Genel Kenar Düzeltme Problemi

Başlatan Lord13, 05 Mayıs 2009 - 17:43:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lord13

Arkadaşlar masaüstünde birçok Compiz efektini kullanıyorum. Göze gayet hoş ve şık gelirken bir yandan sürekli gözüme batan birşey var. Tüm efektlerde çok büyük kenar düzeltme (anti-aliasing) eksikliği var. Özellikle küpte ve sergiyi curved olarak ayarladığımda gözüme batıyor. Olayı anlamayanlar için bir kaç resim koyayım. (Bunlar benim değil internetten buldum; bende de durum birebir) Bozukluğu kırmızı baloncuklar içine aldım. Netten bulduğum tüm resimlerde bu AA bozukluğu var. Demekki herkeste var olan birşey; benden başka şikayetçi olan yok.

Wobbly windows kullanırken pencereleri sallarken de oldukça bozulduğunu görüyorum. Sihirli lamba küçültme efektinde de bir çok yerde var. Ati ekran kartı kullanyorum. CCC'de (ekran kartı ayar menüsü) tüm görüntü düzeltmeleri kaliteye ayarlı. AA AF vb. tüm ayarlar kalite kısmına kaydırılmış vaziyette. ama yine değişen birşey yok. Ön tanımlı haliyle bir fark oluşmuyor görüntüde. Performans açısından hiçbir sıkıntı yok. Oldukça hızlı bir şekilde kullanıyorum efektlerin hepsini. Dediğim gibi birtek bu sorun var. Bunun bir çözümü var mı acaba, ne apabiliriz? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.  :)

ironic

Ekran kartım nvidia olduğundan nvidia-settings uygulamasından "anti-aliasing" özelliğini açarak kenar düzeltmesini gerçekleştirebiliyorum. Ati sürücüleriyle "nividia settings" gibi (ya da ayrı olarak yayımlanan) bir uygulama gelmiyor diye biliyorum. Ati' nin desteği Linux için istenen düzeyde değil ne yazık ki.

Lord13

Yani nVidia kartla kar kontrol menüsünden AA özelliğini kaliteye çevirince kenar düzeltiliyor mu?

ironic

Alıntı yapılan: Lord13 - 06 Mayıs 2009 - 00:15:19
Yani nVidia kartla kar kontrol menüsünden AA özelliğini kaliteye çevirince kenar düzeltiliyor mu?

Çok belirgin olmasa da düzelme hissediliyor. Belki biraz da benim karttan kaynaklanıyordur. Bayağı eski  :) ( GF 6200),

Lord13

Bir daha sistem topladığımda ATI'ye elimi sürersem 2 olsun. Kurması bir dertkurduktan sonra da adamakıllı çalışsa bari.

(kurasıya kadar 9.04'de 15 civarı format attım; olmadı ben de 8.10' döndüm)

maxxblade

compiz'de çift kübik süzgeci diye bir eklenti var o işe yaramıyor mu?  ;)

edit:Genel Seçenekler>Display settings'te doku filtresi var...