Ayarlar Sıfırlanıyor

Başlatan korkutefe, 05 Mart 2010 - 21:15:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

korkutefe

ARkadaşlar ben dün gece Ubuntu yu kurdum ve Compiz Fusion dada ayarları mı yaptım  ama bilgisayarı kapattıp geri açtıgımda Compizdeki ayarlar silinmiş di hiç bir degişik görsel lik yoktu yardımcı olurmusunuz ?

eribol

Ccsm(Compizconfig-setting-manager)'de yaptığınız değişiklikler eskiye mi dönmüş yoksa yaptığınız ayarlardan dolayı hiçbir efekt değişikliği mi olmamış? Eğer ikinci seçenek ise Masaüstü->Sağ Tık->Arkaplan değiştir deyip Görsel efektler sekmesinden efektleri açıp sonrasında ccsm ile değişiklik yapın. En azından fikir verir.

korkutefe

ya bakın şu şekilde ben dün gece kurdum ubuntuyu ve siteden yararlanarak bir çok şey yaptım ve Compiz le ilgili bir çok görsel ayarda yaptım ama dün gece pc yi kapatıp bugün sabah açtıgımda. Compiz çalışıyordu ama hiç bir ayar çalışmıyordu.

eribol

Şöyle oluyor diyeyim o zaman. Normalde ccsm ile yaptığınız ayar o an içerisinde kaydediliyor zaten. Kaydedildiği yerde $HOME/.config/compiz yoludur. Ayarlar sıfırlanmışsa eğer burdaki dosya ya silinmiştir veya bozulmuştur. Yani ayar dosyasını okuyamadığı için varsayılan ayarlarla açılmıştır. Eğer bir hata olduğunu düşünüyorsanız compizi terminalden çalıştırıp çıktıları kontrol etmeniz gerekir.

korkutefe

bir de şunu şöyle bir şey daha var Her kapatıp açtıgımda Görsel efektler Ekstradan Hiçbiri oluyor bu konuda ne yapmalıyım ?

zeitgeist

Compiz Fusion İcon uygulamasını kurmuş muydun?

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

korkutefe

Compiz Fusion kurulu evet ayarları filan yaptım da sanırım bu ayarların kaybolmasının sebebi görsel efektlerin açılışta hiç bir şey olması bunu nasıl yapabiliyorum ?

heartsmagic

fusion-icon kurup ayarladıysan ve başlangıçta çalışıyorsa Compiz'i nasıl bıraktıysan öyle bulman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

korkutefe

fusion iconu kurdum ayarladım herşeyini başlangıçta arayüz hiç birşey oluyor işte

heartsmagic

USB diske mi kurulu Ubuntu?

korkutefe

Hayır direk notebook umun diskine kurulu

heartsmagic

Bu durumda normal şartlar altında ayarların kalıcı olması gerekmekte. fusion-icon'u kapat ardından şu komutu ver:

rm -rf ~/.config/compiz

Ardından fusion-icon'u tekrar aç ve ayarlarını yap.

ironic

Konuyu uygun bölüme taşıyorum.