[Çözüldü] 8.10 Yüklenirken *Starting Bluetooth Sorunu

Başlatan torrrent, 18 Ocak 2009 - 18:15:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Alıntı yapılan: torrrent - 20 Ocak 2009 - 22:02:32
yardım!!!! ???

Bu şekilde yardım alacağını düşünüyorsan hata ediyorsun. Lütfen gereksiz yere başlıkları canlandırmaya çalışmayalım. Eğer insanların vakti varsa zaten yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bu şekildeki iletiler itici olmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

Kaldı ki ayrı bir başlık bile açmışsın: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6191.0.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mustafa.tr

Alıntı yapılan: Kirmizi - 19 Ocak 2009 - 21:21:42
Bilgisayardan USB leri cikar Ubuntu yu normal bir sekilde ac ve asagidaki komutlari uygula.

sudo ls -l /etc/rc*.d/*bluetooth > ~/bluetooth_symlinks

sudo update-rc.d -f bluetooth remove
PC yi yeniden baslat.

Aynı sorunla ben de karşılaştım. Önce 8.10'u 9.04'e güncellediğim için olduğunu düşündüm ve 9.04'ü tekrar kurdum ama sorun yine devam etti. Bilgisayarımda da hiçbir bluetooth aygıtı yok. Başka bir usb aygıtı da yok. Verdiğiniz kodları girince sorun ortadan kalktı. Başkasının da başına gelirse diye yazayım dedim. Teşekkürler, kolay gelsin.

ersan

Alıntı yapılan: Kirmizi - 19 Ocak 2009 - 21:21:42
Bilgisayardan USB leri cikar Ubuntu yu normal bir sekilde ac ve asagidaki komutlari uygula.

sudo ls -l /etc/rc*.d/*bluetooth > ~/bluetooth_symlinks

sudo update-rc.d -f bluetooth remove
PC yi yeniden baslat.

Merhabalar

Aynı sorunu hem 32 bit hem de 64 bit üzerinde 9.04 de bende yaşadım.
Yukarıda verdiğiniz komutları uyguladığımda normal pc de usb klavye ve usb fare ve usb hp 1020 yazıcımı görmüyor. ancak ps2 klavye ile açılış yapabiliyorum yaklaşık 10 dakika sonra klavyemi görüyor. Ama baştan başlatınca tekrar aynı sorunları yaşıyorum.

Aynı sorunları lenovo dizüstündede yaşıyorum. Yalnız diz üstünde sonradan taktığım flash diski yaklaşış 5 dakika ve usb fareyide yaklaşık 7 dakika sonra görüyor. Aynı şekilde baştan başlattığımda aynnnnnnnnn soruları tekrar yaşıyorum.

Ama her ikisinde de hp 1020 yazıcımı yukarıdaki komutlardan sonra görmüyor.

Yukarıdaki komutları vermeden açılış sırasında usb yazıcımı takarsam "starting bluetooth" hatasını verip bir çok uyarı verdikten sonra yinede açılıyor ama baya uzun sürüyor.

Bu konuları aşmanın bir yolu varmıdır.

saygılar

localhost

Su sekilde denermisiniz.

sudo gedit /etc/default/bluetooth dosyasinda
# start bluetooth on boot?
# compatibility note: If this variable is not found bluetooth will
# start
BLUETOOTH_ENABLED=1 kismi  0   olarak degistirin.

Linux LPIC1 - MCSA

ersan

afadersiniz farem usb kablosuz onu belirtmemiştim.
Verdiğiniz komutlardan sonra flash diski takınca hemen gördü ama fareyi 3 dakika sonra gördü.

Yazıcıyı hala görmüyor.

localhost

Bluetooth aygitlariniz varmi ileride kullanmak icin filan yada düsünüyormusunuz bluetooth kullanmayi ?
Linux LPIC1 - MCSA

ersan

Evet şu anda denemelerimi diz üstü bilgisayarımdan yapıyorum ve onunda bluetooth var.
Ama gerekirse kullanmam.

localhost

Soruya cevap hayirsa

sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf
dosyasinin en alt satirina
blacklist hci_usb
ekleyin.
Sistemi yeniden baslatin.

Sonucta bir degisiklik yoksa. Yine ayni dosyanin Yukaridan 3. satirdaki ayarlari asagidaki gibi degistirin

# these drivers are very simple, the HID drivers are usually preferred
#blacklist usbmouse
#blacklist usbkbd
Linux LPIC1 - MCSA

ersan

* maalesef aynı sorunlar devam ediyor.

Laptopa 64 bit sistemi yeniden kurup aldığım sorunları yazarak buraya aktarmak istiyorum. Doğru bir yolmudur yoksa 32 bit ile devam mı edeyim.

Şu anda yazıcıyı laptoptan çıkartıp masaüstüne taktığımda açılışta hata veriyor. Sorun yazıcımdan kaynaklanıyor. Yazıcıyı çıkardığımda ise sorunsuz açılıyor.

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

localhost

Bir seyi unutmusum. Sistem>ayarlar>oturumlar> buradan Bluetooth kaldirin.
Linux LPIC1 - MCSA

ersan

Sistem > Yönetim > Hizmetler buradan bluetooth kaldırmıştım zaten.

evet ikisinde de deniyorum ama sorun hala aynı. Hatta ilk verdiğiniz komutları masaüstünde kullandığımda klavye faremi açılışta tanımadı sistemi yeniden kurdum.

Yazıcıyı ubuntu-8.10 da sorunsuz kullanabiliyordum.

localhost

Sorunla ilgili yönlendirmelerim bu kadar daha ilerisi nasil olur bilmiyorum. Sizde bir BUG acabilirsiniz. Ubuntu 9.04 icin.
Linux LPIC1 - MCSA

ersan

Teşekkürler

Dizüstüne tekrar kurup denemelerimi ve yaptıklarımı buraya tekrar yazacağım. İngilizcem az ama yinede aramalarıma devam ediyorum.

Saygılar

ersan

Tekrar merhabalar

Çok ilginç bir durum ama bekleyince düzeldi. :) Masaüstü bilgisayarımda şimdi yazıcımıda sorunsuz kullanabiliyorum.
Bilgisayar açılırken herhangi bir takılma yok.

Hp 1020 yazıcısını kuracaklar: Sistem > Yönetim > Yazdırma adımlarını takip ederek "Yeni" düğmesine tıklasın. Gelen pencerede "eklentileri indir" düğmesine tıklayın. Sorduğu soruları uygun seçeneklerle geçerek yazıcınızı tanıtabilirsiniz. Bu şekilde sorunsuzca tanıttım.

Saygılar

localhost

Iyi gecmis olsun :) ilk basta taslari yerine oturtamadik sanirim. Biraz yük binince oturdu :)
Linux LPIC1 - MCSA