Wine oyun kurulumu ile ilgili sorun.

Başlatan ilhuns, 08 Eylül 2008 - 23:51:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilhuns

Merhabalar

Arkadaşlar wine ile guildwars oyununu kurmaya çalışıyorum aslında karşılaştığım sorun gayet basit ancak çözümü bulamadım malesef. Oyun Çift cd 1. cd nin yüklenmesinin ardından 2. cd istiyor yükleme için ancak 1. cd deki dosya çalıştığından dolayı cdrom surucuyu unmount edip cd yi değiştiremiyorum bunu nasıl çözebilirim acaba.

Xenophobia

Bir DVD' de her iki CD bir araya getirilerek denenebilir. Tabi DVD sürücü varsa.

Ya da kullananlar daha iyi bir yol biliyorsa :)

ilhuns

teşekkürler bende öyle yapmayı düşünüyorum ama acaba bir çözüm yolu varmi diye merak ettim  :)

atomkarinca

Denemedim ama şu da bir ihtimal: CD'leri .iso'ya çevirip harddiske attıktan sonra AcetoneISO gibi bir programla belli bir klasöre mount edebilirsin. Bu klasörü de Wine'ın ayarlarından CD sürücünün yolu olarak gösterebilirsin.

ilhuns

Teşekkürler acetoniso ile sorun çözüldü direk asetoniso kullanılarak mount ve unmount edile biliyor kendi sanal sürücü klasorunden ama galiab bunu hiç bir ek program kullanmadan yapmanın bir çözümü yok  ::)

erginemr

Wine ile nasıl çalışır bilemiyorum, ama hiçbir ek program kurmadan ISO dosyalarını komut satırından bağlamak isterseniz:
mkdir ~/klasör_ismi
sudo mount -o loop -t iso9660 iso_dosyası.iso ~/klasör_ismi

Böylece ISO dosyası, ev dizininizdeki oluşturduğunuz klasöre bağlanır. Ayırmak için de:
sudo umount ~/klasör_ismi

opusxx

Oynaya biliyormusun!!!. Almayı düşüne bilirim de hatta düşünüyorum :)
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

Thiras

Aynı sorun ile bende karşılaşmıştım bir zamanlar. terminalden eject komutu bütün sorunu halletmişti. :) umount olayına girmeden bu yolla çözülebilir sanırım. Umarım hala çalışıyordur.