapatırız.

Bu başlıktaki sorun diğerinden farklı olduğu için devam edelim. Çalışan CD ile sistemi açabiliyor musun sorunsuzca? Kurduğuna göre açabiliyor olman lazım. Diskini orada görüyor muydun?

Bir de BIOS üzerinden diskin ayarlarına bak Auto LBA gibi bir şeyler olacaktır. Bunları değiştirerek dene.

Bir başka konu ise cidden aldığın hata Error 18 ise tavsiyem diski birden fazla şekilde böl. Örneğin bir miktar ayır ve Ubuntu için kullan. Diğer bölümü de /media/yedek şeklinde bağla.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

para vida

disk üzerinde çalıştırabiliyorum ubuntu'yu. bios ayarlarında LBA'yı Auto yaptım ama sorun çözülmesi. Şimdi ubuntu'yu tekrar kurarak disk bölümlendiricem.

teşekkürler sabrınız için...

heartsmagic

Umarım o şekilde sorunun çözülür. Ben sadece gördüğüm açıklama üzerine bir tavsiyede bulundum. Yeni açmış olduğun başlığa da yorum yaptım, eğer kaybedecek verilerin varsa dikkatli ol veya yedek al.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

18 : Selected cylinder exceeds maximum supported by BIOS
   This error is returned when a read is attempted at a linear block address beyond the end of the BIOS translated area. This generally happens if your disk is larger than the BIOS can handle (512MB for (E)IDE disks on older machines or larger than 8GB in general).

http://wiki.linuxquestions.org/wiki/GRUB
Linux LPIC1 - MCSA