[Çözüldü] Yeni Uygulama Arkaplanda Başlıyor, Neden?

Başlatan Lord13, 02 Mayıs 2009 - 21:29:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lord13

Arkadaşlar herhangi bir yeni uygulama başlatıldığında atıyorum, Sistem Gözlemleyicisi ve ya Terminal; bu program başlatılır başlatılmaz öne getirilmiyor. En son kullandığım uygulama önde kalmak üzere yeni program arka planda kalıyor. Aşağıdaki görev çubuğunda da yanıp sönüyor. (hani msn'de biri bişey yazdığında olan gibi)

Sistemi ilk kurduğumda böyle bir durum söz konusu değildi, fakat yeni uyuglumalar yükledim, compiz ayarladım vs. ondan sonra bu durum ortaya çıktı.

Yeni başlattığım uygulamanın hemen öne getirilip öyle başlatılmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Nerede bu konu ile ilgili bir ayar var? Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.  :)

heartsmagic

Compiz için yaptığın değişikliklerden biri buna sebep olmasın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Lord13

Benim de aklıma gelen o fakat buna sebep olacak bir ayarı bulamadım -varsa-. Muhtelemen daha önce sorunu yaşamış biri çözümünü biliyordur diye düşündüm.

heartsmagic

Compiz yöneticisinde ön tanımlı ayarlara dön gibi bir şey mevcut olacaktı, deneme fırsatın oldu mu?

Lord13

Öyle kinayeli mesajlar atmayın, arkadaşlar. Biz de saf değiliz herhalde  o kadarını düşünebiliyoruz. Günlerdir uğraştığım configuration'ı hiçe sayarak böyle birşey yapamam. Yardım ettiğin için teşekkürler(!).

heartsmagic

Kinaye? @Lord13 yukarıda yazdığım şeyin neresinde kinaye gördün?

Lütfen karşıdaki insanın neyi kastettiğini bilmeden bu tarz yorumlardan kaçın, aksi takdirde yardım alma konusunda bir arpa boyu yol kat edemezsin. Klasik forum zihniyetinden sıyrıldığın anda burada barınırsın. Aksi takdirde kafanda "hep bunlar benimle dalga geçiyor" sorusu olursa hiçbir işini göremezsin burada.

Lord13

Peki, ünvanının adına, eywallah diyelim.

heartsmagic

Unvanım adına deme bence, diyeceksen de "eyvallah" de. Açıkçası yardım etmeye çalıştığımız şu ortamda böyle saçma yorumlar can sıkıyor. Kimse burada bir başkasıyla "kafa bulmak, dalga geçmek" için bulunmuyor. Zira hepimizin makul bir yaşantısı, işi gücü var. Bütün bunların arasında insanlarla dalga geçmeye vaktim yok. Sanırım bunu hâlâ tam olarak algılayamadın ki, unvan diyerek asıl kinayeyi sen yapıyorsun.

garafatma

@Lord13, yardım amaçlı sorulmuş bir soruyu kinayeli olarak görmeni, o anki ruh haline bağlıyorum. Kald ki ben burada kinayeli bir soru göremedim. Daha dikkatli davranmanı, sorununa cevap bulabilmek adına, bizlere tam olarak ne yaptıktan sonra bu durum ortaya çktı söyleyebilrsen daha çok yardımcı olabilir. Aksi takdirde olduğumuz yerde kalırız hep beraber..
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

Lord13

Birkaç uygulama kurdum *VLC player vs. gibi de bunlardan kaynaklandığını sanmıyorum. Compiz ayarlarımı customize ettim, bazı eketleri açtım kapattım falan: Onlardan sonra ortaya çıktı. Bu durumu barındırabilecek bir efekt veya alt işlemi bulamadım. En yakın gelen canlandırmalar > açma canlandırması bölümü. Burasını da öntanımlı hale getirdim işe yaramadı. Canlandırmaları kapattım yine değişen yok. Sizin başka fikriniz var mı?

*düzeltme

garafatma

Compiz config ayar yöneticisinde, pencereleri yerleştir diye birşey var. Pencere yönetimi altında. Orayı bir kurcalarmısın? veya orda birşey yapmışmıydın?

Lord13

Yerleştirme eylemi devre dışı bırakılmış olarak gözüküyordu, aktif hale getirdim bir sonuca ulaşamadım.

garafatma

Açıkçası compizi kullanmaya daha yeni başladığım iin bir öneri getiremiyorum. compizi tamamen kaldırıp tekrar kurmayı denedin mi?

bytan

Compiz'i tamamen kapatıp deneyin. Problemin compiz kaynaklı olup olmadığı hakkında bir fikrimiz olur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Lord13

Evet, compiz fusion icon u kullanarak window manager'ı compizden metacity'ye çevirdim, bu şekilde sorun ortadan kalktı. Compiz ayarlarından kaynaklanan bir durum, fakat hangisi?

bytan

En azından sorumluyu bulduk. Compiz kullanmadığım için bilemiyorum. Aklıma kökten çözümler geliyor. Mesela ev dizini altındaki compiz dosyalarını uçurmak gibi.

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Lord13

eyw. :D

Daha etkin bir çözüm bekleniyor.

Bu arada sorunun compiz'den kaynaklandığını bulduğumuz için yöneticilerden biri başlığı Compiz Ana başlığı altına taşıyabilir mi acaba?

ironic

Lord13

Çözümü buldum arkadaşlar. Problemi yaşayan olursa dikkat etmeli. Paylaşıyorum:

Compiz Ayar Yöneticisi>General Options>Focus & Raise Behaviour> Focus Prevention Level değerinin normal'dan daha yüksek bir değere atanması durumunda ortaya çıkıyor. Öntanımlı hale yani normale çevirince sorun ortadan kalkıyor. :)

Etiketlenebilir.

garafatma

Çözümü paylaştığın için teşekkür ederiz.

Kilitlenmiştir.